امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

فرابورس ایران در آخرین روز معاملاتی آبان ماه در کنار تداوم سبزپوشی شاخص کل، افزایش حجم و ارزش معاملات را تجربه کرد.

ایران اکونومیست - صعود متغیرهای معاملاتی فرابورس ایران
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران؛ در جریان دادوستدهای امروز سه شنبه سی‌ام آبان ماه شاهد جابه جایی بیش از 498 میلیون ورقه به ارزش بالغ بر 3 هزار و 458 میلیارد ریال بودیم که نسبت به روز قبل از رشد 159 درصدی حجم و 87 درصدی ارزش معاملات حکایت داشت.
همزمان با صعود این متغیرهای معاملاتی شاخص کل نیز با رشد 2.5 واحدی مواجه شد و به این ترتیب آیفکس تا ارتفاع 1012 واحدی صعود کرد. نگاهی به نمادهای اثرگذار بر شاخص نشان می‌دهد عمده بار مثبت بر آیفکس از جانب نمادهای شیمیایی و فلزات اساسی رقم خورده است به طوری که نمادهای «شاوان»، «شراز»، «ارفع» و «میدکو» تا سطح حداکثر 1.4 واحد تاثیر مثبت به جا گذاشتند. این در حالی است که دو نماد «شپاس» و «مارون» بیشترین تاثیر منفی بر آیفکس را تا سطح 0.6 واحد موجب شدند.
در مجموع دو بازار اول و دوم نیز معامله بیش از 374 میلیون سهم به ارزش یک‌هزار و 104 میلیارد ريال به ثبت رسید.
 امروز مدیر عملیات بازار و اعضا فرابورس ایران از قطعیت معامله بلوک سهام شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان خبر داد. بر این اساس در مجموع 274 میلیون و 100 هزار سهم این شرکت که در دو نوبت با قیمت‌ پایه 2630 ریال در تاریخ 17 آبان ماه عرضه شده بود خریداری شد که امروز این معامله قطعیت یافت.
در مجموع دو بازار اول و دوم دو نماد «ذوب» و «شاوان» به ترتیب بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار گرفتند.
سهامداران بازار پایه نیز امروز میزبان معامله حدود 112 میلیون سهم به ارزش نزدیک به 172 میلیارد ريال در مجموع سه تابلو معاملاتی این بازار قرار گرفتند. همچنین نماد معاملاتي شرکت‌های جوش و اکسيژن ايران و فرآورده‌هاي سيمان شرق پس از برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه صاحبان سهام بازگشایی شدند.
در تابلو اوراق تسهیلات مسکن خریداران و فروشندگان اقدام به مبادله 56 هزار ورقه تسه به ارزش بیش از 42 میلیارد ريال کردند. قیمت این اوراق روز جاری در بازه 748 هزار تا 767 هزار ريال قرار داشت. 
سرمایه‌گذاران در بازار اوراق با درآمد ثابت تعداد 2 میلیون ورقه به ارزش حدود یک‌هزار و 972 میلیارد ريال دادوستد کردند. اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب4» صدرنشین این بازار شد.
نظرات (0) کلیک ها: 483

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیر عامل بورس کالا گفت: این بورس محلی برای قیمت گذاری کالاهای واسطه ای و کشف قیمت محصولات مختلف است.

ایران اکونومیست - بورس کالا محلی برای کشف قیمت محصولات مختلف است
به گزارش ایران اکونومیست؛ حامد سلطانی نژاد در این باره افزود: در این بازار، استانداردهای لازم برای انجام معامله انواع کالا توسط شخص ثالثی به نام بورس مدیریت شده و بر آنها نظارت می شود.
وی در مراسم روز ملی کیفیت با بیان اینکه کالاهای مورد معامله در بورس کالا عموما کالاهای واسطه ای هستند، گفت: بورس کالا محلی برای قیمت گذاری کالاهای واسطه ای و کشف قیمت محصولات مختلف بوده و مدعی است که می تواند سنجه کیفیت را با موضوع قیمت ایجاد کند.
سلطانی نژاد ضمن معرفی اجمالی بورس کالا و جایگاه آن در بازار سرمایه، ساختار کلی بازارهای بورس کالا را مورد توجه قرار داد و گفت: بورس کالا دارای ۴ بازار مالی، مشتقه، فیزیکی و فرعی است که در این بازارها صندوق های کالایی، گواهی سپرده کالایی، سلف موازی استاندارد، قرارداد اختیار معامله، قراردادهای آتی، محصولات کشاورزی، فرآورده های نفتی، محصولات پتروشیمی و محصولات صنعتی و معدنی مورد معامله قرار می گیرد.
 
** استانداردسازی معاملات
مدیر عامل بورس کالا به ابزارهای معاملاتی بورس کالا اشاره کرد و افزود: برای اینکه بورس کالا بتواند بستری استاندارد برای معامله کالاها فراهم کند از ابزارهای مختلف بهره مند است که این ابزارها شامل معاملات نقدی، نسیه و سلف، قراردادهای آتی و اختیار معامله، گواهی سپرده کالایی، صندوق کالایی، قراردادهای سلف موازی استاندارد و اوراق خرید دین و همچنین کشف پریمیوم و پیمان های آتی است.
 
** سهم ۶.۵ درصدی در GDP
سلطانی نژاد در ادامه به آمار معاملات بورس کالا اشاره و خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول سال ۹۶ ارزش کل معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۴ درصدی رو به رو شده و به بیش از ۳۶۷ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی با بررسی روند ۱۰ ساله حجم و ارزش معاملات بورس کالای ایران، اظهار داشت: ارزش کل معاملات بورس کالا در سال ۹۵ به رقمی بیش از ۸۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به ثبت رسید که این رقم ۶.۵ درصد GDP کل کشور را شامل می شود؛ بطوریکه بورس کالا در حوزه ارزش معاملات، رتبه اول را در بین بورس های کشور به خود اختصاص داده است.
 
** نقش بورس های کالایی در گسترش استاندارد
سلطانی نژاد با بیان نقش بورس های کالایی در گسترش استاندارد، به کارکردهای اصلی بورس های کالایی اشاره کرد و گفت: بورس کالا با همکاری سازمان ملی استاندارد تحقیقات خوبی در خصوص اثرات مرتبط با توسعه بورس های کالایی در بازارهای نوظهور انجام داده که در همین راستا نتایج این تحقیقات در کتابی با عنوان «آثار توسعه ای بورس های کالایی در بازارهای نوظهور» منتشر شده است.
 
** بستر شفاف کشف نرخ کالاها
وی ادامه داد: این نتایج نشان می دهد که بورس های کالایی کارکردهای متعددی دارند؛ از جمله این کارکردها می توان به ایجاد بستری متشکل و شفاف برای کشف نرخ کالاها براساس مکانسیم عرضه و تقاضا، امکان انتشار آنلاین قیمت کالاها، تغییر الگوی فروش توسط تولیدکنندگان خرد با بهره گیری از قیمت های بازار، ایجاد مرجعیت قیمت در منطقه، تضمین تعهدات طرفین معامله، ارائه ابزارهای مدیریت ریسک قیمت، ارائه ابزارهای مالی در جهت تسهیل تأمین مالی، توسعه زیرساخت های لازم در راستای تقویت محیط سرمایه گذاری و همچنین گسترش دسترسی به بازار از طریق شبکه کارگزاری و بهره گیری از فناوری های اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد.
مدیر عامل بورس کالا با بیان اینکه کیفیت در بورس کالا یک اصل است و رعایت استانداردهای کیفی تعیین شده در تمامی معاملات، شرط اجتناب ناپذیر معاملات بورس کالا است، گفت: تسهیل معاملات کالای فیزیکی شامل بهبود قیمت گذاری در بازار نقدی از طریق افزایش سرعت گردش اطلاعات، تقویت معاملات بازارهای نقدی از طریق تضمین تعهدات تحویل کالا، بهبود زیرساخت های انبارداری و حمل و نقل و ارتقاء استانداردهای کیفی محصولات، از دیگر کارکردهای اصلی بورس های کالایی است.
 
** ارتقاء استاندارد کیفی
سلطانی نژاد سازوکارهای ارتقاء استاندارد کیفی محصولات از طریق بورس های کالایی را مورد توجه قرار داد و گفت: اعلام استاندارد مشخص در فرآیند تحویل در راستای نیازهای صنعت، تمایز در قیمت‌گذاری محصولات براساس استانداردهای کیفی شفاف و قابل قبول و گسترش زیرساخت های ارزیابی کیفی کالا سازوکارهای ارتقاء استاندارد کیفی محصولات از طریق بورس های کالایی  است.
وی اضافه کرد: در این راستا اعلام استاندارد مشخص در فرآیند تحویل در راستای نیازهای صنعت، منجر به افزایش آگاهی تولیدکننده (بخصوص در بخش کشاورزی) از الزامات کیفی و توانایی آنها در تحقق این الزامات شده و تمایز در قیمت‌گذاری محصولات براساس استانداردهای کیفی شفاف به ویژه استانداردهایی که برای کالاهای با کیفیت تر پاداشی را در نظر می گیرند، انگیزه قدرتمندی را برای کشاورزان ایجاد می کند تا کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند.
 
** پذیرش کالا براساس میانگین کیفی
مدیر عامل بورس کالا به رویکردهای متفاوت بورس در خصوص استانداردهای کیفی پرداخت و گفت: پذیرش کالا بر اساس میانگین کیفی منصفانه در شرایطی که تنوع رده های کیفی پایین باشد، سودمند است و بخش چشمگیری از محصولات را پوشش می دهد.
وی افزود: همچنین ارائه مجموعه ای از صرف و کسرها برمبنای یک رده مرجع، در مواردی که رده بندی ها شفاف و بر تفاوت های کاملا قابل درک، مبتنی هستند، سودمند است. ضمن اینکه تعیین کیفیت مطلوب کالای تحویلی و عدم پذیرش کالا با مشخصات کیفی پایین تر از دیگر رویکردهای متفاوت بورس در این زمینه است که این شیوه در مواردی که خریدار یا بازارهای صادراتی در برابر کیفیت حساسیت زیادی دارند سودمنداست.
 
** رویکردهای متفاوت بورس
سلطانی نژاد در خصوص رویکردهای متفاوت بورس در خصوص استانداردهای کیفی گفت: هر ساختاری که انتخاب شود، نتیجه آن افزایش حساسیت تولیدکنندگان و فرآوران به کیفیت، افزایش آگاهی تولیدکنندگان درباره مسایل کیفی در بازار، برداشتن گام هایی برای بهبود کیفیت محصولات و در نتیجه افزایش کیفیت، کاهش اتلاف محصولات برداشت شده و کاهش عدم تقارن اطلاعات میان خریدار و فروشنده و هزینه مبادلات به واسطه استاندارد بودن کالای معاملاتی است.
 
** تجربه بورس فلزات لندن
مدیر عامل بورس کالا به تجربه استاندارد کیفی در سیستم انبارداری بورس فلزات لندن اشاره کرد و گفت: انبارهای بورس مجوز پذیرش کالاهایی که بورس آن نشان کالایی (برند) را پذیرفته است دارند.
وی افزود: همچنین برای پذیرش نشان کالایی (برند)، بورس ارزیابی کیفی از آن محصول را بر اساس استانداردهای مشخص انجام می دهد و پس از تحویل کالا به انبار قبض انبار توسط انباردار صادر می شود، سپس قبض انبار پس از فروش کالا در بورس به خریدار منتقل می شود و خریدار با مراجعه به انبار کالای استاندارد را تحویل می گیرد.
مدیر عامل بورس کالا تاکید کرد: نکته مهم اینکه، انبارهای پذیرفته شده توسط بورس فلزات لندن در نقاط مختلف جهان پراکنده اند.
وی افزود: در این رابطه، با توجه به تجربه سایر کشورها در خصوص بحث انبارداری، بورس کالای به این سمت حرکت کرده و در حال حاضر بالغ بر ۸۰ انبار در سراسر کشور پذیرش شده است.
وی گفت: بر این اساس، باید اجازه داد تا کالاها در انبارهای استاندارد سر جای خود قرار گرفته و شخص ثالثی به نام بورس کیفیت کالاها را اندازه گیری کند و سازوکار انبارداری در کشور تقویت شود.
 
** جایگاه استانداردها در فعالیت های بورس کالا
سلطانی نژاد به رابطه بین بورس کالا و حوزه استاندارد اشاره کرد و گفت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و استفاده از آن در تحویل کالا، استفاده از گواهی سپرده کالایی در اجرای سیاست قیمت تضمینی، استفاده از خدمات آزمایشگاه ها و شرکت های بازرسی مورد تائید سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص تعیین کیفیت کالاهای مورد معامله، همکاری و تعامل با انجمن های صنفی برای تعریف استانداردهای بورسی در جهت ارتقاء کیفیت کالاها و رفع مشکلات کیفی از مواردی است که بحث استانداردها در فعالیت های بورس کالا مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: همچنین بورس کالا با سازمان ملی استاندارد در تدوین استانداردهای ملی مشارکت کرده و در یک کمیته فنی فرعی متناظر به عضویت درآمده است.
 
** راهکار برای گسترش استاندارد
مدیر عامل بورس کالا به راهکارهای پیشنهادی برای گسترش استاندارد پرداخت و گفت: ادامه اصلاح و یا تعریف استانداردهای ملی توسط سازمان ملی استاندارد با همکاری بورس کالا، تصویب قانون انبارداری در ایران در راستای گسترش استاندارد و کانالیزه کردن معاملات به بازاری متشکل و ایجاد مشوق های مالیاتی با هدف سوق دادن معاملات به بورس با هدف کمک به گسترش استاندارد از جمله این پیشنهادات است.
نظرات (0) کلیک ها: 606

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

امروز سهام داران گروه شیمیایی 61 میلیون و 395 هزار سهم این گروه را به ارزش 153 میلیارد و 837 میلیون ریال خریداری کردند.

ایران اکونومیست - معامله حدود 154 میلیارد ریالی سهام پتروشیمی ها در بورس
به گزارش ایران اکونومیست ؛ در داد و ستدهای امروز سهامداران بورس تهران شاهد برتری سه گروه فراورده های نفتی، فلزات اساسی و شیمیایی بودند.

سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین امروز روندی منفی داشت. هر سهم این شرکت با کاهش 0.16 درصدی در قیمت پایانی به 1219 ریال رسید.

سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی امروز را با روندی مثبت پشت سر گذاشت. هر سهم این شرکت 2.74 درصد افزایش در قیمت پایانی داشت و بر روی 1535 ریال متوقف شد.

پتروشیمی زاگرس در آخرین قیمت با 0.51 درصد افزایش همراه شد و به 25750 ریال رسید. در قیمت پایانی هم هر سهم این شرکت با 0.53 درصد رشد به 25754 ریال رسید. در دیگر سو، پتروشیمی شازند افتی 0.08 درصدی را در قیمت پایانی تجربه کرد.

پتروشیمی مارون هم در این روز افت داشت و به 36145 ریال رسید. گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان هم در قیمت پایانی 0.62 درصد افت را به ثبت رساند.

پتروشیمی پردیس هم با افزایشی 0.56 درصدی در قیمت پایانی همراه شد. پتروشیمی خارک هم امروز با افزایشی 0.38 درصدی به 17285 ریال رسید. صنایع پتروشیمی کرمانشاه در این روز 0.18 درصد افت داشت و به 2806 ریال رسید.

پتروشیمی آبادان با 3.29 درصد رشد در قیمت پایانی همراه شد و به 2728 ریال رسید. هر سهم صنایع پتروشیمی خلیج فارس هم امروز 0.02 درصد افت قیمت را تجربه کرد.

پتروشیمی خراسان هم در آخرین قیمت رشدی 1.29 درصدی داشت و در قیمت پایانی 0.94 درصد رشد داشت. پتروشیمی جم هم در این روز افتی 0.12 درصدی داشت. پتروشیمی فناوران هم امروز 0.01 درصد رشد در قیمت پایانی تجربه کرد.

در معاملات امروز سرمایه گذاران بورسی بیش از یک میلیارد و 384 میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی های مالی را دست به دست کردند. ارزش مبادلات امروز بیش از 4 هزار و 442 میلیارد ریال بود و در 68 هزار نوبت معاملاتی انجام شد. در معاملات امروز شاخص کل بورس 513 واحد رشد کرد و به رقم 88 هزار و 774 واحد رسید. شاخص بازار اول و دوم نیز به ترتیب 555 و 87 واحد صعودی شدند.

نمادهای فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، گسترش نفت و گاز پارسیان، فولاد خوزستان، گل گهر و پالایش نفت تبریز امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در فرابورس هم در جریان دادوستدهای امروز سه شنبه سی‌ام آبان ماه شاهد جابه جایی بیش از 498 میلیون ورقه به ارزش بالغ بر 3 هزار و 458 میلیارد ریال بودیم که نسبت به روز قبل از رشد 159 درصدی حجم و 87 درصدی ارزش معاملات حکایت داشت.

همزمان با صعود این متغیرهای معاملاتی شاخص کل نیز با رشد 2.5 واحدی مواجه شد و به این ترتیب آیفکس تا ارتفاع 1012 واحدی صعود کرد.

نگاهی به نمادهای اثرگذار بر شاخص نشان می‌دهد نمادهای شیمیایی و فلزات اساسی بیشترین تاثیر مثبت بر روند شاخص فرابورس را داشتند. این در حالی است که دو نماد «شپاس» و «مارون» بیشترین تاثیر منفی بر آیفکس را تا سطح 0.6 واحد موجب شدند.
نظرات (0) کلیک ها: 605

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران اعلام کرد: صدا و سیما برای تبلیغات خود درخواست انتشار صکوک منفعت را به سازمان بورس ارسال کرده است.

ایران اکونومیست - صداوسیما به دنبال انتشار اوراق بورسیبه گزارش ایران اکونومیست؛ بازار سرمایه علاوه بر سهام شرکت ها، میزبان اوراق بهاداری است که معمولا توسط دستگاه های دولتی، عمومی و خصوصی برای تامین مالی طرح ها منتشر می شود.
اوراق بهادار منتشر شده در بورس به دلیل برخورداری از ضمانت قوی و برخورداری از سازوکار روشن، با استقبال خریداران روبرو شده است.
در سال های اخیر نیز دامنه انتشار انواع اوراق بهادار برای تامین مالی بخش های مختلف اقتصادی شتاب گرفته و علاوه بر انتشار اوراق بدهی دولتی «سخاب» و «اخزا»، سازمان های عمومی مانند شهرداری ها نیز اوراق بهادار مختص به خود را منتشر کرده اند.
مزایای انتشار اوراق بهادار در بازار سرمایه به حدی است که حتی سازمان صدا و سیما نیز تمایل یافته «اوراق منفعت» را منتشر کند.
به گزارش سه شنبه سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیر عامل شرکت فرابورس ایران گفت مجوزهای فقهی برای درخواست صدا و سیما برای انتشار صکوک منفعت تبلیغات صادر شده است.
امیر هامونی صکوک منفعت (اوراق بهادار اسلامی) را ابزار مناسبی در بحث فضای تبلیغات شهری، زیرساخت ها، حمل و نقل و قطار شهری دانست و ادامه داد: شهرداری یا سازمان های وابسته به آن می توانند صکوک منفعت را جایگزین دریافت درآمدهای خرد کنند؛ برای نمونه با اوراق منفعت کل درآمد قطار شهری را یکجا در ابتدای سال در اختیار گیرند.

** همه بدهی شهرداری ها تسویه شد
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران تاکید کرد هفته گذشته تعهدات شهرداری تهران با همکاری شهرداری و بانک شهر ختم به خیر شد.
هامونی گفت: با این اتفاق نگرانی بازار سرمایه بابت نکول اوراق شهرداری برطرف و همه بدهی شهرداری ها تسویه شد.
وی تسویه تعهدات شهرداری تهران و سایر شهرداری ها را دارای پیام مثبتی برای بازار سرمایه از طرف شهرداری و مدیریت شهری دانست و افزود: در بازار سرمایه ابزارهای متنوعی وجود دارد که می تواند آغازگر فصل مشترک همکاری بازار سرمایه و شهرداری تهران باشد.
وی صکوک اجاره را نیز گزینه مناسبی برای تامین مالی شهرداری دانست و گفت: با توجه به دارایی های سنگین شهرداری تهران که بیشتر آنها منجمد و راکد است و استفاده ای از آنها نمی شود صکوک اجاره می تواند منابع مالی شهرداری تهران را تحریک کند.
به گفته وی، برخی نهادهای بازار سرمایه از شهرداری طلبکار و برخی بدهکارند و اگر شهرداری فضای تهاتر بدهی ها و طلب ها را برای نهادهای بازار سرمایه ایجاد کند مسائل مالی نهادهای مالی بازار سرمایه به شهرداری براحتی و سرعت حل می شود.

** بازار دارایی های فکری برای حراج های هنری
هامونی پیشنهاد کرد شهرداری در بحث سلامت شهری و گردشگری سلامت طرح هایی را در قالب صندوق پروژه تعریف و از طریق بازار سرمایه تامین مالی کند.
وی همچنین به بازار دارایی های فکری برای حراج های هنری در حوزه هنر شهری اشاره کرد و افزود: موضوع 'اقتصاد شادی' در استرالیا مطرح شده و به یک رشته تحصیلی تبدیل شده است که در دانشگاه های استرالیا تدریس می شود و این موضوعی است که واقعا تهران به آن نیاز دارد.
به گفته وی، می توان طرح های تفریحی، فرهنگی و ورزشی را تعریف و از طریق بازار سرمایه تامین مالی کرد.
 اوراق (صکوک) منفعت، اوراق بهادار قابل معامله ای است که بر اساس عقود اسلامی منتشر شده و نشان دهنده مالکیت مشاع دارندگان آن بر منافع آینده دارایی های بادوامی است که در ازای پرداخت مبلغی معین منتقل شده است.
اوراق منفعت مبتنی بر منافع دارایی های پایه (مانند هتل در دست ساخت) است.
دارندگان این اوراق می توانند از عین یا معادل مالی منافع آن در آینده بهره مند شوند.
نظرات (0) کلیک ها: 463

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

شاخص بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات با صعود 06.81 واحدی به پله 88 هزار و 283 واحدی رسید.

ایران اکونومیست - تالارشیشه ای سبزپوش شدشاخص بورس و اوراق بهادار در آغاز معاملات با صعود  48.120 واحدی به پله 88 هزار و 322 واحدی رسید.

بر این اساس ارزش کل معاملات بورس تهران از 131 میلیارد ریال فراتر رفت و با دست به دست شدن 72 میلیون سهم طی 6 هزار نوبت معاملاتی انجام شد.

نماد‌های پر بیننده معاملات امروز شبنا، شبندر، فولاد، شتران، شیراز، شبریزو فایرابا روال صعودی کار خود را آغاز کردند.

شاخص کل فرابورس در آغاز معاملات با 8 واحد صعود به پله 1 هزار رسید که براین اساس ارزش کل معاملات از 57 میلیارد ریال فراتر رفت که ناشی از دست به دست شدن 16 میلیون سهم طی 2 هزار نوبت معاملاتی است.

 ارزش معاملات از 859 میلیارد ریال فراتر رفت

بر این اساس ارزش کل معاملات بورس تهران از 859 میلیارد ریال فراتر رفت و با دست به دست شدن 393 میلیون سهم طی 34 هزار نوبت معاملاتی انجام شد.

نماد‌های پر بیننده معاملات امروز فولاد، شبریز، شپنا، شبندر و شیراز با روال صعودی کار خود را ادامه دادند و تاپیکو و مپنا با روالی نزولی رو به رو بودند.

شاخص کل فرابورس در جریان معاملات با 30.4 واحد صعود به پله 1 هزار رسید که براین اساس ارزش کل معاملات از 1 میلیارد ریال فراتر رفت که ناشی از دست به دست شدن 136 میلیون سهم طی 19 هزار نوبت معاملاتی است.

نظرات (0) کلیک ها: 622

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رئیس سازمان بورس بار دیگر بر ممنوع بودن معاملات بلوکی تاکید و اعلام کرد: با افرادی که معامله بلوکی اغوا کننده و گمراه کننده می کردند، برخورد شده است.

ایران اکونومیست - شاپور محمدی: معاملات بلوکی هدفمند ممنوع است

به نقل از واحد مرکزی خبر، شاپور محمدی گفت: اگر متوجه شویم معاملات بلوکی انجام می شود ، مانع خواهیم شد و پیگیری می کنیم.

وی ادامه داد: معاملات "نماد ۲” از بازار سرمایه حذف شد و دیگر این معاملات وجود ندارد.

وی افزود: می توانیم مجازات و جریمه کنیم ولی نمی توانیم نام این اشخاص را اعلام کنیم.

محمدی افزود : معامله بلوکی در دنیا کنار گذاشته نشده است اما معامله بلوکی که به قصد تغییر قیمت و انحراف در قیمت ها انجام شود، درست نیست.

سفارشی که برای فروش یا خرید بخش بزرگی از یک نوع اوراق بهادار نظیر سهام یک شرکت ثبت می‌ شود، معامله بلوکی نام دارد. معاملات بلوکی شامل تعداد زیادی از سهام یا اوراق مشارکت است که با یک قیمت تعیین شده بین طرفین خریدار و فروشنده خارج از بازارهای بورس یا فرابورس، برای کاهش تأثیر چنین معامله بزرگی بر قیمت جاری سهام در بازار انجام می‌شود.

نظرات (0) کلیک ها: 593

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

در دومین روز کاری بورس تهران در این هفته شاخص کل ۵۸ واحد رشد کرد اما شاخص کلِ هم وزن با افت ۱۶ واحدی مواجه شد. همچنین گروه خودرو شاهد افت قیمت عمده در نمادها بود.

ایران اکونومیست - افت قیمت گروه‌های خودرویی و سیمانی پس از تعطیلات امروز دوشنبه شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۵۸ واحد رشد کرد و به عدد ۸۸ هزار و ۲۶۱ واحدی رسید، اما شاخص کل هم وزن با ۱۶ واحد افت تا رقم ۱۷ هزار و ۵۳۶ پایین آمد.

شاخص آزاد شناور نیز در طی ساعات معاملاتی امروز با رشد ۸۰ واحدی مواجه شد و به رقم ۹۵ هزار و ۶۱ واحدی رسید. همچنین شاخص بازار اول ۱۲۵ واحد رشد کرد و تا رقم ۶۱ هزار و ۹۲۰ بالا رفت، اما شاخص بازار دوم با افت ۳۱۵ واحد همراه شد و در تراز ۱۹۲ هزار و ۴۴ نشست.

فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت اصفهان امروز سه نمادی بودند که معاملات‌شان سبب رشد دماسنج بازار سرمایه شد. در طرف مقابل سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، گروه مپنا و سایپا بیشترین تاثیر کاهنده را روی دماسنج بازار سرمایه داشتند. در دومین دادوستدهای بورس اوراق بهادار تهران در این هفته اکثر سهم‌های خودرویی شاهد کاهش قیمت پایانی بودند. در این گروه ۱۰۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.

همچنین در گروه فلزات اساسی قیمت سهم‌ها عمدتا کاهشی بود هرچند که سهم‌هایی نیز توانستند تا حدود یک درصد رشد کنند. در این گروه حجم معاملات به رقم ۷۰ میلیون سهم و اوراق مالی رسید و ارزش معاملات تا بیش از ۱۶ میلیارد تومان ثبت شد.

همچنین سیمانی‌ها نیز امروز اکثرا با کاهش در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی مواجه شدند. در این گروه بیش از ۱۰ میلیون سهم به ارزش حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت.

از جمله نمادهای متوقف شده در طی دادوستدهای امروز می‌توان به شرکت پتروشیمی شیراز، شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند اشاره کرد و همچنین امروز نماد معاملاتی شرکت‌های آلومراد، پشم شیشه ایران و حق تقدم شرکت بهنوش ایران مورد بازگشایی قرار گرفتند.

ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۱۴۵ میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۶۰۲ میلیون سهم و اوراق مالی طی ۵۰ هزار و ۱۲۲ نوبت دادوستد بود.

اما در فرابورس تهران آیفکس ۱.۳ واحد رشد کرد و در آستانه ۱۰۱۰ واحدی قرار گرفت. ارزش معاملات به رقم ۱۸۵ میلیارد تومان بالغ شد و حجم معاملات به رقم ۱۹۱ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.

نظرات (0) کلیک ها: 595

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

معامله‌گران بورس تهران امروز در حالی نظاره‌گر بازار متعادل پا به پای معاملات درون‌گروهی و کدبه کد حقوقی‌ها بودند که نوسان قیمت جهانی نفت خام در روزهای اخیر باعث شد تا پالایشی‌ها پیشرو امروز بازار سهام باشند.

ایران اکونومیست - تقویت ۵۸ واحدی شاخص کل بورس/ بازار سهام کم‌حجم اما متعادل

 شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز دوشنبه 29 آبان ماه 96 با افزایش 58 واحدی روی رقم 88 هزار و 261 واحد ایستاد.

شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش 16 واحدی عدد 17 هزار و 536 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش 80 واحدی به رقم  95 هزار و 61 واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش 80 واحدی به رقم 95 هزار و 61 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش 125 واحدی عدد 61 هزار و 920 واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با افزایش یک واحدی روی رقم یک هزار و 9 واحد ایستاد.

براساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد فولاد مبارکه با 56 واحد، پالایش نفت بندر عباس با 33 واحد و پالایش نفت اصفهان با 20 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی تاپیکو با 20 واحد، گروه مپنا با 17 واحد و سایپا با 15 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

 ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از 145 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از 602 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 50 هزار و 122 نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های خدمات فنی فولاد یزد، آلومراد، پشم‌شیشه ایران، حق تقدم خرید سهام بهنوش ایران، اوراق صکوک اجاره واسطه مالی مهر یکم در نماد صبصیر و اوراق صکوک اجاره واسط مالی آذر یکم در نماد صکاشی و فرآورده‌های سیمان شرق از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری آتی دماوند و پتروشیمی شیراز متوقف شدند.

امروز در بازار 2 بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد 15 میلیون سهم ایران ترانسفو به ارزش بیش از 8 میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه بود.

در نماد صنایع و معادن احیا سپاهان نیز اندکی بیش از 12.5 میلیون سهم به ارزش کمتر از 9 میلیارد تومان کد به کد شد. همچنین 12 میلیون سهم فولاد کاوه کیش به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان با تجمیع سهام به کدهای درون‌گروهی از سوی سهامدار عمده روبه‌رو شد و در سرمایه‌گذاری سبحان نیز 10 میلیون سهم به ارزش کمتر از 1.5 میلیارد تومان به کدها‌ی درون‌گروهی انتقال یافت.

همچنین در سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی 5 میلیون سهم به ارزش کمتر از 1 میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده تجمیع شد. کمتر از 5 میلیون سهم صنایع پتروشیمی خلیج فارس اما به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان کد به کد شد. 

در این بازار کمتر از 3 میلیون سهم دامداری تلیسه نمونه به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده منتقل شد و در نهایت بیش از 2.5 میلیون سهم هتل پارسیان کوثر اصفهان به ارزش کمتر از 5 میلیارد تومان کد‌به‌کد شد.

بر اساس این گزارش امروز در جریان بازار نقدی سهام در حالی گروه پالایشی‌ها به تبع رشد روزهای اخیر قیمت نفت خام در بازارهای جهانی با اقبال خریداران اغلب حقیقی بازار سهام روبه‌رو شد که همسو با معاملات انتقالی صندوق‌های حامی نماگرهای بورس و همچنین تحرک بازارگردان‌ها این گروه روندی متعادل را در نمادهای پیش‌روی خود نظاره‌گر بود.

در گروه خودرویی‌ها اما مدیرعامل سایپا در حالی پس از گذشت کمتر از ۲ سال برکنار شد که عضو اصلی در این شرکت برای اصلاح ساختار مالی به بهانه‌هایی همچون ارزش منصفانه دارایی‌ها و یا انتقال زیان از صورت‌های مالی به سایر شرکت‌های تلفیقی همچنان در ترکیب هیأت مدیره این شرکت حضور مؤثر دارد.

در این گروه همچنین شنیده‌هایی حاکی از تغییر قریب‌الوقوع در مدیریت ایران‌خودرو در هفته‌های آتی دارد. 

در گروه بانک‌ها نیز انتظار سهامداران نمادهای متوقفی همچون بانک صادرات برای برگزاری مجمع و بازگشایی نماد معاملاتی پس از گذشت حدود 2 سال در حالی لبریز شده که شنیده‌هایی از تغییرات مدیریتی در این گروه شنیده می‌شود.

همزمان آرایش صورت‌های مالی در نماد بانک آینده و خروج  60 درصد از منابع سپرده این بانک تحت عنوان تسهیلات اعطایی در ازای چک و سفته بر اساس صورت‌های مالی عملکرد 95 قابل تأمل است منابعی که با توجه به تخصیص آنها به شرکت‌های تابعه از جمله ایران‌مال با اما و اگرهای بسیاری مواجه است. 

در گروه فلزات اساسی نیز امروز جمع‌آوری سهام در محدوده صفر تابلو در حالی ادامه یافت که به نظر می‌رسد، فردا این گروه پیشرو اصلی بازار سهام باشند. 

در بازار امروز معاملات حق تقدم خرید سهام سرمایه‌گذاری نفت و گاز پتروشیمی تأمین به قیمت هر سهم  حدوداً‌ 16 تومان در حالی مورد توجه خریداران اغلب حقیقی قرار گرفت که قیمت هر سهم تاپیکو بر روی تابلوی بورس هم اکنون حدود 122 تومان است.

نظرات (0) کلیک ها: 544

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

نماد معاملاتی ناشر پارس پامچال که از سال 1356 شمسی تا کنون در تابلوی معاملات بورس تهران پذیرفته شده بود به بازار پایه فرابورس منتقل می‌شود.

ایران اکونومیست - اخراج پارس پامچال از تابلوی بورس پس از گذشت 40 سال

 بورس تهران از حذف نماد معاملاتی " شپمچا " از فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و انتقال این ناشر به بازار پایه فرابورس پس از گذشت 40 سال خبر داده است.

 براساس مصوبه هیات پذیرش اوراق بهادار، شرکت پارس پامچال با نماد معاملاتی "شپمچا " از فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از تاریخ 27 آبانماه 1396 حذف و به بازار پایه فرابورس منتقل می شود.

شرکت پارس پامچال در تاریخ 29 اردیبهشت ماه 1348 تحت شماره 13164 به نام شرکت سهامی خاص شیمیایی پارس به ثبت رسید و در 6 شهریور ماه 1355 به سهامی عام تغییر یافت.

در سال 1356 نام شرکت به شرکت سهامی عام شیمیایی پارس سادولین و در نهایت در بهمن ماه 1362 با مصوبه مجمع عمومی فوق العاده به شرکت سهامی عام شیمیایی پارس پامچال تغییر یافت و در سال 1356 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.

این شرکت تولید کننده رنگ و رزین بوده و کارخانه آن در شهر صنعتی البرز قزوین قرار دارد.

پارس پامچال با سرمایه سه میلیارد تومانی در پایان سال مالی 95 در حالی زیان 332 تومان و 7 ریالی به ازای هر سهم را محقق کرده که نسبت به پیش بینی قبلی بودجه خود با انحراف 154 درصدی مواجه است.

این شرکت با پیش بینی فروش خالص 30 میلیارد و 139 میلیون تومانی برای بودجه سال مالی 96 و کاهش برآورد هزینه های فروش و اداری از پیش بینی تحقق زیان 64 تومانی خبر داده که تقریبا ً یک پنجم زیان تحقق یافته در سال مالی 95 است.

نظرات (0) کلیک ها: 503

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

ارزش بازار سهام در پایان شهریور ماه سال ۹۶ نسبت به دوره مالی مشابه سال گذشته با ۷.۱ درصد رشد از ۳۱۶ هزار میلیارد ریال به ۳۳۹.۴ هزار میلیارد ریال رسیده است.

ایران اکونومیست - رشد ۷.۱ درصدی ارزش بازار سهام

به گزارش ایران اکونومیست؛ تازه ترین جدول گزیده های آماری بانک مرکزی نشان می دهد، ارزش داد و ستد سهام در پایان شش ماهه منتهی به شهریور ماه ۹۶ با رسیدن به ۲۴۴.۳۵۲ میلیارد ریال، نسبت به شهریور ماه سال ۹۵ با ۱۱.۵ درصد افت به ۲۷۶.۰۶۵ میلیارد ریال رسیده و این در حالی است که ارزش بازار اول از ۱۷۱.۹۹۱ میلیارد ریال در شش ماه سال ۹۵ به ۱۴۶.۴۱۳ میلیارد ریال در پایان نیمه اول سال ۹۶ و ارزش بازار دوم از ۱۰۴.۰۷۴ میلیارد ریال در پایان شهریور ماه ۹۵ به ۹۷۹.۳۹ میلیارد ریال در انتهای شش ماهه ابتدایی سال ۹۶ دست پیدا کرده است که به روشنی کم رونق شدن معاملات بورس در نیمه ابتدایی سال جاری را تایید می کند.

ارزش معاملات

از سویی دیگر، ارزش معاملات شهریور ماه ۹۶ نسبت به مرداد ماه با ۱۴ درصد کاهش از ۴۰.۱۴۶ میلیارد ریال به ۳۴.۵۳۱ میلیارد ریال معادل ۱۴ درصد افت مواجه شده  و ارزش بازار اول از ۲۰۰.۳۱ میلیارد ریال به ۲۲۳.۱۵ میلیارد ریال معادل ۱۱.۴ درصد رشد  و ارزش بازار دوم از ۲۰۱.۱۵ میلیارد ریال  به ۱۲۲.۱۶ میلیارد ریال معادل ۳۹.۳ افت یافته است.

تعداد سهام معامله شده

همچنین در شش ماهه اول سال ۹۶ تعداد سهام معامله شده در بورس به ۱۰۵.۴۶۹ میلیون سهم رسیده که این رقم در پایان شهریور ماه ۹۵ با رسیدن به ۱۲۴.۰۸۰ میلیون سهم، ۱۵ درصد کاهش را در اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد که در این میان سهم بازار اول با ۶۶.۸۳۸ میلیون سهم، افت ۱۹.۶ درصدی و بازار دوم با ۳۸.۶۳۱ میلیون سهم، افت ۵.۶ درصدی را تجربه کرده اند.

در عین حال حتی تعداد سهام معامله شده در شهریور ماه سال جاری در مقابل مرداد ماه همین دوره زمانی نیز در دو بازار اول و دوم به ترتیب با ۲.۶ و ۲۵ درصد عقب گرد از ۱۰.۳۴۱ میلیون سهم به ۱۰۰.۷۷ میلیون سهم در بازار اول و از ۶۶۷.۳ میلیون سهم به ۵۰۰.۸ میلیون سهم در بازار دوم نشان می دهد.

افزون بر این، میزان تعداد سهام معامله شده از سوی سهامداران در تالار شیشه ای در شهریور ماه ۹۶ در مقایسه با مرداد ماه سال جاری نیز با ۱۱.۳ درصد کاهش از ۱۷.۰۱۵ میلیون سهم به ۱۵.۰۸۵ میلیون سهم دست یافت است.

روند شاخص های بورس

در ارزیابی دیگر بر مبنای اطلاعات منتشر شده، شاخص های بورس به عنوان یکی از معیارهای که تصویر دقیقی از روند تالار شیشه ای برای سهامداران و سرمایه گذاران ترسیم می کنند در پایان شش ماهه نخست سال ۹۶، با رسیدن به ۸۵ هزار و ۸۳۲ واحد نسبت به دوره مشابه سال ۹۵ با ۱۲.۳ درصد رشد از ۷۶.۴۵۱ واحد به ۸۵.۸۳۲ واحد رسیده است.

همچنین آمارها نشان می دهد، شاخص بورس در شهریور ماه سال جاری نسبت به مرداد ماه با ۴.۲ درصد از ۸۲.۳۷۲ واحد به ۸۵.۸۳۲ واحد رسیده که به خوبی روند فضای مثبت فعلی تالار شیشه ای را تایید می کند.

این گزارش می افزاید، شاخص صنعت، شاخص پنجاه شرکت فعال تر، بازار اول و بازار دوم در پایان دوره شش ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۶ با رشد و تنها شاخص مالی با افت همراه شده است.

بر این اساس شاخص مالی در انتهای این دوره  با ۱۶.۵ درصد کاهش از ۱۵۵.۲۶۳ واحد به ۱۲۹.۶۰۴ واحد در دوره مشابه شش ماهه سال ۹۵ رسیده است.

شاخص صنعت نیز که نشانگر وضعیت معاملات صنایع حاضر در بازار سهام است از ۶۳.۴۹۵ واحد در انتهای دوره شش ماهه منتهی به شهریور ۹۵ با رشد ۱۷.۸ درصدی به ۷۴۸.۲۴ واحد در پایان نیمه ابتدایی سال ۹۶ دست یافته است.

در عین حال شاخص پنجاه شرکت فعال تر بورس هم با رشدی بیش از ۱۲ درصد در از ۳.۰۲۲ واحد در شهریور ۱۳۹۵ به ۳.۳۹۵ در شهریور ۹۶ رسیده است.

بر اساس این گزارش، شاخص بازار اول با ۱۲.۲ درصد افزایش از ۵۳.۳۹۵ واحد در شش ماهه نخست سال ۹۵ به ۵۹.۹۰۷ واحد در شهریور سال جاری رسیده است.

در مقابل، آمارهای بازار دوم نیز نشان می دهد شاخص این بازار هم در دوره ذکر شده با رشد و تحرک های مثبت مواجه شده به گونه ای که شاخص این بازار در حالی که در انتهای شش ماهه ابتدایی سال ۹۵ به ۱۶۷.۷۹۴ واحد رسیده بود در شهریور سال جاری به ۱۸۸.۳۷۱ واحد رسیده که رشدی معادل ۱۲.۳ درصد را نشان می دهد.

تعداد شرکت های درج شده

همچنین تعداد شرکت های درج شده در بورس و اوراق بهادار تهران در پایان شش ماهه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال قبل با رسیدن از ۳۲۱ به ۳۲۷ شرکت رشدی معادل ۱.۹ درصد را در آمارهای منتشر شده به ثبت رسانده است.

از سویی دیگر، در فاصله یک ماهه مرداد تا شهریور ماه ۹۶ تعداد دو شرکت به شرکت های بازار سهام اضافه شده است.

ارزش بازار سهام

 بر مبنای آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، ارزش بازار سهام برخلاف اکثر آمارهای بورس، با روند مثبتی همراه بود به گونه ای که در پایان شهریور ماه سال ۹۶ ارزش بازار نسبت به دوره مالی سال گذشته با ۷.۱ درصد رشد از ۳۱۶ هزار میلیارد ریال، به ۳۳۹.۴ هزار میلیارد ریال رسیده است.

این گزارش می افزاید، ارزش بازار سهام در شهریور ماه سال جاری در مقایسه با مرداد ماه با ۴.۴ درصد از ۳۲۵ هزار میلیارد ریال به ۳۳۹ هزار میلیارد ریال رسیده است.

لازم به ذکر است، ‌ در شش ماهه سال ۹۶ سهامداران ۱۲۰ روز معاملاتی در بورس را تجربه کردند که نسبت به دوره مشابه سال قبل با ۲.۴ درصد کاهش روبرو بوده است.

نظرات (0) کلیک ها: 659