امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معامله‌گران بورس تهران امروز در حالی معاملات متعادل را به نظاره نشستند که همسو با حمایت حقوقی‌ها از فولادسازان و معدنی‌ها شاهد تقویت تقاضا از سوی معامله‌گران حقیقی بودند، شاخص کل بازار هم با ۱۵ واحد افت همراه شد.

ایران اکونومیست - اقبال دوباره خریداران به فولادی‌ها و معدنی‌ها

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز دوشنبه 13 آذر ماه 96 با کاهش 15 واحدی روی رقم 90 هزار و 936 واحد ایستاد.

شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش 21 واحدی عدد 17 هزار و 625 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش 80 واحدی به رقم  98 هزار و 487 واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش 29 واحدی به رقم 64 هزار و 645 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 246 واحدی عدد  193 هزار و 381 واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با افزایش یک واحدی روی رقم یک هزار  و 21 واحد ایستاد.

براساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های ملی صنایع مس ایران با 69 واحد، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با 21 واحد و فولاد مبارکه با 16 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و گروه مپنا هر یک  با 27 واحد، سرمایه گذاری سایپا با 22 واحد و پالایش نفت تبریز با 16واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از 189 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از 799 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 56 هزار و 663نوبت داد و ستد بود.

در بازار نقدی بورس اما ارزش معاملات از 130میلیارد تومان اندکی فراتر رفت.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری صنعت بیمه، اوراق اجاره واسطه مالی اردیبهشت دوم در نماد صایتل، اوراق مشارکت طرح قطار شهری شهرداری تبریز، توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های کی‌بی‌سی، سرمایه‌گذاری سایپا و واحدهای سرمایه‌گذاری گنجینه آینده روشن بازگشایی شدند. 

امروز در بازار 2 بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، 341 میلیون سهم هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه به ارزش کمتر از 61 میلیارد تومان کد به کد شد. 

همچنین 69.5 میلیون سهم فولاد کاوه جنوب کیش به ارزش کمتر از 16 میلیارد تومان کد به کد شد. 

در ایران خودرو اما 20 میلیون سهم به ارزش بیش از 5 میلیارد تومان به کدهای انتقالی سهامدار عمده انتقال یافت. 

همچنین 10 میلیون سهم سرامیک‌های صنعتی اردکان به ارزش 3 میلیارد تومان با تجمیع سهام از سوی سهامدار عمده به کدهای درون‌گروهی روبه‌رو بود. 

همچنین 10 میلیون سهم سرمایه گذاریغدیر به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. 

در بیمه ملت نیز 5 میلیون سهم به ارزش کمتر از یک میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد. 

همچنین یک میلیون از واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پاداش سهامداری توسعه با معاملات کد به کد از سوی مدیران این صندوق همراه شد. 

براساس این گزارش امروز بورس تهران در حالی شاهد اصلاح نماگرهای اصلی خود به تبع غلبه عرضه بر تقاضای سهام در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، گروه مپنا و سرمایه‌گذاری سایپا بود که هم‌زمان با تحرک بازارگردان‌ها و تقویت تقاضا از سوی حقوقی‌ها در گروه فولادسازان و معدنی‌ها بازار سهام شاهد اقبال خریداران اغلب حقیقی در این گروه‌ها هم‌پای حقوقی‌ها بود. 

هر چند که روند معاملات سهام در بازار همچنان متعادل و توأم با روند منطقی معاملات سهام است. 

دومین روز از پذیره‌نویسی 100 میلیارد تومانی اوراق مرابحه کرمان‌موتورز برای دومین روز متوالی در بورس تهران ادامه یافت. ضامن اوراق این شرکت واردکننده خودرو بانک آینده تعیین شده است. ریسک بالای بانک آینده در نحوه بازیافت تسهیلات اعطایی در ازای چک و سفته در حالی است که این بانک از طریق جابجایی دارایی‌ها و شناسایی سود از محل فروش شرکت‌های فرعی به یکدیگر سود موهوم شناسایی کرده است، به این ترتیب معلوم نیست، بانکی که در صورت اعمال نظارت سفت و سخت بانک مرکزی باید به ازای هر سهم 300 تومان زیان انباشته در پایان سال مالی 95 اعلام کند، چگونه ضامن اوراقی شده که قرار است با سود 17 درصدی یک هزار میلیارد تومان از منابع بازار سرمایه را دراختیار یک مجموعه واردکننده خودرو که این روزها با مشکلات مالی عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند بگذارد.

از دیگر رخدادهای بازار، انتشار گزارش شفاف‌سازی های‌وب و شائبه‌های بازگشایی نماد معاملاتی این شرکت با ابهام‌های بزرگی از جمله در نحوه تملک سهام شرکت‌های پارس‌آنلاین به مبلغ 882 میلیارد تومان بدون ارائه مبنای این محاسبات است، در عین حال نسبت بالای ارزش گذاری‌های صورت گرفته نسبت به دارایی‌های مجموع پارس‌آنلاین و های‌وب و لزوم شفاف‌سازی آثار مالی آینده ناشی از استقراض بانکی، باعث شده تا علی‌رغم مستندات ارائه شده، همچنان هیچ گزارشی مبنی بر ارزش‌گذاری شرکت‌های پارس‌آنلاین در سامانه کدال وجود نداشته باشد. 

این در حالی است که احتمال بازگشایی نماد معاملاتی این شرکت در روزهای آینده همراه با شایعه تعدیل سود می‌تواند به حادثه‌ای جبران‌ناپذیر با تبعاتی به مراتب سهمگین‌تر از رسوایی کنتورسازی برای بازار سهام ایجاد کند. 

همچنین در سرمایه‌گذاری آتیه دماوند نیز برملا شدن معاملات ناشی از تملک سهام شرکت کاغذسازی کارون و سپس واگذاری مجدد آن به قیمت 63 میلیارد تومان و به تبع آن، پوشاندن زیان ناشی از فروش شرکت صنایع کاغذ پارس مورد توجه فعالان بازار قرار گرفته است.

مجموع رتبه (0)

0 از 5 ستاره

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
  • هیچ نظری یافت نشد