امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق هسته ای

مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه و نماینده اتحادیه اروپا در روسیه دیدار و درباره برجام گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا، وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه امروز (سه شنبه) با «مارکوس ادرر» نماینده اتحادیه اروپا در روسیه دیدار و با وی در خصوص روند اجرای برجام گفت وگو و تبادل نظر کرد.

در این دیدار، دو طرف در خصوص مسائل موجود در مسیر اجرای برجام گفت و گو کردند.

ریابکوف و ادرر همچنین در باره برخی مسائل مهم بین المللی مذاکره کردند.

 

روسیه و اتحادیه اروپا از اجرای برجام حمایت می کنند و مقامهای روس و اروپایی بارها مخالفت خود را با کارشکنی آمریکا در اجرای این توافق بین المللی اعلام کرده اند.

 

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرده است: مسکو از برجام حمایت می کند و تا زمانی که همه طرف ها به تعهدات خود در شورای امنیت سازمان ملل پایبند هستند، این رویکرد ادامه می یابد. 

 

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز اخیرا گفت: برجام بخشی از قوانین بین المللی است و خروج آمریکا ازاین توافق، نقض تعهدات بین المللی واشنگتن خواهد بود. 

 

دهمین جلسه کمیسیون مشترک برجام در حالی فردا (چهارشنبه) در وین برگزار می شود که بدعهدی و بلاتکلیفی آمریکا در این زمینه، همچنان ادامه نقض روح و متن توافق هسته ای است و انتظار می رود این کمیسیون صحنه مباحثاتی جدی برای تضمین منافع ایران باشد.

پس از هشتمین جلسه کمیسیون مشترک برجام در 30 تیرماه در وین و نهمین جلسه این کمیسیون که 29 شهریورماه در سطح وزیران در نیویورک برگزار شد، فضای ابهام و بلاتکلیفی طرف آمریکایی درباره اجرای تعهدات این کشور در توافق هسته ای تشدید شده که اوج آن سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در این باره و اعلام عدم تایید ادعایی پایبندی ایران به برجام در روز جمعه 21 مهر ماه (13 اکتبر) بود.

 

طبق تصمیم ترامپ، کنگره آمریکا می باید ظرف مدت 60 روز در مورد برجام و قانون مربوط به آن موسوم به قانون مرور توافق هسته ای ایران (INARA) تصمیم بگیرد . این قانون 60 روز به کنگره فرصت می داد تا تحریم های هسته ای را مجددا اعمال کند یا قانون جدیدی درباره نحوه مشارکت آمریکا در این توافق به تصویب برساند.

 

این مهلت چهارشنبه (فردا) همزمان با نشست کمیسیون مشترک برجام به پایان می رسد و خبری از تصمیم کنگره آمریکا در این مورد نیست و به نظر می رسد که سرنوشت برجام در آمریکا بار دیگر به دست ترامپ افتاده است. رئیس جمهوری آمریکا در تازه ترین موضع خود در این باره، در سخنرانی جمعه شب گذشته خود در جمع هوادارانش در فلوریدا بار دیگر مدعی شد 'من برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای، از تایید فاجعه موسوم به توافق هسته ای ایران خودداری کردم.

 

در این حال محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه (دیروز) در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز، توافق هسته ای را یک نمونه نادر از پیروزی دیپلماسی بر تقابل دانست و تضعیف آن را اشتباه خواند و ضمن هشدار به کشورهای اروپایی در برابر هرگونه نرمش (در برابر آمریکا) در مسائلی فراتر از محدوده توافق هسته ای، تاکید کرد: اروپا نباید به عزم واشنگتن برای تغییر توجهات به یک بحران غیرضروری دیگر (در مورد برنامه موشکی یا حضور منطقه ای ایران) تن دهد.

نظرات (0) کلیک ها: 1179

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,

 

شبکه خبری «بلومبرگ» با انتشار گزارشی اشاره می‌کند که یک افسر پلیس استانبول که در جلسه استماع در نیویورک درباره پرونده اتهامات علیه رضا ضراب بازرگان ایرانی‌تبار حضور داشته است گفته که رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه در میان اهداف تحقیق دولت آمریکا درباره رشوه و پولشویی در ترکیه در ارتباط با تحریم‌های ایران است.

 

«آفتاب‌نیوز» نوشت، حسین کرکماز نام این افسر است و گفته است که تحقیقات ابتدایی با تمرکز بر روی سازماندهی عملیات تبادل طلا توسط رضا ضراب بوده با این حال، بعدا نام به افراد دیگری نیز به میان آمده است. از جمله اردوغان متهم شماره یک این پرونده از جمله افراد اصلی دیگر ظفر چاغلایان وزیر اقتصاد سابق ترکیه، ‌سلیمان اصلان مدیر اجرایی سابق هالک بانک ترکیه و بخش عظیمی از اعضای بانک مرکزی ترکیه بوده‌اند.

 

این شبکه خبری در ادامه می‌نویسد: کورکماز جوانی ۳۰‌ساله بود که با زدن عینک توضیحات خود را ارائه می‌داد و از درد و رنجی گفت که پس از حمله سال ۲۰۱۳ علیه او صورت گرفت و مجبور به استعفا شد و مدتی را نیز محکوم به زندان شد. او می‌گوید که از کشورش ترکیه فرار کرد چرا که علیه او پرونده باز شده بود. او می‌گوید مجبور به ترک کشورش شد در حالی که کشورش را دوست داشت. بلومبرگ می‌نویسد شهادت کورکماز به رئیس گروه تحقیقاتی برای اولین بار تایید می‌کند که پرونده فساد در ترکیه به‌طور مستقیم اردوغان و نه صرفا وزرا و اعضای خانواده او را هدف قرار داده است.

 

این مساله می‌تواند به توضیح این موضوع کمک کند که چرا اردوغان مجبور به پاسخگویی به موضوع شده است و همچنین پاسخ دولت ترکیه به پرونده نیز همراه با خشم بوده است و شخص اردوغان مدعی شده که‌ این مباحث کودتایی علیه دولت او هستند و به سرعت تصمیم گرفت تا پس از آنچه توطئه کودتا خواند دادستان‌ها و مقام‌های ددگستری را تغییر دهد. تحقیقات دولت ترکیه درباره پرونده ضراب پس از بازداشت او در دسامبر ۲۰۱۳ میلادی مختومه شد زمانی که با حمله به خانه اصلان میلیون‌ها دلار به‌صورت نقد در جعبه‌های کفش یافته شد. عکس‌های این پول‌های نقدی به‌دست آمده و حمله صورت گرفته در روز دوشنبه در دادگاه فدرال منهتن در روز دوشنبه به هیات منصفه ارائه شدند.

 

بلومبرگ در ادامه می‌نویسد: دادستان‌ها ضراب را متهم به ‌این موضوع کرده‌اند که مبادله‌میلیارد دلاری در زمینه پولشویی کرده و در همکاری با مقام‌های دولتی ترکیه تحریم‌های بین‌المللی علیه ‌ایران را نقض کرده و به دور زدن آنها کمک کرده است. ضراب پیش‌تر و مدت کوتاهی پس از برگزاری دادگاه اولیه متهم شناخته شد و علیه مهمت هاکان اتیلا رئیس هالک بانک شهادت داد او اما اکنون در مقام شاهد است نه متهم. البته در شهادت اخیر کورکماز کمتر نامی از آتیلا برده شد و در عوض بر روی چگونگی مختومه‌شدن روند رسیدگی به پرونده در ترکیه تمرکز شد. دادستان عکس‌هایی گرفته شده از کوکماز را نشان داد که مشخص می‌کند که یک مرد شناخته شده که به‌عنوان پیک ضراب کار می‌کرده در خارج از دفتر یک نهاد خیریه تاسیس شده توسط اردوغان ایستاده بود.

 

کورکماز شهادت داد که عکس این پیک خارج از بنیاد خیریه در ۷ جولای ۲۰۱۳ گرفته شد. کورکماز می‌گوید ضراب در یک بحث پنهانی ضبط شده در آن زمان در مورد تلاش برای تجارت طلا با ایران در مقابل پرداخت پول از طریق هالک بانک مشغول به مذاکره بوده است. سایر عکس‌های ارائه شده از سوی کورکماز از پیک‌های ضراب در فرودگاه استانبول آتاتورک با بسته‌های پول نقد در کیسه‌ای بودند که احتمالا قرار بوده به‌دست وزیر اقتصاد سابق و وزیر اتحادیه اروپا ترکیه برسند. کورکماز گفته است که ۲۰۰‌هزار دلار را در قالب پول رشوه به وزیر کشور داده است که کنترل نیروهای پلیس را در اختیار دارد. کورکماز می‌گوید که بلافاصله پس از یورش پلیس در جریان ماجرای ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳به او و همکارانش دستور داده شد تا از شاهدان درباره اتهامات مرتبط با رشوه‌خواری بازجویی انجام ندهند.

 

او گفت که ‌این دستورالعمل را نپذیرفت با این حال، در نهایت این کار انجام شد. کورکماز تنها چند ماه پس از این ماجرا بازداشت شد و بیش از یک سال زندانی شد. او در فوریه ۲۰۱۶ به قید وثیقه آزاد شد او گفت که در ماه آگوست سال ۲۰۱۶ میلادی به کمک یک قاچاقچی از مرز ترکیه رد شد. او می‌گوید در صورت بازداشت‌شدن و بازگرداندن به ترکیه مورد شکنچه قرار می‌گیرد. کورکماز از آن زمان با مقام‌های انتظامی آمریکایی همکاری می‌کند.

نظرات (0) کلیک ها: 885

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



  اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل , تیلرسون

وزیر امور خارجه آمریکا از آمادگی واشنگتن برای انجام گفتگوها با مقامات پیونگ یانگ در هر لحظه ممکن خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، «رکس تیلرسون» بعدازظهر سه شنبه اعلام کرد که «آمریکا هر لحظه برای مذاکرات مستقیم با کره شمالی آماده است».

 

وی در ادامه گفت که تنها راه برای برقراری دیپلماسی مستقیم با کره شمالی، رغبت و علاقه آنان به «آمدن به پای میز مذاکره» با تمایل برای «انجام انتخابی متفاوت» است.

 

وزیر خارجه آمریکا در عین حال تأکید کرد که «آمادگی نیروهای نظامی آمریکا در سطح بسیار بالایی است».

 

تیلرسون به صراحت گفت که «اهداف اعلانی آمریکا برای این منطقه [جنوب شرق آسیا] در نهایت تغییری نکرده است...سیاست ما در قبال جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) کاملاً روشن است و آن  غیرهسته ای سازی کامل و مورد تأیید شبه جزیره کره است».

 

تیلرسون در ادامه مدعی شد که چین و روسیه در این هدف با آمریکا سهیم هستند؛ هرچند که «تاکتیکهای واشنگتن برای اجرای این سیاست ممکن است کمی متفاوت باشد».

 

نظرات (0) کلیک ها: 964

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,موگرینی

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی در پارلمان اروپا با دفاع از توافق هسته ای با ایران ، تعامل با ایران را به نفع کل منطقه خاورمیانه دانست و گفت: اطمینان دارم آمریکا نیز به اجرای کامل برجام متعهد خواهد بود و این پیام را از وزیر خارجه آمریکا دریافت کردیم.

به گزارش ایرنا ، موگرینی سه شنبه شب در پارلمان اروپا با اشاره به وضعیت ناآرامی ها در خاورمیانه و بیان اینکه 'ما شاهد یک جهان واقعا خطرناک در پیرامون خود هستیم' گفت: در این شرایط ، حفظ و اجرای توافق هسته ای با ایران یک 'ضرورت مطلق' است. خیلی ساده است؛ ما نمی توانیم از عهده تنشهای بیشتر در خاورمیانه و یک بحران دیگر اشاعه هسته ای برآییم. ما نمی توانیم اعتبار یک توافق چندجانبه مورد تایید یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را مخدوش کنیم و نمی توانیم توافقی را که وعده های خود را عملی کرده است از میان ببریم.

 

موگرینی افزود: توافق با ایران ، ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای این کشور را تضمین می کند و این برای امنیت جمعی ما در اتحادیه اروپا ، در منطقه و فراتر از آن ، حیاتی است و اهمیت این مساله در زمانی که با بحران هسته ای کره شمالی رو به رو هستیم ، بیشتر هم می شود.

 

وی ادامه داد : با توافق هسته ای ایران ما قوی ترین سامانه نظارتی را ایجاد کرده ایم و آژانس بین المللی انرژی اتمی 9 بار گزارش داده که ایران تعهدات هسته ای خود را اجرا می کند. رسیدن به این نتایج مستلزم 12 سال مذاکرات دشوار به رهبری اتحادیه اروپا بود. مذاکره مجدد درباره این توافق یا بخشی از آن راهکار نیست؛ هیچ کسی با حسن نیت نمی تواند اعتقاد داشته باشد که این (مذاکره مجدد) راه معتبری است.

 

موگرینی گفت: توافق با ایران از تنش افزایی هسته ای در خاورمیانه جلوگیری کرد و نشان داد که دیپلماسی بهترین راه غلبه بر مشکلاتی است که برخی اوقات ممکن است غیر قابل حل به نظر برسند و به همین علت اعتقاد داریم که تعامل دیپلماتیک اما انتقادی با ایران به نفع کل خاورمیانه است و از تنش افزایی منطقه ای که موجب بی ثباتی کل جهان می شود جلوگیری خواهد کرد.

 

موگرینی تصریح کرد: در پی اعلام تصمیم رئیس جمهوری ترامپ درباره راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران ، ما اروپایی ها موضع خود را بسیار روشن بیان کردیم. حفظ این توافق منفعت امنیتی مشترک ما است و بهترین راه برای آمریکا برای پرداختن به نگرانی های امنیتی آنها که نگرانی ها ما نیز هستند، همکاری نزدیک با ما اروپایی ها است.

 

وی تصریح کرد: اطمینان دارم که آمریکا نیز به اجرای کامل برجام متعهد خواهد بود. این مساله را هفته گذشته با رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در بروکسل مورد بحث قرار دادیم و این پیام را از او گرفتیم.

 

وی افزود: ما اروپایی ها در بسیاری از دغدغه های دوستان آمریکایی مان در ارتباط با اوضاع منطقه ای و برنامه موشک بالستیک ایران که ناسازگار با قطعنامه 2231 شورای امنیت است ، شریک هستیم و به همین علت است که همچنان برخی تحریمهای هدفمند و تحریم تسلیحاتی را برقرار نگاه داشته ایم اما این موضوعات نباید با 'برنامه جامع اقدام مشترک' (برجام) خلط شوند. از بین بردن توافقی که نتیجه داده است ، ما را در موقعیت بهتری برای بحث درباره بقیه مسائل قرار نخواهد داد بلکه وضعیت عکس آن روی خواهد داد.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: در حقیقت این کاری است که همواره در تماسهای خود با ایران انجام می دهیم و درباره همه مسائل مطرح از جمله موضوعات منطقه ای بحث می کنیم ؛ من بطور منظم با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار می کنم . ما اکنون در مدت بیش از دو سال ، رابطه بسیار صریح و صادقانه ای با ایران ایجاد کرده ایم: همواره درباره اختلافات - که بسیار هم هستند - صریح و شفاف صحبت می کنیم و همواره تلاش می کنیم بهترین راه را برای پرداختن به این مسائل پیدا کنیم.

 

وی افزود: این رویکرد همچنین هدایت کننده گفت و گوهای ما درباره حقوق بشر هم بوده است . ما هنوز اختلافاتی اساسی داریم اما در کنار ایران ، موافقت کرده ایم که بر نتایج ملموس تمرکز کنیم. ما همچنین موافقت کرده ایم که امکان همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر و مهاجرت را بررسی کنیم. اجازه دهید یادآوری کنم که ایران نقش مهمی در میزبانی از میلیونها آواره افغانستانی ایفا کرده و همچنان ایفا می کند و ما آماده افزایش کار مشترک و حمایت در این زمینه هستیم.

 

موگرینی تصریح کرد: پس از حصول توافق هسته ای ، تعامل ما با ایران وارد یک مرحله تازه شده است ؛ موضوعات اختلافی زیادی موجود دارد اما قطعا وارد مرحله تازه ای شده ایم. تجارت بین ایران و اروپا در نیمه نخست سال 2017 نسبت به مدت مشابه سال 2016 به میزان 94 درصد افزایش یافته و صادرات نفت به سطح پیش از تحریم ها رسیده است. سرمایه گذاری مستقیم خارجی در حال افزایش است و دولت ایران رشد 55 درصدی نسبت به سال پیش را گزارش داده است.

 

وی افزود: پیشرفت در بخش مالی و بانکی به علت برخی عوامل آهسته تر بوده است اما کارهای مهمی برای بهبود شرایط - از جمله کارهایی در طرف ایران - در حال انجام است .

 

موگرینی همچنین به اهمیت همکاری های هسته ای صلح آمیز با ایران اشاره کرد و گفت: همکاری های هسته ای مسالمت آمیز ما موجب مستحکم تر شدن توافق هسته ای از طریق افزایش شفافیت می شود. این همکاری برای ما اروپایی ها و همچنین برای مردم ایران مهم است.

 

به گزارش ایرنا ، دفاع دوباره مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از برجام و ابراز اطمینان از تعهد آمریکا به اجرای برجام در حالی است که آمریکا همچنان به بدعهدی در اجرای تعهدات خود ادامه می دهد و به گفته عباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری برجام ، خودداری رئیس جمهوری آمریکا از تایید پایبندی ایران به برجام به رغم گزارش‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سخنان ضد برجامی ترامپ به منزله بی‌اعتنایی مستکبرانه آمریکا به دیدگاه مرجع صالح بین‌المللی و مغایر با اصل حسن‌نیت در ایفای تعهدات است.

 

در همین حال ، دهمین جلسه کمیسیون مشترک برجام در حالی امروز چهارشنبه در هتل کوبورگ وین برگزار می شود که بدعهدی و بلاتکلیفی آمریکا در این زمینه، همچنان ادامه نقض روح و متن توافق هسته ای است و انتظار می رود این کمیسیون صحنه مباحثاتی جدی برای تضمین منافع ایران باشد.

نظرات (0) کلیک ها: 922

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

  اخبار اقتصادی ,خبرهای اقتصادی,محمود صادقی

رئیس فراکسیون شفاف‌سازی مجلس توضیحاتی درباره انتشار اسامی بدهکاران بانکی ارائه داد.

 محمود صادقی در گفت‌وگو با «خانه ملت» درباره انتشار اسامی افرادی که از بازپرداخت وام‌های خود امتناع می‌کنند، گفت: اطلاعات بنده بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی بانک سرمایه با امضای هیأت مدیره این بانک بوده و سررسید این بدهی‌های بانکی مربوط به مهرماه است.

 

رئیس فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس شورای اسلامی افزود: هر کدام از اشخاصی که اسامی آنها منتشر شده و ادعایی بر خلاف این موضوع دارند، عنوان کرده‌اند که تسهیلات دریافت نکرده‌اند یا تسهیلات دریافتی را بازپرداخت کرده‌اند، می‌توانند موضوع را به بانک اعلام کنند؛ چرا که اطلاعات مذکور در بانک مبنی بر بدهکار بودن وجود دارد و اسامی بر اساس اطلاعات موجود در بانک منتشر شده است.

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لیست مذکور را بنده تهیه نکرده‌ام و بانک سرمایه اسامی مذکور را در اختیار بنده قرار داده است و باید توجه داشت یکی از وظایف نمایندگان مجلس نظارت در زمینه‌های مختلف است.

 

وی در پاسخ به این سوال که برخی از افرادی که اسامی آنان به عنوان بدهکار بانکی منتشر شده است، اعلام کرده‌اند که از منتشرکننده اسامی شکایت می‌کنند، گفت: آنها می‌توانند شکایت کنند و اشکالی در این زمینه وجود ندارد و در دادگاه موضوع روشن می‌شود. قوانین مختلف کشور اجازه چنین کاری را به بنده می‌دهد و بنده به عنوان نماینده مردم در مجلس وظیفه نظارتی را بر عهده دارم و بر اساس قانون اساسی نماینده مجلس حق اظهار نظر در تمامی مسائل کشور را دارد.

 

وی ادامه داد: قوانین مختلفی مانند قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و عضویت در کنوانسیون مبارزه با فساد و مقررات مختلف از لحاظ حقوقی به نماینده مجلس اجازه می‌دهد که در زمینه اعمال نظارت اقدامات لازم را انجام دهد مضافا به این که به تعبیر مقام معظم رهبری وقتی که دیده می‌شود مسئولین در رسیدگی به وظایفشان کوتاهی می‌کنند و اختلالی در فرماندهی وجود داشت، یک شخص می‌تواند آتش به اختیار عمل کند.

 

صادقی افزود: متأسفانه انحراف و فساد در سیستم بانکی کشور وجود دارد که مسئولان در برخورد با این فسادها تعلل می‌کنند، تخلف مسئولان بانک در اعطای وام‌های بدن اخذ وثیقه و تأخیر در وصول مطالباتشان و همچنین تعلل و کوتاهی قوه قضائیه در تعقیب اینها، ما را به این نتیجه رسانده اگر به عنوان نماینده مردم وارد عمل نشویم بسیاری از سرمایه‌های مردمی غارت شده و به بیت‌المال بازنمی‌گردد. در راستای دفاع از حقوق مردم، بنده این روش را انتخاب کرده‌ام و از این به بعد نیز تا دستیابی به حق مردم این راهکار را ادامه می‌دهم  و ممکن است لایه‌های بعدی این اسامی را منتشر کنم.

 

صادقی همچنین گفت: رقمی که در رسانه‌ها بیان شده تا آخر مهر سال ۹۵ است و میزان آن حدودا ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است البته باید توجه داشت ارقامی که در خصوص عدم وصول مطالبات بیان شده به واحد ریال است.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: موضوعات مذکور از طریق فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری می‌شود و فراکسیون در خصوص تحلیل چرایی این وضعیت کار می‌کند که چرا اشخاصی در یک بانک، آن هم بانکی که سهامش متعلق به فرهنگیان بوده که از درآمد کمی برخوردارند، به افرادی وام‌ها کلان بدون اخذ وثیقه کارشناسی ارائه و بعدها نیز این وام‌ها تمدید و در خصوص آن مسامحه می‌شود.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هیچ مرجعی با موضوعات و تخلفات صورت گرفته برخورد جدی ندارد و باید این پدیده مورد تحلیل قرار بگیرد که چرا چنین اتفاقاتی در سیستم بانکی وجود دارد. باید مشخص شود رانت‌های اقتصادی بر اساس چه فرآیندی شکل می‌گیرد و چرا باید افراد متخلف تا به این اندازه احساس پشت گرمی کنند که در زمانی که اسامی آنان منتشر می‌شود به جای این که درصدد جبران برآیند با پررویی موضوع را انکار می‌کنند و اصطلاحا در این زمینه قلدر شده‌اند و با قلدرمآبی کار خود را پیش می‌برند.

نظرات (0) کلیک ها: 1032

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

اخبار,اخبار سیاست خارجی,دیوان عالی آمریکا

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه درباره مصادره اشیاء باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند جهت پرداخت بیش از ۷۱ میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد.

به گزارش فارس، دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه درباره مصادره اشیاء باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند جهت پرداخت ده‌ها میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد. 

 

شاکیان این پرونده قصد مصادره مجموعه‌ای از آثار هنری ایران را دارند که در «موزه تاریخ طبیعی فیلد» و «دانشگاه شیکاگو» نگهداری می‌شود. قرار است از پول ناشی از این مصادره برای پرداخت ۷۱.۵ میلیون دلار غرامت صادر شده به نفع آنها در محاکم قضایی آمریکا استفاده شود. 

 

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه به استدلال‌های شفاهی عده‌ای از شهروندان آمریکا که مدعی هستند در حمله‌ای در سال 2016 زحمی شده‌اند را شنید. قرار است قضات دادگاه در این مورد رأی صادر کنند که دارایی‌های یک کشور خارجی را چه زمانی می‌توان مصادره کرده و از آن برای پرداخت غرامت به قربانیان ادعایی تروریسم استفاده کرد. 

 

یک دادگاه سطح پایین‌تر قبلاً حکم داده بود قربانیان آمریکایی یک حمله انتحاری در بیت‌المقدس نمی‌توانند مجموعه آثار هنری ایران در این موزه و دانشگاه را مصادره کنند.

 

 قربانیان ادعایی این حمله، حماس را به سه مورد بمب‌گذاری انتحاری در یک مرکز خرید در شهر بیت‌المقدس  که در سپتامبر سال 1997 روی داد، متهم کرده‌اند. آنها می‌گویند ایران به دلیل فراهم آوردن آموزش و حمایت از حماس، متهم اصلی این حمله است.

 

پس از صدور حکم دادگاه بدوی علیه دولت ایران، شاکیان پرونده در صدد یافتن اموال متعلق به دولت جمهوری اسلامی برآمدند تا از طریق مصادره و فروش آنها، حکم دادگاه در مورد دریافت غرامت را به اجرا بگذارند.

 

از جمله اموالی که آنان کشف کردند، سه مجموعه اشیاء باستانی شامل ظروف سفالی، زیورآلات و لوح‌هایی با نوشته‌های عیلامی بوده که در موزه تاریخ طبیعی فیلد در شیکاگو و موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به نمایش گذاشته شده است.

 

پس از صدور رای دادگاه بدوی به نفع قربانیان حملات انتحاری در بیت المقدس، این موزه با رد ادعای شاکیان، استدلال کرد که اشیاء باستانی مشمول قوانین مصونیت از پیگرد بوده و نمی‌توان از آنها برای تامین منابع مالی پرداخت غرامت استفاده کرد.

نظرات (0) کلیک ها: 877

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

اخبار,اخبار سیاست خارجی,ینس استولتنبرگ

دبیر کل ائتلاف ناتو روز دوشنبه گفت که این ائتلاف از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ حمایت می‌کند.

به گزارش فارس، «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ائتلاف ناتو روز دوشنبه گفت که این ائتلاف از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) حمایت می‌کند.

 

وی که قبل از نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل صحبت می‌کرد گفت که بایستی میان برنامه هسته‌ای ایران و توان موشکی این کشور تمایز قائل شد.

 

وی گفت: «ناتو از برجام حمایت می‌کند و تمرکز ما در حال حاضر این است که اطمینان حاصل کنیم که توافق کامل اجرا می‌شود چون مستقیماً امنیت متحدان ناتو را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

 

نظرات (0) کلیک ها: 758

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

اخبار,اخبار بین الملل,فرانسه

مدیر یک شرکت فرانسوی به پرداخت رشوه به برخی از گروه های تروریستی از جمله داعش برای تداوم فعالیت های خود در سوریه اعتراف کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از آناتولی، «بیت حس» مدیر عامل شرکت فرانسوی سیمان به نام «لافارگ» به پرداخت رشوه به گروههای تروریستی از جمله داعش برای ادامه فعالیت خود در سوریه اذعان کرده و با «غیرقابل قبول» خواندن خطاهای این شرکت، به ترک دیرهنگام سوریه اعتراف کرد.

 

وی در مصاحبه با روزنامه فیگارو با بیان این مطالب اظهار داشت: «این اتهامات بسیار جدی است و شرکت خطاهای غیرقابل قبولی انجام داده است.»

 

حس با اشاره به این که شرکت خیلی دیر سوریه را ترک کرده است، با اظهار پشیمانی از اقدام مذکور تاکید کرد که می‌شد از این اقدام اجتناب کرد.

 

گفتنی است سه روز پیش تحقیقات قضایی در مورد سه تن از کارکنان این شرکت که در سالهای بین ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در آن فعالیت می کردند، آغاز شد.

نظرات (0) کلیک ها: 674

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

سخنگوی وزارت خارجه ایران از تماس تلفنی وزیر خارجه ترکیه با ظریف در پی حادثه تیراندازی در منطقه مرزی ماکو خبر داد و گفت که چاووش اوغلو قول پیگیری فوری این موضوع را داده است.

به گزارش فارس، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: در پی حادثه تیراندازی که عصر امروز (دوشنبه) در شمال منطقه مرزی ماکو رخ داد و به شهادت یک مرزبان و زخمی شدن چند تن دیگر انجامید، وزیر امور خارجه ترکیه در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که اکنون در مسکو حضور دارد، ضمن اظهار همدردی و تسلیت به مناسبت شهادت یکی از مرزبانان کشورمان گفت که تروریست‌های پ ک ک عامل این حادثه بوده اند و مامورین ترکیه در حال پیگیری مسئله هستند و نتیجه را به اطلاع مقامات ایرانی خواهند رساند.  همچنین وزیر کشور ترکیه هم به سفیر جمهوری اسلامی در آنکارا اطمینان داد موضوع با جدیت در حال پیگیری است و نتیجه اعلام خواهد شد. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: علت دقیق حادثه توسط نیروهای ذیربط و نیز وزارت امور خارجه در دست بررسی و پیگیری است. 

 

قاسمی همچنین اضافه کرد: تعداد مجروحان این حادثه 4 تن بود که توسط نیروهای ترکیه به بیمارستان قارص منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتند.

 

نظرات (0) کلیک ها: 722

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

  اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی ,وزیر تعاون

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 1000 میلیارد تومان بودجه در سال جاری برای کاهش فاصله حقوق بازنشستگان با نرخ تورم خبر داد و گفت: برای رسیدگی به موضوعات رفاه اجتماعی باید هدفگذاری مشخص انجام داد. در سال جاری هدفگذاری وزارت رفاه به‌روی سالمندان قرار داده شده است تا قدرت خرید آنها با افزایش تورم کاهش پیدا نکند. 

به گزارش ایسنا، علی ربیعی با اشاره به گستردگی حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از منظر نظری و تئوری بین کار و رفاه اجتماعی همبستگی زیادی وجود دارد. برنامه رفاهی، لغو و کاهش فقر و افزایش رفاه عمومی جامعه که یکی از برنامه‌های اصلی دولت دوازدهم است با در نظر گرفتن این همبستگی پیگیری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه امروزه در دنیا بر اساس برنامه‌های جدید سیاست‌های رفاهی «توانمندسازی» در هم آمیخته هستند اظهار کرد: در دیدگاه توانمندسازی مهمترین بخش مربوط به اشتغال است چرا که برنامه‌های رفاهی با استفاده از توانمندسازی با مسئله اشتغال پیوند می‌یابد.

 

وزیر رفاه با انتقاد از سیاست‌های رفاهی جبرانی تصریح کرد: اگر چه سیاست‌های رفاهی جبرانی را نفی نمی‌کنم اما باید در نظر داشت که این سیاست‌ها تنها راه حل اجرایی برای کاهش فقر نیستند. همچنین سیاست‌های رفاهی صدقه‌ای نیز به معنای توزیع پول برای افزایش قدرت خرید نیز راه حل کاهش فقر در جامعه نیستند.

 

ربیعی با اشاره به معنای تعاون در ارتباط با گردهم آوردن اجتماعات محلی ادامه داد: یکی از گرفتاری‌های اساسی در حوزه رفاه اجتماعی این است که بسیاری از این برنامه‌ها مبنای تئوری و نظریه‌ای کافی ندارند.

 

چرا آمارهای بیکاری پایین‌تر از تصور مردم به نظر می‌رسند؟

 

وی با اشاره به مسئله اشتغال در جامعه و نگرانی مردم درباره آمارهای اعلام شده در این خصوص اظهار کرد: زمانی که وزارت رفاه نرخ بیکاری را اعلام می‌کند مجموع نرخ بیکاری را در همه اقشار جامعه در نظر می‌گیرد، بنابراین اگر این آمار پایین‌تر از تصور مردم به نظر می‌رسد به این دلیل است که نرخ بیکاری گروه‌های اجتماعی به تفکیک اعلام نشده است. زمانی که نرخ بیکاری جوانان و یا تحصیلکردگان را بررسی می‌کنیم، طبیعتا با ارقام بالاتری روبرو می‌شویم. این مسئله نباید موجب بی اعتمادی مردم نسبت به آمارها شود.

 

وی با اشاره به تغییر مفهوم کار در دوره‌های اخیر تصریح کرد: در حال حاضر رشد نرخ اشتغال تنها از طریق رشد کلاسیک امکان پذیر نخواهد بود. در حال حاضر دیگر با انجام کار تولیدی نمی‌توان به اشتغال رسید. مطالعات نشان می‌دهند که با 12 میلیارد هزینه در حوزه نفت، چهار میلیارد در حوزه پتروشیمی و یک میلیارد در حوزه فولاد، مشاغل بسیار اندکی تولید می‌شود.

 

شرایط برای اشتغال جوانان دهه 80 فراهم نشده است

 

ربیعی با بیان اینکه در حال حاضر کشور در شرایط «پنجره جمعیتی» قرار دارد توضیح داد: در حال حاضر جوانان دهه 80 به سن اشتغال رسیده‌اند اما شرایط برای حضور آنان در عرصه‌های کاری فراهم نشده است. میزان تحصیلکردگان مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی تناسبی با شرایط حال حاضر کشور ندارد.

 

وجود 30 میلیون ترک تحصیل کرده فاقد مهارت کافی برای اشتغال در کشور

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 10 میلیون جمعیت بیسواد بالای 50 سال و 30 میلیون جمعیت ترک تحصیل کرده در کشور وجود دارد ادامه داد: مشکل اصلی این است که این افراد مهارت کافی برای اشتغال را نیز ندارند. در عین حال سازمان مهارتی مناسبی نیز در کشور موجود نیست. این شرایط با بحران‌هایی نظیر تحریم نفت و زمانی که ایران امکان فروش تنها یک میلیون بشکه نفت را داشت باعث شدند تا بنگاه‌های خود بیشتری صدمه را ببینند.

 

وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ظرفیت اقتصاد ایران تنها تولید 400 تا 500 هزار شغل را با در نظر گرفتن ظرفیت رشد اقتصاد کلاسیک دارد، گفت: رشد اقتصادی سال‌های گذشته به دلیل ظرفیت خالی که در عرصه ارائه خدمات مانند حمل و نقل، گردشگری و ... وجود داشت ایجاد شده است، بنابراین نباید انتظار ادامه یافتن این تداوم اقتصادی را داشت.

 

ربیعی که در برنامه‌ای تلویزیونی صحبت می‌کرد با اشاره به اینکه امروزه باید اشتغالزایی را از کارهای خانگی آغاز کرد، افزود: پیش بینی می‌کردیم کارهای نوینی مانند خدمات ICT بیش از 130 تا 140 هزار شغل تولید کند که در عمل این میزان بیشتر بود. در حال حاضر باید تلاش کنیم تا مشاغل خانگی را با بیمه تامین اجتماعی مرتبط کنیم.

 

وی با تاکید بر مفهوم اشتغال فراگیر به معنای استفاده از «رسته‌های پر کشش اشتغال با ظرفیت‌های هر منطقه» توضیح داد: این مفهوم استفاده از ظرفیت‌های هر منطقه در تولید مشاغل است. یکی از مشکلات حال حاضر مسئله بازاریابی برای محصولات تولید شده در مناطق مختلف است. باید در گسترش این تفکر که توسعه صرفا تولیدات پتروشیمی و فولاد نیست، سرمایه‌گذاری‌های بیشتری صورت بگیرد. به خصوص که در حال حاضر در کشور با مشکلاتی نظیر کم آبی نیز روبرو هستیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 هزار میلیارد تومان بودجه برای توسعه اشتغال با در نظر گرفتن ظرفیت‌های هر منطقه در نظر گرفته شده است اظهار کرد: دولت باید برای برخی از گروه‌هایی که اصلا توانمند نخواهد شد مانند معلولان دستمزدهایی را در نظر بگیرند. در حال حاضر به تعداد مددجویان وزارت رفاه و تعاون اجتماعی 3.2 درصد افزوده شده است. با در نظر گرفتن بودجه‌ای نزدیک به 12 هزار میلیارد تومان در تلاش هستیم تا بخشی از افراد نیمه توانمند را از این چرخه خارج کنیم.

نظرات (0) کلیک ها: 662