بانک اطلاعاتی صنایع و معادن

نیازمندی های مورد نیاز و نیروی کار

بانک صنایع و معادن

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

حمایت از سهامداران با اصلاح یک دستورالعمل قدیمی بورسی

یکی از حرکت های اقتصادی مثبت دولت دوازدهم با اولویت وزارت اقتصاد، توجه به توقف های طولانی نمادها در بورس بود که موجب تحمیل آسیب های زیادی به سهامداران می شد و وضعیت نابه‌سامان صورت‌های مالی و بسته بودن طولانی مدت نمادها باعث می شد سهامداران دچار ضرر و زیان شوند و شاید تمایل به سمت سپرده گذاری در بانک ها به دلیل یاس از سرمایه گذاری در بازار سهام بوده است که خوشبختانه این مهم مورد توجه دولت دوازدهم ازهمان ابتدا قرار گرفت و روند اصلاح قوانین بورسی تسریع شد.

 در 12 مهر ماه سال جاری سازمان بورس با تصویب دستورالعمل اصلاحی شیوه توقف و بازگشایی نمادها درهیات مدیره خود و با تایید وزیر اقتصاد، دستورالعمل را ابلاغ کرد که وزیر اقتصاد در همین رابطه گفت : با اصلاح این دستورالعمل قدیمی، از این پس نمادها در 60 الی 90 دقیقه بازگشایی می‌شوند و در شرایط عادی نمادی بیش از 90 دقیقه متوقف نمی شود و بر اساس اصلاح برخی مفاد 6 دستور العمل مرتبط با شیوه توقف و بازگشایی نماد های حاضر در بازار سرمایه ، حداکثر زمان پیش بینی شده برای توقف نماد ها 20 روز است.

مسعود کرباسیان همچنین اظهار داشته که بعد از 20 روز توقف نماد، ناشران می توانند تنها 10 روز دیگر درخواست مهلت کنند و پس از گذشت 30 روز مگر در موارد استثنایی و مشکل قضایی توقف نماد امکان پذیر نخواهد بود.

این دستور العمل جدید و ابلاغ آن که با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان بورس صورت گرفته است و تا یکماه و نیم دیگر قرار است اجرایی شود قطعا به سرمایه گذاری مردم دربازار سرمایه که با کاهش نرخ سود بانکی دیگر تمایل زیادی برای سپرده گذاری در بانک ها ندارند، منجر خواهد شد.

اما آنچه دراین گزارش از اهمیت ویژه ای برخوردار است وضعیت نماد بانک ها است که پس از اجرایی شدن دستورالعمل فوق الذکر به چه شکل خواهد بود.

توقف نماد بانکی به دلیل الزام بانک مرکزی به بانک ها برای ارائه صورت حساب های مالی با استانداردهای جدید بود که نماد بانک ها به دلیل تاخیر یا عدم ارائه این صورت های مالی بسته شد و این توقف طولانی مدت باعث گلایه سهامداران شده است و کارشناسان ، ادامه بسته بودن نمادهای بانکی را دلیلی برای توقف جریان نقدینگی می دانند و معتقدند بازگشایی هرچه سریع تر آنها رونق را به بازار سرمایه خواهد آورد.

همچنین متخصصان حوزه بانکی می گویند بازگشایی نمادهای بانکی زمانی سیگنال های مناسبی را به بازار سرمایه خواهد داد که بانک‌ها صورت های مالی خود را مطابق با استانداردهای جدید مورد نظر بانک مرکزی اصلاح کنند چرا که در غیر این صورت با مشکلاتی نظیراعتراض خریداران مواجه می شوند.

 رییس سازمان بورس در همین خصوص گفته است که با توافق وزارت اقتصاد ، سازمان بورس و سازمان حسابرسی صورت های مالی بانک ها قرار است به زودی ارائه شود و سازمان بورس بلافاصله پس از ارائه صورت های مالی نماد بانک ها را بازگشایی می کند.

شاپورمحمدی همچنین با بیان اینکه با ابلاغ این دستورالعمل نمادها دیگر به دلیل عدم ارائه اطلاعات مالی بسته نمی ماند ، گفته است اما سازمان بورس عدم ارائه اطلاعات از سوی مدیران شرکت ها را دنبال خواهد کرد.

با عملیاتی شدن این دستورالعمل که منجر به بازگشایی نماد بانک‌ها می شود امید می رود بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با نظارت و حساسیت ، اجازه دهند بانک ها نقش بهتری را در بازار سرمایه در اقتصاد کشور ایفا کنند.

گفتنی است که در حال حاضرتعداد زیادی از نمادهای بانکی در بورس و فرابورس ایران متوقف است که می توان به نمادهای بسته بانک های تجارت، ایران زمین، دی، پارسیان و گردشگری اشاره کرد .

همچنین نماد بانک صادرات در بورس هم از جمله این نمادهای بسته است که آنچه در این میان قابل هشدار واهمیت است این است که این توقف‌ طولانی سبب می شود علاوه بر بلوکه شدن دارایی سهامداران، به دلیل وضعیت نابسامان صورت‌های مالی پس از مدت زمان طولانی، قیمت سهم شان ریزش کند و سهامداران این بانک‌ها مورد ضرر و زیان واقع شوند.

نماد بانک صادرات ایران که از 29 تیرماه سال 1395 بابت مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورت‌های مالی متوقف شده بود، همچنان بر روی تابلوی اصلی بورس نیامده و سهامداران خرد آن ها همچنان نگران آینده سرمایه‌گذاری خود هستند.

انک صادرات ایران که تقریبا پس از 30 سال در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی، در 19 خردادماه سال 1388 به جرگه بانک‌های خصوصی پیوست و با کد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد به عنوان بزرگترین بانک خصوصی و بورسی کشور می‌کوشد ضمن همسویی با بانکداری بین‌المللی از طریق رعایت اصول مشتری مداری و ارایه خدمات مطلوب و نوین بانکی،سرآمدی خود را در بازار پررقابت بانکی داخلی حفظ وارتقا بخشد ومسلم است بازگشایی نماد بانک صادرات به دلیل شهرت وسابقه خوب ، سبب می شود اعتماد سهامداران وخریداران به بازار سرمایه بیشترشود.

به نظر می رسد با ابلاغ دستورالعمل جدید سازمان بورس و حمایت وزارت اقتصاد، چشم انداز آینده برای بانک های با نماد بسته روشن باشد و از آنجایی که دولت دوازدهم به گفته وزیر اقتصاد توسعه شفافیت و ایجاد شرایط مناسب برای نظارت هر چه بیشتر مردمی بر بخش های مختلف اقتصاد را دنبال می کند و این سیاست با جدیت در وزارت اقتصاد دنبال و نهادینه خواهد شد، به نظر می رسد در روزهای آینده با همکاری بانک ها درارائه صورت های مالی و سازمان بورس در بازگشایی نمادها سهامداران شاهد بازار پر رونق سرمایه خواهند بود واین بازگشایی بالطبع به جذب سپرده گذاران قبلی بانک ها و تبدیل آن ها به سهامداران فعلی منجر خواهد شد./اقتصاد آنلاین

نظرات (0) کلیک ها: 699

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 56 واحد تاثیر مثبت بر شاخص، روزی مثبت داشت.

روز خوب هلدینگ خلیج فارس در بورس
به گزارش ایران اکونومیست ؛ امروز سهام داران گروه شیمیایی 26 میلیون و 112 هزار سهم این گروه را به ارزش 69 میلیارد و 477 میلیون ریال خریداری کردند.
بر پایه این گزارش ، در داد و ستدهای امروز سهامداران بورس تهران شاهد برتری سه گروه خودرو،  اطلاعات و ارتباطات و فلزات اساسی بودند. شیمیایی ها هم چهارمین گروه از نظر ارزش معاملات بودند.
امروز سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین با 59 واحد تاثیر منفی، اصلی ترین نقش را در روند کاهشی شاخص داشت. اما در مقابل، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 56 واحد تاثیر مثبت بر شاخص، روزی مثبت داشت.
سهامداران بورس تهران بیش از 618 میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی های مالی را دست به دست کردند که ارزش این مبادلات بیش از یک هزار و 894 میلیارد ریال بود و در 70 هزار نوبت معاملاتی به ثبت رسید.
بر اساس این گزارش ، در معاملات روز شنبه شاخص کل بورس 360 واحد افت کرد و به رقم 85 هزار و 69 واحد رسید. شاخص های بازار اول و دوم نیز به ترتیب 263 و 725 واحد افت کردند.
نمادهای تاپیکو، پالایش نفت تهران،ایران خودرو، فولاد مبارکه و پالایش نفت بندرعباس با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص افت این متغیر را رقم زدند.
این در حالی بود که دو نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ارتباطات سیار با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص مانع افت بیشتر این متغیر شدند.  صدرنشینی بازار نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای سپنتا، پتروشیمی فارابی، موتورسازان تراکتورسازی ایران، کارخانجات داروپخش، معدنی دماوند، قند هکمتان و قند ثابت خراسان بود.
در مقابل نمادهای پمپ سازی ایران، قند شیرین خراسان، داده پردازی ایران، سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران، شیشه و گاز، دوده صنعتی پارس و سایپا دیزل با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات نشستند.
در پایان معاملات امروز سایپا با معامله 43 میلیون سهمی بیشترین حجم معاملات و اوراق مشارکت کارکنان نفت با معامله 196 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
نظرات (0) کلیک ها: 708

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

فرابورس ایران در نخستین روز معاملاتی هفته جاری شاهد عرضه اولیه 10 درصد از سهام شرکت لیزینگ ایران و شرق در بازار دوم، چندین بازگشایی و توقف نماد در بازار سهام و در نهایت افزایش حجم و ارزش معاملات در مقابل کاهش شاخص کل بود.

حجم و ارزش معاملات فرابورس ایران افزایش یافت
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران؛ در جریان بازار امروز شنبه 15 مهرماه معامله‌گران 417 میلیون ورقه به ارزش بیش از 2 هزار و 513 ریال را دست به دست کردند که نسبت به آخرین روز مبادلاتی در هفته قبل از افزایش حجم و ارزش دادوستدها در فرابورس حکایت داشت.
سهامداران در مجموع دو بازار اول و دوم 131 میلیون سهم به ارزش 351 میلیارد ریال را مبادله کردند که بالاترین حجم و ارزش معاملات به نمادهای «ذوب» و «ریشمک» اختصاص داشت. در نماد ذوب‌آهن سهامداران نزدیک به 46 میلیون سهم به ارزش 38 میلیارد ریال و در نماد تولید و صادرات ریشمک 11 میلیون سهم به ارزش 116 میلیارد ریال جابه جا کردند.
همچنین در جریان بازار 10 درصد از سهام لیزینگ ایران و شرق معادل 30 میلیون سهم با قیمت 1570 ریال به فروش رسید تا به این ترتیب چهارمین عرضه اولیه سال جاری فرابورس رقم بخورد.
در این میان رصد نمادهای پربازدید فرابورسی نشان می‌دهد نماد «ریشمک» که به تازگی عرضه اولیه شده و از امروز شاهد آغاز بازارگردانی به روش مبتنی بر حراج و تغییر دامنه نوسان قیمت تا 10 درصد است در صدر نمادهای پربیننده قرار گرفت و 10 درصد رشد قیمت را تجربه کرد.
از سوی دیگر نمادهای «ریشمک»، «گکوثر»، «افرا» و «قچار» در حالی امروز با بیشترین افزایش قیمت روبه‌رو شدند که در سمت مقابل نمادهای «اوان»، «اپرداز»، «شراز» و «شلیا» بالاترین افت قیمت را تجربه کردند.
امروز همچنین شاهد بازگشایی نمادهای معاملاتي شركت بيمه كارآفرين، خدمات فنی فولاد یزد و توقف نماد شرکت ساختمان اصفهان بودیم. 
نگاهی به معاملات بازار پایه نیز نشان می‌دهد 91 میلیون سهم به ارزش بیش از 172 میلیارد ریال در مجموع سه تابلو بازار پایه دادوستد شده و نماد «زنجان» متعلق به شرکت صنایع پتروشیمی زنجان بیشترین حجم معاملات را در اختیار گرفته است.
سرمایه‌گذاران بازار اوراق با درآمد ثابت هم مبادلات امروز را با نقل و انتقال یک میایون و 580 هزار ورقه به ارزش یک‌هزار و 569 میلیارد ریال خاتمه دادند. برای چندمین روز متوالی نیز اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب4»  بیشترین رقم حجم و ارزش معاملات را در این بازار به نام خود ثبت کرد. 
در ادامه پذیره‌نویسی سهام جدید گروه اقتصادی کرمان خودرو در بازار سوم فرابورس در پایان مبادلات امروز 182 میلیون و 320 هزار سهم به ارزش 182 میلیارد و 320 میلیون ریال پذیره‌نویسی شد.
در نهایت شاخص کل فرابورس نیز با تحمل افت نزدیک به 14 واحدی مجبور به ترک ارتفاع پیشین و نزول تا پله 937 واحدی شد که عمده بار منفی بر آیفکس از جانب نمادهای گروه فلزات اساسی، پالایشی و پتروشیمی مانند «میدکو»، «ذوب»، «هرمز»، «مارون»، «شراز» و «شاوان» رقم خورد.
نظرات (0) کلیک ها: 536

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

بازیگران معاملات آتی سکه طی هفته گذشته ۳۹ هزار و ۵۶۱ قرارداد به ارزش ۵ هزار و ۶۱۴ میلیارد ریال را در بورس کالای ایران منعقد کردند که قرارداد تحویل تیرماه سال آینده، پرطرفدارترین سررسید بازار بود.

انعقاد ۳۹ هزار قرارداد آتی سکه طی هفته گذشته در بورس کالا
به گزارش ایران اکونومیست؛ بورس کالای ایران اعلام کرد: بررسی جزییات معاملات هفته گذشته بازار آتی سکه نشان می دهد که طبق روال همیشگی معاملات، بیشترین حجم و ارزش بازار به دورترین سررسید اختصاص داشت؛ به طوریکه معامله گران در قرارداد تیر ماه سال آینده ۳۱ هزار و ۷۸۷ قرارداد را به ارزش ۴ هزار و ۵۵۷ میلیارد ریال مورد دادوستد قرار دادند.
 
در دومین سررسید فعال سال ۹۷ یعنی قرارداد اردیبهشت سال آینده نیز ۴ هزار و ۶۴۱ قرارداد به ارزش ۶ هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال منعقد شد.
همچنین به ترتیب در سه سررسید فعال امسال، یک هزار و ۶۴ قرارداد برای تحویل اسفندماه به ارزش یک هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال، ۶۲۹ قرارداد برای تحویل دی به ارزش ۸۲۷ میلیارد ریال و یک هزار و ۴۴۰ قرارداد برای تحویل آبان ماه امسال به ارزش یک هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال به ثبت رسید.  
 
** معاملات آخرین روز معاملاتی هفته گذشته
نگاهی به آخرین روز معاملاتی هفته گذشته –پنجشنبه- نشان می دهد که در مجموع ۶ هزار و ۸۰۲ قرارداد به ارزش ۹۹۶ میلیارد ریال روی تابلوی معاملات ثبت شد. در این روز بهای سکه در سررسید آبان ماه یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان، سررسید دی یک میلیون و ۳۱۸ هزار تومان، سررسید اسفند امسال یک میلیون و ۳۵۶هزار تومان، سررسید اردیبهشت سال آینده یک میلیون و ۳۹۸ هزار تومان و در آخر بهای سکه در سررسید تیرماه سال ۹۷ با قیمت یک میلیون و ۴۳۹ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
نظرات (0) کلیک ها: 661

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رییس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه سود سهام عدالت تا یک ماه آینده واریز می‌ شود، گفت: سهام عدالت هیچ وقت رایگان واگذار نشده بود.

سود سهام عدالت تا یک ماه آینده واریز می‌ شود
به گزارش ایران اکونومیست؛ علی اشرف عبدالله پوری درباره نحوه واریز سود سهام عدالت که قرار بود تا انتهای شهریور واریز شود، گفت: بعد از یازده سال که از آغاز طرح واگذاری سهام عدالت می گذرد امسال قرار شد برای نخستین بار سود سهام عدالت به صورت قانونی در اختیار مشمولان قرار بگیرد.
 
وی افزود: شرکت های سرمایه پذیر از سال ۹۵ باید سود تولید شده خود را از طریق واگذاری به سازمان خصوصی سازی در اختیار مشمولان قرار دهند. البته پایان تیر ماه زمان صدور مصوبات شرکت های سرمایه پذیر بود و طبق قانون بعد از آن ۸ ماه فرصت دارند تا این سود را به حساب سازمان خصوصی سازی واریز کنند.
 
پوری حسینی گفت: چند شرکت هم وجود دارند که سال های مالی آنها ۳۱ خرداد و ۳۱ شهریور است که آنها در سال ۹۷ پایان ۸ ماه قانونی شان فرا خواهد رسید.
 
رییس سازمان خصوصی سازی افزود: سازمان خصوصی سازی به موجب مصوبه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ موظف است که این سود را از شرکت های سرمایه پذیر مطالبه و به حساب مشمولان واریز کند اما تا زمانی که این سودهای دریافتی به حد نصابی نرسیده باشد امکان این کار وجود ندارد.
 
وی گفت: تا امروز حدود ۱۵ درصد یعنی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از ۳۴۰۰ میلیارد تومان سود مصوب به حساب سازمان خصوصی سازی واریز شده و ما اعلام کردیم که تا پایان شهریور واریز سود سهام عدالت دریک مرحله آغاز خواهد شد. البته در طی یک ماه گذشته به دلیل بعضی مشکلات فنی امکان واریز سود در مرحله اول کمی به تاخیر افتاده است. اما می توان این قول را به مردم داد که در چند روز آینده واریز مرحله اول سود آغاز خواهد شد.
 
معاون وزیر اقتصاد افزود: ضمنا این نباید تلقی شود که قرار بوده تا پایان شهریور سود به صورت کامل واریز شود چرا که شرکت های سرمایه پذیر تا انتهای اسفند برای واریز سود مصوب خود فرصت دارند.
 
پوری حسینی درباره نحوه توزیع سهام عدالت تاکید کرد: واریز سود برای همه ۴۷ میلیون نفر به صورت یکجا امکان واریز ندارد و در صورت شروع واریز سود سهام عدالت به مرور به حساب مشمولان انتقال خواهد یافت.
 
رییس سازمان خصوصی سازی درباره بازگشت سهام مشمولانی که ما به التفاوت سهام عدالت خود را پرداخت نکرده اند هم گفت: در سال ۸۵ تعدادی از شرکت ها به عنوان شرکت های سرمایه پذیر انتخاب شدند و بخشی از سهام هر کدام از این شرکت ها از یک تا نود درصد به سهام عدالت اختصاص پیدا کرد.
 
وی گفت: دولت هم برای هر مشمول در آن زمان یک میلیون تومان سهم در نظر گرفت و قرار بر این شد که از محل سود همین سهام قیمت یک میلیون تومانی آن به دولت پرداخت شود.
 
پوری حسینی اضافه کرد: هیچ وقت سهام عدالت رایگان در اختیار مردم قرار نگرفته بلکه قرار بر این شد که هر مقدار از یک میلیون تومان قیمت سهام از محل سودش وصول شد الباقی قیمت سهم از مشمول دریافت شود تا مشمول به صورت کامل صاحب سهام عدالت خود گردد. اما در صورت نپرداختن الباقی قیمت سهم از طرف مشمول تنها بخشی از سهم که از طریق سود سهام قیمتش به دولت پرداخت شده سهم مشمول می شود و باقی سهم به دولت بازگردانده می شود.
 
پوری حسینی در مورد بازگرداندن باقی سهامی که از جانب مشمولان ما به التفاوتش پرداخت نشده تاکید کرد: سهام عدالت به هیچ وجه به کسی واگذار نشده بود که ازجانب دولت پس گرفته شود، بلکه بخشی از سهام که هزینه اش پرداخت شده به مشمول تعلق دارد و بخشی که پرداخت نشده هنوز در اختیار دولت است.
 
رییس سازمان خصوصی سازی درباره قیمت فعلی هر سهم در بازار هم گفت: یک میلیون تومان سهامی که در سال ۸۵ به هر مشمول اختصاص داده شده در حال حاضر حدود دو میلیون تومان ارزش دارد، اما ما هنوز ما به التفاوت آن را با همان قیمت یک میلیون تومان سال ۸۵ برای مشمولان محاسبه می کنیم.
 
پوری حسینی گفت: مشمولان سهام عدالت تا زمانی که سهام عدالت آزاد و قابل خرید و فروش شود هم سالیانه سود آن را  دریافت می کنند و هم در زمان آزادسازی به قیمتی که قطعا بالاتر از ۲ میلیون تومان امروز است امکان فروش آن را دارند.
نظرات (0) کلیک ها: 515

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

باعدم استقبال مردم برای تسویه با سازمان خصوصی سازی در جهت مالکیت کامل سهام عدالت، پیش بینی می‌شود رقمی بین ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان از سبد این سهام به مالکیت دولت در بیاید.

ایران اکونومیست - واریز ناگهانی ۲۵ هزار میلیارد تومان سهام عدالت به جیب دولت؟بر اساس اعلام مسئولان سازمان خصوصی سازی، ارزش کل سبد سهام عدالت حدود 50 هزار میلیارد تومان می‌باشد. در حال حاضر جمعیتی معادل دو دهک از سهامداران این سهام به طور کامل مالکیت سهام خود را در اختیار دارند و بقیه گروهها بایستی برای کامل شدن مالکیت خود وجه ما به التفاوت سهم فعلی تا رقم یک میلیون تومان را به حساب سازمان خصوصی سازی واریز کنند.

به عبارت دیگر بر اساس مصوبات دولت، دو دهک کمتر برخوردار جامعه از جمعیت 47 میلیون نفری صاحبان سهام عدالت، مالک سهام کامل به ارزش یک میلیون تومان شده‌اند و بقیه مردم برای تکمیل مالکیت خود و در اختیار گرفتن کامل یک میلیون تومان سهام عدالت باید رقمی در حدود 500 هزار تومان به ازای هر نفر را به حساب سازمان خصوصی سازی واریز کنند.

در همین راستا رئیس سازمان خصوصی‌سازی با ابراز اینکه 47 میلیون سهام‌گیرنده دهک‌بندی شده‌اند و پرداخت‌ها با توجه به واریزهای صورت‌گرفته به‌صورت هدفمند بر اساس اولویت به سهام‌گیرندگان داده می‌شود، گفت: پرداخت‌ها از دهک‌های پایین شروع می‌شود.

تمدید بی حاصل یک ماهه برای تسویه با سزامان خصوصی سازی

گفتنی است، پیش از این مهلت تسویه با سازمان خصوصی سازی تا پایان شهریور ماه تعیین شده بود که با توجه به مصوبه شورای عالی اصل 44، مهلت تسویه مانده مبلغ سهام تخصیصی مشمولانی که ارزش سهام آنان به‌طور کامل تسویه نشده، تا پایان مهر ماه جاری تمدید شد. به نظر می‌رسد عدم استقبال عموم مردم از واریز وجه به حساب سازمان خصوصی سازی باعث شد تا زمان تسویه برای یک ماه دیگر تمدید شود.

بر همین اساس چند روز پیش سازمان خصوصی‌سازی برای کلیه مشمولان سهام عدالت که شماره تلفن همراه خود را به سامانه سهام عدالت اعلام کرده‌اند، پیامکی با عنوان این‌که "مهلت واریز نقدی جهت تسویه مانده ارزش سهام عدالت شما تا پایان مهر تمدید شد" ارسال نمود.

بر اساس مفاد این پیامک، کلیه مشمولان سهام عدالت می‌توانند به‌صورت دلخواه و نه اجباری تا پایان مهر ماه جاری نسبت به پرداخت مانده مبلغ سهام تخصیصی خود اقدام کنند.

تسویه با سازمان خصوصی سازی الزامی نیست

لازم به ذکر است، پرداخت این مبلغ الزامی نبوده و در صورت پرداخت مانده مبلغ تخصیصی سهام، به همین نسبت در آینده سود سهام عدالت مشمولین افزایش خواهد یافت. در واقع کسانی که با سازمان خصوصی سازی تسویه کامل را انجام دهند در آبان ماه سود 150 هزار تومانی را دریافت خواهند کرد و بقیه افراد که تقریبا کمالکیت نیمی از سهم را دارند، حدود 75 هزار تومان سود خواهند گرفت.

پوری‌حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی در برنامه چوب‌خط شبکه افق در مورد آخرین وضعیت پرداخت سهام عدالت گفته بود: از اول مرداد تا پایان اسفندماه شرکت‌های سرمایه‌پذیر موظف به پرداخت سودهای مربوط به سهام عدالت به سازمان خصوصی‌سازی بوده و سازمان خصوصی‌سازی موظف به پرداخت آن به سهام‌داران می‌باشد.

دولت مالک جدید نیمی از سهام عدالت

اما رئیس سازمان خصوصی سازی وجه پنهان عدم تسویه مردم با این سازمان را تشریح کرده و تایکد کرد در صورت عدم تسویه دولت مالک جدید نیمی از سهام عدالت خواهد بود. وی گفت: اگر مشمولین مابقی سهام خود تا یک‌میلیون تومان را نپردازند، تنها به‌اندازه همان میزان کنونی سهام خود سود دریافت می‌کنند و باقی سهام پس از اتمام مهلت مقرر (پایان مهرماه) به مالکیت دولت خواهد رسید.

طی 10 سال گذشته حدود نیمی از سهام عدالت یک‌میلیون تومانی به مالکیت مردم درآمده است و علی‌رغم اعلام دولت برای تسویه نیمی دیگر توسط خود مردم، استقبالی از این پیشنهاد نشده است، بنابراین تا پایان مهرماه، مالکیت حدود نیمی از کل سهام عدالت به دولت بازخواهد گشت و از مردم پس گرفته خواهد شد. به عبارت دیگر اگر ارزش سبد سهام عدالت همان 50 هزار میلیارد تومان که مسئولان دولتی اعلام کرده اند در نظر گرفته شود از پایان مهر ماه رقمی بین 20 تا 25 هزار میلیارد تومان از سبد تسویه نشده سهام عدالت به مالکیت دولت در خواهد آمد.

به نظر می‌رسد مالکیت مجدد دولت بر بخش مهمی از سبد سهام عدالت با هدف اصلی این طرح و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در تعارض باشد. دولت همانطور که از طریق سود این سهام مالکیت نیمی از این سبد را به مردم واگذار کرد می‌تواند با ادامه این روند مردم را به طور کامل مالک مابقی سهام عدالت کند.

نظرات (0) کلیک ها: 708

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

روز چهارشنبه در سه ابلاغیه حدود سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف (بانک‌ها، خرید اوراق و خرید سهام) را تعیین کرد.

کاهش ۳۳ هزار میلیارد تومانی نفوذ صندوق‌های بورسی در بانک‌ها

طبق این ابلاغیه‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت حداکثر می‌توانند ۵۰ درصد دارایی خود را در بانک‌ها سپرده‌گذاری (مدت‌دار) کنند.

همچنین سقف سرمایه‌گذاری در بخش خرید اوراق بهادار با درآمد ثابت (اوراق مشارکت و اوراق اسناد خزانه اسلامی) حداقل ۳۰ درصد است.

 حجم کل دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت حدود ۱۳۴ هزار میلیارد تومان است که از این رقم، ۱۲۶ هزار میلیارد تومان آن متعلق به ۱۹ صندوق است.

بررسی ترکیب دارایی این ۱۹ صندوق نشان می‌دهد که ۷۰٫۲ درصد (۸۸ هزار و ۶۵۶ میلیارد تومان) از دارایی این ۱۹ صندوق سپرده بانکی است. در صورتی که همین نسبت را برای سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت در نظر بگیریم، در مجموع حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان از دارایی این صندوق‌ها سپرده بانکی است.

با ابلاغیه سازمان بورس، این ۱۹ صندوق باید سهم سپرده بانکی را از کل دارایی خود به ۵۰ درصد کاهش دهند. از مجموع این ۱۹ صندوق، ۲ صندوق به دلیل رعایت این نسبت نیازی به اصلاح این ترکیب دارایی ندارند.

اما از مجموع ۱۹ صندوق، ۱۷ صندوق باید ۳۳ هزار و ۴۴۷ میلیارد تومان از دارایی‌های خود را که سپرده بانکی است، به سایر دارایی‌ها، به‌ویژه‌ اوراق بهادار با درآمد ثابت تبدیل کنند.

بنابراین، در مهلت یک ساله‌ای که سازمان بورس تعیین کرده، ۳۳ هزار و ۴۴۷ میلیارد تومان از قالب سپرده مدت‌دار باید به سپرده جاری تغییر کند.

از طرف دیگر صندوق‌هایی مانند «اختصاصی بازارگردانی امید لوتوس پارسیان» و «اندوخته ملت» می‌توانند سهم سپرده بانکی را در ترکیب دارایی‌های خود افزایش دهند.

* ارقام به میلیارد تومان

کاهش ۳۳ هزار میلیارد تومانی نفوذ صندوق‌های بورسی در بانک‌ها

منبع: فارس

نظرات (0) کلیک ها: 669

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

بررسی عملکرد بازار سهام در هفته اول مهرماه، از رشد اندک شاخص بورس حکایت دارد.

 در حالی در روز اول کاری مهر امسال، شاخص بورس 85 هزار و 798 واحد بود، اما در آخرین روز معاملاتی بازار، 5 مهرماه به 85 هزار و 819 واحد افزایش یافت.

تغییرات شاخص در این بازه زمانی، نشان از رشد 21 واحدی و به عبارتی، 0.02 درصدی شاخص دارد. البته شاخص‌کل بورس روز پایانی تابستان را با رقم 85 هزار و 831 واحد به پایان رساند.

به این ترتیب، در جریان معاملات هفته نخست مهرماه سال‌جاری تعداد 5 هزار و 241 میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش یک‌هزار و 459 میلیارد تومان در بیش از 332 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت که در مقایسه با هفته قبل خود 11 درصد کاهش در حجم و 24 و 28 درصد افزایش در ارزش و نوبت‌های معاملات را نشان می‌دهد.

این در شرایطی است که حدود 87 میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله طی هفته گذشته در بورس تهران به ارزش کل بیش از 89.9 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت که با 73 درصد همراه شد.

نظرات (0) کلیک ها: 697

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: ورود ابزارهایی همچون اوراق رهنی مسکن نشان می‌دهد که بازار بدهی در ایران به سرعت در حال توسعه است.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از سنا؛ غلامرضا ابوترابی با بیان اینکه مهمترین گام پس از طراحی و پیاده سازی موفق هر ابزار مالی، فرهنگ سازی و آشنا کردن سرمایه گذاران و آحاد جامعه نسبت به ابزارهای مالی جدید و کارکرد آن است که به نوعی بازاریابی ابزارهای مالی محسوب می شود، گفت: یکی از اوراق بهاداری که در بازار مالی اسلامی پیشنهاد شده، اوراق بهادار منفعت است که می تواند با استفاده از قراردادهای مجاز شرعی، طراحی و در توسعه بخش خدمات و توسعه کمی و کیفی بازار سرمایه اسلامی کمک کند.

وی در خصوص ماهیت اوراق منفعت و کاربردهای آن در بازار سرمایه افزود: یکی از ابزارهای تامین مالی قابل استفاده در بازار سرمایه، اوراق بهادار منفعت است که به توسعه بخش خدمات و توسعه کمی و کیفی بازار سرمایه اسلامی کمک می کند.

ابوترابی افزود: این اوراق از نوع ابزارهای انتفاعی با سود معین است. در حقیقت، ورق منفعت سند مالی بهاداری است که بیانگر مالکیت دارنده آن بر مقدار معین خدمات یا منافع آینده از یک دارایی بادوام است که در ازای پرداخت مبلغ معینی به وی منتقل شده است؛ مانند گواهی حق اقامت در هتل معین برای روز معین، حق استفاده از خدمات آموزشی دانشگاه برای ترم یا سال معین، حق استفاده از یک ساعت پرواز برای مقصد معین و حق استفاده از خدمات حج یا عمره برای سال معین.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه خاطرنشان کرد: خریداران با خرید اوراق منفعت، به نهاد واسط وکالت بلاعزل می دهند تا نسبت به عقد قرارداد اجاره یا اجاره آتی با بانی جهت استفاده از منافع دارایی های موضوع قرارداد و نیز انعقاد حق العمل کاری با بانی جهت انجام عملیات اجرایی بهره برداری از دارایی و ارائه هرگونه خدمات تکمیلی متناسب با موضوع اجاره اقدام کند.

وی اظهار داشت: خرید اوراق منفعت در بازار اولیه یا ثانویه به منزله قبول وکالت نهاد واسط بوده و وکالت نهاد واسط تا سررسید و تسویه نهایی اوراق، معتبر و غیرقابل عزل است. ابوترابی ادامه داد: اوراق بهادار منفعت در دو بخش عمده "واگذاری منافع آینده دارایی های بادوام" و "واگذاری خدمات آینده" می تواند به کار گرفته شود.  

وی با بیان اینکه صاحبان دارایی های بادوام گاهی احتیاج به نقدینگی دارند و حاضرند برای تامین آن، بخشی از منافع حاصل از دارایی های بادوام خود را جلوتر واگذار کنند، گفت: در این موارد اگر صاحبان دارایی دنبال استفاده کننده نهایی (کسی که بخواهد در روز معین از منافع دارایی معین استفاده کند) باشند، احتمال موفقیت خیلی پایین و در حد صفر است؛ لذا برای حل این مشکل می توان از اوراق منفعت استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه افزود: به بیان دیگر صاحبان دارایی برای بخشی از منافع دارایی، اوراق منفعت استاندارد شده منتشر می کنند (اوراقی متحدالشکل با ارزش اسمی یکسان که هر یک از آنها حق استفاده از دارایی را برای مدت زمان معینی مشخص می کند)، سپس آنها را در مقابل مبلغ معینی به متقاضیان واگذار می کنند. یعنی دارندگان اوراق می توانند صبر کنند و در زمان معین از آن منافع استفاده کنند کما اینکه می توانند قبل از فرارسیدن مدت به دیگران واگذار کنند.  

ابوترابی با اشاره به واگذاری خدمات آینده به عنوان کاربرد دوم اوراق منفعت نیز گفت: همانند صاحبان دارایی های بادوام، شرکت ها و موسسه های خدماتی هم گاهی برای تامین سرمایه در گردش یا توسعه فعالیت های اقتصادی، به منابع مالی نیاز پیدا می کنند و حاضرند بخشی از خدمات آینده خود را جلوتر واگذار کنند.

وی افزود: در این مورد نیز اگر شرکت های خدماتی به دنبال مشتری نهایی (استفاده کننده واقعی از خدمات) باشند، احتمال موفقیت در سطح پایین و نزدیک به صفر است؛ در حالی که استفاده از اوراق بهادار منفعت می تواند این مشکل را به آسانی حل کند.

ابوترابی درخصوص سازوکار اوراق منفعت به عنوان یکی از پرکاربردترین روش های تامین مالی از جمله در خریداری امتیاز بهره برداری از بزرگراه یا صندلی های هواپیما یا سوئیت های یک هتل برای یک دوره زمانی مشخص گفت: برای مثال، صاحب هتلی می خواهد حق استفاده از صد اتاق معین خود را از ابتدای سال معین تا هزار روز واگذار کند، برای این منظور تعداد صد هزار ورق بهادار که هریک بیانگر حق استفاده از اطاق خاص در تاریخ خاص است منتشر می کند.

وی افزود: سپس آنها را بر اساس ارزش فعلی منافع آینده به متقاضیان واگذار می کند. دارندگان اوراق، یا خودشان در زمان معین از آن اطاق ها استفاده می کنند یا تا آن زمان به اشخاص دیگر واگذار می کنند تا آنان از منافع مذکور استفاده کنند.

به گفته ابوترابی، واگذاری منافع آینده دارایی های بادوام از طریق اوراق منفعت، می تواند منافع ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه دارایی های با بازده مشخص چون منازل، ساختمان های تجاری و مسکونی، ورزشگاه ها، نمایشگاه ها، پارک ها، بزرگراه ها، اراضی زراعی، باغ ها، ویلاها را شامل شود.

 وی در خصوص رویه اجرایی اوراق منفعت هم گفت: بانی (موسسه خدماتی)، طرح واگذاری منافع دارایی های بادوام یا محصولات خدماتی خود را شناسایی کرده و با مراجعه به امین (شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه) شرکت واسط مالی را تشکیل می دهد. سپس بانی (موسسه خدماتی)، طی قراردادی منافع دارایی های بادوام یا محصولات خدماتی خود را برای مدت زمان معینی به نهاد واسط مالی واگذار می کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه افزود: نهاد واسط مالی(ناشر)، بعد از کسب مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار، به انتشار اوراق منفعت اقدام کرده، منافع و خدمات خریداری شده را به مردم (سرمایه گذاران مالی) واگذار کرده و وجوه سرمایه گذاران مالی را جمع آوری می کند. در آخر هم ناشر با استفاده از وجوه جمع آوری شده از واگذاری اوراق منفعت، بدهی خود به بانی از بابت خرید منافع و خدمات را می پردازد.

ابوترابی درپاسخ به این سوال که اوراق منفعت بیشتر برای چه صنایع و شرکت هایی مفید خواهد بود، گفت: شرکت های مختلف خدماتی همچون شرکت های سیاحتی، شرکت های حمل مسافر و بار اعم از زمینی، هوایی و دریایی، هتل ها، دانشگاه های دولتی، خصوصی، آموزشگاه ها، بیمارستان های تخصصی، رستوران ها و سالن های پذیرایی، می توانند از طریق انتشار اوراق منفعت، خدمات آینده خود را واگذار کنند.

ابوترابی خاطرنشان کرد: می توان گفت شرکت هایی که دارایی فیزیکی کمتری دارند و شرایط تامین مالی بر مبنای این نوع دارایی ها را بر اساس انواع اوراق قبلی طراحی شده (اجاره، مرابحه و...) ندارند و در عوض بواسطه نوع عملیات خود دارای مطالبات بلندمدت یا منافع بلندمدت هستند می توانند از اوراق منفعت برای تامین مالی استفاده کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پیمانکار ساخت یک بزرگراه بر اساس قرارداد تا چند سال مالک عواید بزرگراهی است که آن را تکمیل کرده و می تواند برای مدت مشخص از عوارض دریافت شده بهره برداری کند. پیمانکار به پشتوانه منافع آتی و حقوق عوارضی که در آینده دریافت خواهد کرد، می تواند برای تامین مالی پروژه اوراق منفعت منتشر کند.

ابوترابی با اشاره به نمونه هایی از اوراق منفععت از جمله اوراق خدمات پستی، اوراق الکتریسیته، اوراق پروازی و اوراق آموزش گفت: مثلا اوراق تلفن ممکن است در بردارنده ۱۰۰۰ واحد خدمات تلفن باشد. یعنی واحد خدمت تلفن ممکن است این چنین تعریف شود: ۱۰۰ مکالمه محلی یا معادل آن به تناسب مسافت راه یا مکالمات بین المللی. این اوراق می تواند توسط شرکت تلفن به منظور تامین مالی بانی یا سرمایه در گردش طراحی شود.

وی همچنین با اشاره به چالش های تامین مالی در صنعت هایی مانند لیزینگ و ظرفیت تامین مالی از طریق اوراق منفعت اظهارداشت: توسعه فعالیت های لیزینگ مستلزم تامین منابع مالی مناسب جهت تامین دارایی های مورد اجاره است.

ابوترابی با بیان اینکه شرکت های لیزینگ، دسترسی نامحدود به منابع مالی ندارند، گفت: ارائه روش های جدید تامین مالی برای خروج از این بن بست منجر به فرصت های جدیدی برای این صنعت خواهد شد و شرکت های لیزینگ از جمله شرکت هایی هستند که دارایی فیزیکی محدودی دارند. در عوض این شرکت ها به واسطه نوع عملیات خود دارای مطالبات بلندمدت یا منافع بلند مدت هستند و می توانند از اوراق منفعت و خرید دین برای تامین مالی استفاده کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر دستورالعمل تامین مالی از طریق اوراق منفعت فراهم شده است، اظهار داشت: مدل دستورالعمل جدید تامین مالی از طریق اوراق منفعت، بر مبنای عوایدی است که از یک دارایی و یا خدمات حاصل می شود.

ابوترابی درخصوص راه های توسعه اوراق منفعت در بازار سرمایه و اینکه بازاریابی ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه از جمله اوراق منفعت در چه وضعیتی است، گفت: مهمترین گام پس از طراحی و پیاده سازی موفق هر ابزار مالی، فرهنگ سازی و آشنا کردن سرمایه گذاران و آحاد جامعه نسبت به ابزارهای مالی جدید و کارکرد آن است که به نوعی بازاریابی ابزارهای مالی محسوب می شود.

 وی افزود: در صورتی که ابزار مالی طراحی شده متناسب با نیازهای طبیعی سرمایه گذاران و بازارهای مالی باشد، این امر خود سبب استقبال روزافزون سرمایه گذاران خواهد شد. فرهنگ سازی و اطلاع رسانی نقش مهمی در موفقیت یک ابزار در بازارهای مالی ایفا می کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر، شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس، تدابیر زیادی جهت جذب سرمایه گذاران و افزایش دانش مالی آنها برداشته که تلاش می شود این اقدامات افزایش یابد. علاوه بر این امروزه کلیه شرکت های فعال و مطرح در عرصه تجارت الکترونیک و نیز شرکت های وابسته بازرگانی/ بازاریابی و فروش که دارای جایگاه رسمی و سهم مشخصی از بازار شرکت های بزرگ هستند، می توانند از اوراق منفعت بهره مند شوند.

ابوترابی افزود: همچنین ورود ابزارهایی همچون اوراق رهنی مسکن نشان می‌دهد که بازار بدهی در ایران به سرعت در حال توسعه است. در عین حال گرایش بخش دولتی به سمت بازار سرمایه و تامین مالی از طریق اوراق بهادار، امیدواری را برای توسعه بازار سرمایه افزایش داده است.
نظرات (0) کلیک ها: 651

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

معاملات هفته گذشته سهام و انواع اوراق در فرابورس نسبت به هفته پیشین، از نظر حجم 72 درصد رشد کرد اما از نظر ارزش هفت درصد افت داشت.

به گزارش ایران اکونومیست؛ اطلاعات منتشر شده در تارنمای فرابورس ایران نشان می دهد هفته گذشته رخدادهای متنوعی همچون عرضه اولیه سهام شرکت «تولید و صادرات ریشمک» در بازار دوم، آغاز پذیره‌نویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو در بازار سوم، گشایش نماد اوراق اجاره دولت در نماد «اجاد42» و اتمام پذیره‌نویسی واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری آرمان آتی در نماد «آرمانی1» رخ داد.
در هفته معاملاتی منتهی به هفتم مهرماه یک ‌هزار و 701 میلیون برگه انواع اوراق به ارزش 11 هزار و 329 میلیارد ریال در مجموع بازارهای فرابورس ایران دادوستد شد.
سهامداران در 2 بازار اول و دوم فرابورس نیز به ترتیب 83 و 1164 میلیون سهم به ارزش 276 و 1316 میلیارد ریال را معامله کردند.
مقایسه این ارقام نسبت به دادوستدهای هفته پیشین نشان می‌دهد در بازار اول ارزش معاملات و در بازار دوم ارزش و حجم معاملات با افزایش روبرو شد.
بازار شرکت‌های کوچک و متوسط نیز افزایش حجم دادوستد سهام را تجربه کرد.
رصد ابزارهای مورد معامله در بازار ابزارهای نوین مالی نشان می دهد اوراق تسهیلات مسکن با رشد معاملات روبرو شد اما مقابل اوراق بدهی و «صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله»، کاهش حجم و ارزش دادوستدها را تجربه کرده‌اند.
بر این اساس 9 میلیون ورقه اوراق بدهی به ارزش هشت هزار و 270 میلیارد ریال و در «صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله»، به میزان 55 میلیون ورقه و ارزش 431 میلیارد ریال معامله شد.
در هفته گذشته 400 هزار ورقه تسهیلات مسکن نیز به ارزش 335 میلیارد ریال خرید و فروش شد.
ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات در بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و شرکت های کوچک و متوسط به یک‌هزار و 877 میلیارد ریال رسید.
گروه «انبوه‌سازی، املاک و مستغلات» با ارزش معاملاتی به میزان 198 میلیارد ریال بیشترین سهم از ارزش کل معاملات را در میان صنایع فرابورسی به خود اختصاص داد. معاملات این گروه 11 درصد از ارزش کل معاملات را در اختیار گرفت.
صنعت «اطلاعات و ارتباطات» نیز با معاملاتی به ارزش 175 میلیارد ریال، 9 درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص داد و در جایگاه دوم قرار گرفت.
گروه‌های «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات»، «فلزات اساسی»، «محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر»، «محصولات کاغذی» و «سرمایه‌گذاری‌ها» در جایگاه سوم تا هفتم ایستادند.
در پایان هفته گذشته، شاخص کل فرابورس ایران با سبزپوشی معاملات را به پایان رساند تا با رشد چهار درصدی در برایند هفتگی، بازدهی این نماگر بازار از آغاز سال به حدود 10 درصد برسد.
نظرات (0) کلیک ها: 678