امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

هدفت را گم نکن!



هدف در زندگی

هرگز بدون هدف، هیچ کاری را شروع نکنید‎

 

ابتدا قرار بود توصیه‌های نظریه‌پردازان مختلف درباره تعیین هدف، در این مقاله ارائه شود؛ اما بعد تصمیم بر این شد یک میزگرد فرضی و کاربردی در نظر گرفته و نظر هر صاحبنظری از زبان خودش گفته شود و تا کمی جذاب‌تر و متفاوت‌تر باشد.

 

امید است در پایان این میز گرد لااقل یک تصمیم مهم بگیرید؛ اینکه هرگز بدون هدف، هیچ کاری را شروع نکنید.

 

* خوب، آقای آنتونی رابینز، چون ردپای هدف و هدفگذاری در همه کتاب‌های‌تان به چشم می‌خورد، بهتر است شما شروع کنید.

 

آنتونی رابینز: بله، متشکرم. همان طور که در نوشته‌هایم می‌بینید، هدف‌های بزرگ، انگیزه‌های بزرگ ایجاد می‌کنند و باعث آزادشدن نیروهای عظیم درونی می‌شوند. در حقیقت، تعیین هدف، پایه همه موفقیت‌های زندگی و اولین قدم برای تبدیل ذهنیت‌‌ها به عینیت است. پس بهتر است هر چه زودتر هدف‌ها (آرزوها و رویاها)ی خود را نظم دهید.

 

ممکن است این قواعد را برای ما بگویید؟

جو کاربو: اهداف بهتر است کوتاه‌مدت، ساده و واقع‌بینانه بوده و زیاد سنگین و غیرقابل دستیابی نباشند. اگر به برخی از هدف‌ها نرسیدید، بهتر است از خود انتقاد نکنید و دوباره به شکل واقع‌بینانه‌تری هدفگذاری کنید. اما دقیقاً همان هدفی را انتخاب کنید که خواستار رسیدن به آن هستید،‌ نه هدف‌های کلیشه‌ای را.

 

دنیس ویتلی: من هم معتقدم که باید هدف‌های کوتاه‌مدت در نظر گرفت و از قبل برای بعد از رسیدن به آنها، پاداشی برای خود تعیین کرد. به نظر من بهتر است همه هدف‌های سال جاری را بنویسیم و درون پاکتی قرار دهیم، اما برای تعیین اهداف ماه آینده از تقویم رومیزی یا سررسید استفاده کنیم.

 

آنتونی رابینز: علاوه بر این، هدف را به صورت مثبت بیان کنید. مثلاً بگویید: هدفم این است که از نظر فیزیکی قوی‌تر شوم و نگویید هدفم این است که از نظر فیزیکی ضعیف نباشم (هر چند که ظاهراً هر دو یک معنا دارند).

 

حالا باید چکار کنم؟

جو کاربو: بعد از فهرست‌کردن اهداف، باید درباره‌ تک‌تک آنها به چند سوال مهم پاسخ بدهید و بعد با توجه به پاسخی که می‌دهید مجدداً هدف‌های‌تان را بررسی کنید.

آلبرت پویسانت: هدف‌ها باید با توجه به عزت نفس ما تعیین شوند؛ یعنی با توجه به ارزشی که برای خود قائلیم، در نظر گرفته شوند و چه بهتر که ما قدر و ارزش خود را که بالا هم هست، بشناسیم و بزرگ اندیش باشیم. همچنین باید دقیقاً بدانیم از هدف‌های مالی و شغلی خود در آینده چه انتظاری داریم.

 

ریچارد دنی: در همین راستا اضافه کنم که هدف بهتر است تا حدی جاه‌طلبانه و همچنین قابل دسترس باشد.

 

الکس مک میلان: و بهتر است از خود بپرسیم که آیا آمادگی لازم برای رسیدن به آنها را داریم یا نه؟

 

* بدین ترتیب، بهتر است بعضی هدف‌ها را حذف کنم. مثلاً فعلاً آمادگی ازدواج ندارم و شاید سفر به کره دیگر در حال حاضر برایم امکان‌پذیر نباشد. همچنین تحصیل و آموختن یک علم جدید با راه انداختن یک بیزینس بزرگ، به طور همزمان، ‌کمی غیر واقع‌بینانه و شاید متناقض باشد.

 

حالا بعد از اعمال این تغییرات در فهرست هدف‌‌ها، دیگر چه کاری باید انجام بدهم؟

مک میلان: برای دستیابی به هدف‌ها باید نقشه‌هایی طرح‌ریزی کنیم. هر یک از این طرح‌ها و نقشه‌ها،‌ مثل پله‌های یک نردبان هستند که باید تک تک آنها برای ما مشخص باشند،‌ ضمناً اگر در حال انجام کاری هستید که شما را در رسیدن به اهداف‌تان یاری نمی‌کند، آن را رها کنید یا تغییر دهید.

 

جو کاربو: من اعلان روزانه را پیشنهاد می‌کنم؛ یعنی این که هر روز صبح بلافاصله پس از بیدار شدن، فهرست اهداف خود را مرور کنید (چه بهتر که این مرور با صدای بلند انجام شود). پس از خواندن هر کدام از هدف‌ها،‌ کمی صبر کنید و آنچه را که خوانده‌اید، کاملاً مجسم نمایید. هر شب نیز درست پیش از خواب هر قدر هم که خسته باشید، کار صبح را تکرار کنید.

آنتونی رابینز: موانع رسیدن به هر هدف را هم مشخص کنید و راه‌هایی برای برداشتن تک‌تک آنها از سر راه کشف یا اختراع نمایید.

 

دنیس ویتلی: تمرکز یادتان نرود. باید روی اهداف تمرکز کنید و طوری به آنها بیندیشید که انگار به دست‌شان آورده‌اید.

 

رابرت اوریلی: هدف خود را در هر زمینه به طور مشروح بر روی کاغذ بنویسید و با افراد صاحبنظر درباره آنها صحبت کنید تا کاملاً مطمئن شوید درست همان چیزهایی هستند که طالب آن هستید و از طرف دیگران (و به طور ناخودآگاه) به شما تحمیل نشده‌اند.

 

آنتونی رابینز: تقسیم بندی پیشنهادی من هم این است: هدف‌های مربوط به توسعه و پرورش شخصی، هدف‌های شغلی ـ اقتصادی، اهداف تفریحی و ماجراجویانه و هدف‌های خیرخواهانه.

 

* چون توضیحات همه دوستان نظریه‌پرداز روشن و گویا بود، جمع‌بندی نهایی را به‌عهده خود شما می‌گذارم و سخن را با یکی از جملات آهنگساز مشهور، بتهوون به پایان می‌برم:

«هیچ روزی بی‌هدف نباش، من اگر یک روز اجازه دهم که الهه الهام بخش هنرم به خواب رود، فقط برای این است که روز دیگر، نیرومندتر از خواب بیدار شود».

  

منبع: زیباشو دات کام

نظرات (0) کلیک ها: 889

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

۱۲ قانون زندگی که حقیقت محض هستند، حتی اگر باورشان ندارید!



قانون زندگی

قوانین زندگی که حقیقت محض هستند‎

 

در این مطلب ۱۲ قانون زندگی بهتر را با شما در میان می‌گذاریم که به شما کمک می‌کند تا شادتر و با اعتماد به نفس‌تر شوید.

 

1- قانون عمل و عکس العمل 

هر آنچه در این جهان انجام می‌دهیم، سرانجام به سوی ما بازمی‌گردد. پس اگر در صدد شناخت عشق، دوستی حقیقی و شادی هستیم، پس باید به اطرافیان خود عشق بورزیم، دوست خوبی باشیم و برای شادی دیگران بکوشیم.

  

2- قانون آفرینش 

کلید زندگی درونی خوش‌آهنگ، آفرینش زندگی مستقل از دنیای خارج است. برای دستیابی به آن، باید خود واقعیتان باشید، در عین حال، در جمع افرادی که دوستشان دارید و از زندگی در کنار آن‌ها لذت می‌برید، قرار بگیرید.

  

3- قانون رهاسازی 

مادامی که موقعیت خود را نپذیرید، قادر به تغییر آن نخواهید بود. و اگر فرد دیگری را دشمن خود مجسم کنید، پس در جهت پذیرش کمال وجود خود گام برنداشته‌اید.

  

4- قانون رشد 

وظیفه عمده ما در این جهان تغییر و رشد فردیست و نه ضرورتاً تمرکز بر عده کثیری از مردمی که با آن‌‌ها مواجه می‌شویم، اما آن‌ها را به خوبی نمی‌شناسیم یا تحمل آزار روحی از محیط زندگی یا تکنولوژی‌های مورد استفاده. زندگی و زمانی که در اختیارمان قرار داده شده، تمام دارایی ماست.

  

5- قانون مسئولیت پذیری 

زندگی همچون آینه است. هنگامی که اوضاع بر وفق مراد نیست، پس بدانید که مشکل از درون وجود ماست. بنابراین، باید مسٔولیت آن را بپذیریم و به دنبال مقصر در وجود دیگران نباشیم.

  

6- قانون ارتباط 

حتی اگر عواقب ناخوشایندی متوجه ما نباشد، اما مهم است که متوجه عواقب امور باشیم، زیرا همه چیز این دنیا از درون به یکدیگر متصل است. نخستین گام مهم‌تر از گام آخر نیست، و البته برعکس این نیز صدق می‌کند، زیرا هر دوی این گام‌ها در به سرانجام رساندن وظیفه ما، حیاتی است.

  

7- قانون تمرکز 

نمی‌توان در یک لحظه بر دو چیز متمرکز شد. اگر درصدد دستیابی به امر مهمی هستید، پس نباید خشم و حرص را در درون خود جای دهید.

  

8- قانون پذیرش 

درک و پذیرش صحیح امور ناشی از درک در راستای ممارست است. اگر به حقیقت امری باور دارید، اما آماده اثبات آن نیستید، پس فقط ایده‌ایی بیش نیست که به مرحله دانش نرسیده است.

  

9- قانون زیستن در زمان حال 

نبش قبر گذشته و رویاهای بعید درباره آینده، ما را از اتفاقات زمان حال بازمی‌دارد. رفتارهای منسوخ، و رویاهای تاریخ گذشته ما را از قرار گرفتن در مسیرهای جدید باز می‌دارد.

  

10- قانون تغییر  

تاریخ به خودی خود تکرار می‌شود تا از آن درس بگیریم و مسیر خود را تغییر دهیم. هیچ‌کس نمی‌تواند بارها عمل یکسانی را تکرار کند و انتظار نتیجه‌ متفاوتی را داشته باشد.

  

11- قانون صبر و پاداش 

هر پاداشی مستلزم تلاشی مضاعف است، و لذت عمیق زندگی ناشی کار مستمر بر پایه دانش است که دیر یا زود به موفقیت در هدف ختم می‌گردد.

  

12- قانون ارزش واقعی  

ما به هر آنچه مستحق آن هستیم دست می‌یابیم. ارزش واقعی هر چیزی مساویست با انرژی و توان صرف شده در تحقق آن امر. اما فقط افرادی که عشق را نثار دیگران می‌کنند، مستحق دریافت موهبت‌ هستند.

 

منبع: آی بانو

نظرات (0) کلیک ها: 860

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

سه راهکار باتجربه ها برای خوشحال بودن



خوشحالی یعنی

راهکارهایی برای خوشحال بودن‎

 

روزهایی می‌رسند که وقتی به پشت سرتان نگاه می‌کنید بابت هر آنچه در زمان خودش ثبت شده یا خوشحال خواهید بود یا ناراحت. بنابراین شاید بهتر باشد گاهی هم پای گوش دادن به حرف‌هایی بنشینیم که تجربه موجود در آنها می‌تواند برای آینده تعیین کننده باشد.

 

آنچه پیش روی شما قرار دارد نتیجه یک تحقیق است. مختصر و مفید در سه نکته ارائه شده تا شاید شما در پنجمین دهه زندگی خود بابت آنچه که در فاصله زمانی 30 تا 40 سالگی بخصوص به لحاظ کاری انجام داده اید پشیمان نباشید بلکه برعکس خوشحال باشید.

 

بالاخره روزهایی می رسند که وقتی به پشت سرتان نگاه می کنید بابت هر آنچه که در زمان خودش ثبت شده یا خوشحال خواهید بود یا ناراحت. بنابراین شاید بهتر باشد گاهی هم پای گوش دادن به حرف هایی بنشینیم که تجربه موجود در آنها می تواند برای آینده تعیین کننده باشد.

 

روزی می‌رسد که پشیمان می‌شوید؟ 

تحقیق با این سوال جلو رفت؛ باید در دهه سی زندگی مان چکار کنیم تا فواید آن را در دهه پنچاه زندگی و بعد از آن ببینیم؟ بیش از 1500 فرد سالمند به این سوال پاسخ داده اند. آنها بی دریغ تجربیات خود را در اختیار این تحقیق گذاشتند چه اینکه برخی از آنها در نودمین دهه زندگی خود حسرت هایی را داشتند و بابت آنچه که در گذشته انجام داده بودند احساس پشیمانی می کردند و این تاسف درست در سال هایی از زندگی همراهشان شده که دیگر راهی برای بازگشت به عقب و جبران وجود ندارد.

 

آنها در واقع درباره دوره بیست ساله ای از زندگی خود گفته اند که شامل 20 تا 40 سالگی می شود. روزهایی که انتخاب ها ، تصمیم ها و سبک و سیاق زندگی درست در همان مقاطع می تواند آینده و دوران میانسالی و سالمندی تان را کاملا تحت تاثیر قرار دهد.

 

پس در هر کجای دنیا که زندگی می کنید گاهی باید به این تجربیات دقیق شوید چون شاید صدای زنگ هشداری در ذهنتان بلند شود که بتواند آینده شما را تغییر بدهد و این تغییر هیچ چیز جز یک ابراز رضایت از ته دل بابت زندگی گذشته نیست. هم اینکه در سالمندی بگویید اگر باز هم متولد میشدم همینطور زندگی می کردم کافیست.

 

راهکارها همین جا هستند: 

1- انتخاب شغل - شغل شما باید پاداشی درونی برای روح و روانتان به ارمغان بیاورد. بیشترین نکته ای که افراد سالمند درباره آن طی این تحقیق صحبت می کردند همین موضوع بود:سراغ شغلی بروید که دوستش دارید. آنها همگی بر این عقیده بودند که اگر اگر شما شغلی را انتخاب کنید که حتی درآمدش کمتر باشد اما دوستش داشته باشید باید برایتان در اولویت قرار بگیرد. وگرنه سراغ شغل هایی خواهید رفت که ناخودآگاه تمام طول هفته را منتظر آخر هفته ها و تعطیلات هستید.

 

نکته: می دانید یعنی چه؟ یعنی اینکه شما باید شغلتان را بخشی از زندگی تان بدانید. با آن زندگی کنید و از آن لذت ببرید. پس دنبال شغلی بروید که با آن زندگی کنید نه اینکه در زندگی تان آن را تحمل کنید.

 

2- بگویید :"بله" - همه ما تجربه داشتن دوستان و همکارانی را داشته ایم که در زمینه کاری خود باریکترین خط فکری را گرفته اند و جلو رفته اند بدون اینکه میلیمتری از این مسیر تنگ منحرف شوند. شاید شعار آنها این باشد که "کوچک فکر کنیم".

 

شاید خودشان ندادند اما آنها در سوله های تنگ و تاریک فکری خود گیر افتاده اند ، در چهار دیواری محل کارشان محبوس شده اند ، در همان اتاقک هایی که حتی پنجره هایش را رو به هوای آزاد باز نمی کنند. در واقع موضوع این است که آنها می خواهند از حاشیه امنیتی که برای خودشان درست کرده اند بیرون بیایند.

 

این روش یک اشتباه بزرگ است. شما باید در کارتان انواع چالش ها را در موقعیت های مختلف تجربه کنید و تا جاییکه که ممکن است به این چالش ها و مواجه شدن با آنها "بله" بگویید.

 

در همین تحقیقات یکی از بیشترین افسوس ها بابت موقعیت هایی بوده است که پشت در خانه افراد آمده اند ، در زده اند اما کسی در را به روی آنها بازنکرده و حالا بعد از سال ها صرفا افسوس است که از همه آن فرصت ها باقی مانده. فرصت هایی پر از چالش که از ترس همین چالش ها سوخت شده اند.

 

3- درباره توانایی های اجتماعی تان فکر کنید - اگر می خواهید درباره زندگی تان در دوران سالمندی احساس خوبی داشته باشید باید توانایی های اجتماعی خود را ارتقا بدهید. افراد سالمندی که در این تحقیق شرکت کرده اند از صدها شغل و موقعیت های کاری مختلف انتخاب شده اند. آنها آدم های زیادی را دیده اند که در کار خود موفق شده اند و در طرف دیگر افرادی را دیده اند که در همین زمینه شکست خورده و سقوط کرده اند.

 

چرا این همه تفاوت بین آدم ها وجود دارد؟ فرقی نمی کند شما چقدر با استعداد باشید ، مهم نیست شما چقدر درخشان باشید ، مهم این است که شما تا چه اندازه از مهارت های درونی برخوردار باشید. این مهارت درونی همان روابط اجتماعی و عمومی شما با دیگران تعریف می شود. همه افراد سالمندی که در این تحقیق تجربه خود را در اختیار دیگران قرار می دهند می گویند فرای شغل و حرفه ای که شما دارید و انرژی که برای کارتان خرج می کنید ، باید تلاش برابری را برای بالا بردن سطح روابط اجتماعی خود را با دیگران در برنامه زندگی تان بگنجانید.

 

در همین تحقیقات آن عده که هرگز در روزهای جوانی سراغ ساختن روابط اجتماعی بهتر نرفته اند ابراز پشیمانی کرده اند.

 

نکته: شاید این تجربیات امروز فقط برایتان مسائلی ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما ممکن است در روزهای پنجاه سالگی به بعد ورق برگردد و بابت جدی نگرفتن چنین مسائلی خودتان را سرزنش کنید. پس طوری زندگی کنید که دوران میانسالی و سالمندی وقتی یاد گذشته می افتید لبخندی از سر رضایت قلبی روی صورت تان نقش ببندد.

 

منبع: سلامت نیوز

نظرات (0) کلیک ها: 838

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

این عادت ها را همین حالا کنار بگذارید



رمز موفقیت اقتصادی

موفقیت مالی به برنامه ریزی، تلاش، پس انداز و سرمایه گذاری نیاز دارد‎

 

موفقیت مالی به برنامه ریزی، تلاش، پس انداز و سرمایه گذاری نیاز دارد. اما تمامی این اقدامات، بدون توجه ویژه به هزینه ها و کوشش برای کاستن از آنها بی فایده است. اگر عادات هزینه ای نادرست خود را ترک نکنید و همچنان اصرار داشته باشید که با کمترین بهانه منابع مالی را هدر دهید، مطمئنا در نهایت موفقیت چندانی به دست نخواهیدآورد.

 

عادات زیر از جمله مهم ترین مواردی است که موجب از دست رفتن پول شما می شود. بسیاری از این عادت ها به صورت پنهان عمل می کنند و منابع مالی شما را بی آنکه متوجه باشید به هدر می دهند. ماه های ابتدایی سال جدید بهترین زمان برای توقف این اقدامات نامناسب است. پس دست به کار شوید!

 

1- اعتیاد به گوشی هوشمند 

کاربرد وسیع گوشی های هوشمند در جهان امروز و وابسته شدن هرچه بیشتر افراد به امکانات و اپلیکیشن ها باعث می شود که زندگی معاصر را نتوان بدون ابزارهای هوشمند تجسم کرد. اما برخلاف انتظار، استفاده از این وسائل چندان بدون هزینه هم نیستند. درست است که گوشی های هوشمند با ارائه امکانات متنوع سبب کاهش بسیاری از هزینه ها می شوند، اما در عین حال استفاده نامناسب از آنها و اعتیاد به کاربرد دائمی این ابزارها می تواند سبب هزینه های بسیاری شود که خرید مداوم اینترنت بدون نیاز واقعی از جمله آنها است.

  

2- بی توجهی به وام ها و بدهی ها 

خوش حسابی یکی از رموز موفقیت مالی است. زمانی که شما نسبت به حساب های بانکی، وام ها و بدهی های خود بی تفاوت باشید، جرائم و هزینه های مرتبط با دیرکرد آرام آرام منابع شما را تحلیل خواهندبرد. توجه داشته باشید که خوش حسابی می تواند مانع هدر رفتن پول شما شود و با جلب اعتماد طرف مقابل، امکان برخورداری از منابع تازه را نیز فراهم سازد.

 

3- عادات نامناسب تغذیه 

همه ما از اهمیت تغذیه مناسب برای دستیابی به انرژی کافی و سلامتی آگاه هستیم. اما آنچه نسبت به آن کمتر توجه می کنیم این است که عادات غذایی نامطلوب به منابع ما نیز فشار می آورند. به طور مثال، اگر خانواده ای چهارنفره عادت به خرید غذا داشت باشند، مرتبا در وعده های غذایی خود از نوشیدنی هایی مانند نوشابه استفاده کنند، رستوران ها محل اصلی رفت و آمدشان باشد، آنگاه در انتهای هر ماه بخش عمده ای از درآمد خود را صرف تغذیه خواهندکرد. در حالی که با خرید محصولات تازه و پخت غذا در منزل، امکان صرفه جویی به میزان زیادی فراهم خواهدآمد.

 

اگر نسبت به این مساله تردید دارید، هزینه های نامطلوب غذایی را در طول یک ماه فهرست کنید و آنگاه با حذف آنها، نسبت به اهمت این اصلاح رویه آگاه شوید. البته سلامتی شما نیز با چنین تصمیمی به صورت بارونکردنی ارتقا پیدا خواهدکرد.

 

4- خرید اقساطی خودرو 

شرکت های لیزینگ امکاناتی را فراهم می سازند تا خریداران بتوانند با پرداخت میزان محدودی پول، صاحب خودروی مورد نیاز خود شوند. این گزینه ها تا حدود زیادی وسوسه کننده است، چرا که افراد می توانند با تکیه بر مقدار قابل پرداخت پول، اقدام به خرید خودرو نمایند. در عین حال، خریداران گاه از هزینه های فوق العاده زیاد ناشی از خرید خودرو به صورت اقساطی غفلت می کنند. شرکت های ارائه دهنده خدمات لیزینگ برای تامین هزینه ها و منفعت بیشتر، درصد قابل توجهی سود به هزینه خرید خودرو اضافه می کنند؛ به طوری که خریداران در برخی موارد خودروی مورد نظر را بیش از 50 درصد گران تر می خرند.

 

از این رو، اگر خودروی مناسبی دارید و صرفا برای تنوع یا انگیزه های مشابه قصد خرید قسطی خودرو دارید، بهتر است از این کار صرفنظر کنید. شما می توانید در طول یک تا دو سال، میزان مشخصی از پول را پس انداز نموده و آنگاه خودروی مطلوب تان را به صورت نقدی خرید کنید. با این کار، نه تنها از هزینه های گزاف خرید لیزینگی رهایی می یابید، بلکه در مجموع خریدی مطلوب تر را نیز تجربه خواهیدکرد.

 

5- پرداخت پول برای ورزش 

ورزش کردن در باشگاه ها و سالن های مجهز بدون شک گزینه ای مطلوب است. اما باید دید میزان این مطلوبیت در مقایسه با پول پرداخت شده چه میزان است. بسیاری افراد سالانه چند میلیون تومان صرف ثبت نام در باشگاه بدنسازی و یادیگر مراکز ورزشی می کنند، در حالی که می توانند با صرف نظر کردن از هزینه بیهود با ساده ترین امکانات نتایج مشابهی به دست آورند. به طور مثال، دویدن نیازی به خرید تردمیل یا استفاده از امکانات باشگاهی ندارد.

 

ساخت عضلاتی نیرومند نیز به هیچ عنوان به مبلغ پرداخت شده برای ثبت نام در مراکز بدنسازی وابسته نیست. بسیاری از چهره های مشهور ورزشی، از ساده ترین امکانات برای موفقیت استفاده کرده اند؛ در نتیجه شما نیز می توانید با استفاده از امکانات موجود در پارک ها یا خرید چند ابزار ساده ورزشی، بهترین سطح سلامت و آمادگی جسمانی را به دست آورید.

  

6- خرید و فروش با چک 

استفاده از چک های بانکی یکی از روش های اصلی در بازارهای ایران و جهان است. اما این بازار مالی در کنار تمام مزایای خود، می تواند موجب ضرر و زیان و اتلاف پول شما شود. اگر بدون آنکه فردی را بشناسید از او چک قبول کنید، خود را به دردسر خواهیدانداخت. پاس نشدن یک چک چند میلیونی ساده می تواند تراز مالی شما را به هم بزند و ناچار شوید برای جبران آن، از وام های بانکی و یا دیگر روش های تامین مالی استفاده کنید. روش هایی که با درصد سود خود موجب اتلاف منابع خواهندشد. از این رو بهتر است تا حد امکان از دریافت و پرداخت چک خودداری کنید و در صورت پذیرش، براساس اعتماد کامل نسبت به طرف مقابل  عمل نمایید.

 

7- بی توجهی به بیمه سلامت 

مردان و زنان جوان اغلب تصور می کنند که جسم آنها آسیب ناپذیر است و هرگز ناچار نخواهندبود برای تامین سلامت پولی بپردازند؛ چرا که به صورت دائمی از آن برخوردارند. این باور عمومی در کنار آنکه موجب روحیه بالای جوانان می شود، بی اندازه خطرناک است. چرا که از یک سو آسیب های جسمانی سن و سال نمی شناسد و از سوی دیگر با بالاتر رفتن سن، ریسک بیماری و از دست رفتن سلامتی بیشتر می شود.

 

حال اگر فرد در طول زندگی خود نسبت به بیمه سلامت بی تفاوت بوده باشد، ناچار است در زمان مواجه شدن با گرفتاری اقدام به قرض گرفتن پول کند و این امر منابع مالی او را، که با کار و تلاش بسیار به دست آمده، به سادگی از بین خواهدبرد. به همین جهت بهتر است در اولین فرصت با پرداخت مبلغی بسیار اندک، آینده خود را تامین نمایید. اگر شغل ثابتی ندارید، می توانید از امکان بیمه سلامت همگانی که توسط دولت ارائه می شود استفاده کنید.

 

8- ناهماهنگی مالی میان همسران 

زندگی مشترک نیازمند تفاهم و هماهنگی است. اما تفاهم به زمینه های عاطفی محدود نمی شود و موفقیت یک زوج به تفاهم مالی میان آنها نیز بستگی دارد. اگر زن و مرد الگوهای هزینه ای متفاوتی داشته باشند و برداشت آنها از آینده به صورت اساس از یکدیگر دور باشد، نیرو و تلاش صورت گرفته به هدر خواهدرفت و موفقیت مالی به تاخیر می افتد.

 

به همین جهت، بهتر است در طول یک هفته یا دست کم در طول یک ماه، زمانی مشخص را به گفت و گو درباره مسائل مالی بپردازید. سعی کنید اهداف خود را با یکدیگر در میان گذشته و آنها را با هم هم جهت سازید. به علاوه درباره میزان درآمد و هزینه های هر ماه نیز به دقت گفت و گو کنید و برنامه ای جامع و مشترک را طراحی نمایید. تاثیر این هماهنگی بر موفقیت مالی شما و ممانعت از اتلاف پول ظرف چند ماه باعث شگفتی شما خواهدشد.

 

رمز موفقیت اقتصادی

زمانی مشخص را به گفت و گو درباره مسائل مالی بپردازید‎

 

9- مصرف سیگار 

سالانه میلیون ها نخ سیگار در کشور ما استفاده می شود. این عادت ناپسند عامل مرگ و میرهای بسیاری است و سلامت افراد را به شدت تهدید می کند. اما در کنار زیان های سلامتی، سیگار عامل از دست رفتن مقدار قابل توجهی پول است. اگر میزان پول صرف شده برای سیگار را در طول یک ماه محاسبه کنید، هدررفتن پول شما را شگفت زده خواهدکرد. تصور کنید اگر این پول را صرف آموزش یا سرمایه گذاری کرده بودید، چه میزان در موفقیت شما موثر واقع می شد. به همین جهت، بهتر است در اولین فرصت عادت سیگار کشیدن را کنار بگذارید. البته ترک سیگار فرآیندی دشوار و زمان بر است که به اراده و تلاش نیاز دارد. بهتر است در این زمینه از مشاوره افراد متخصص نیز بهره بگیرید.

 

10- خرید لباس غیرضروری 

یکی از تفریحات رایج در ایران و جهان خرید لباس و سایر اقلام پوشیدنی است. شاید شما از وضعیت مالی مناسبی برخوردار باشید و تصور کنید که لباس خریدن آسیب چندانی به منابع شما وارد نخواهدآورد. اما این تصور از پایه نادرست است. اگر بدون آنکه نیاز داشته باشید اقدام به خرید لباس کنید، منابع مالی شما به هدر خواهندرفت. ده ها لباس بدون استفاده خواهندماند و پولی که سرمایه گذاری آن باعث رشد شما می شود، در کمد شما حبس می شود.

 

برای توقف این عادت، ابتدا تمام لباس ها و محصولات پوشیدنی خود را فهرست کنید. مواردی که قابل استفاده هستند را نگاه داشته و مابقی را برای اهدا به خیریه و مصارف مشابه کنار بگذارید. پس از این گام، می توانید نیازهای خود را به دقت ارزیابی کرده و اقدام به خرید کنید.اگر به دنبال بهترین و ارزان ترین خرید هستید، سعی کنید با خرید مخالف فصل لباس تهیه کنید. این کار صرفه جویی قابل توجهی را ایجاد خواهدکرد.

 

11- خرید احساسی 

پیرامون ما پر است از تبلیغات و محرک هایی که همگی می خواهند برای خرید محصولی خاص ما را متقاعد کنند. ر این تبلیغات از روش های متنوع روان شناختی برای ایجاد انگیزه خرید در مخاطب استفاده می شود. حال اگر فردی نسبت به نیت اصلی بنگاه های تجاری ناآگاه باشد، به سادگی روان خود را در اختیار تبلیغات محیطی و مجازی قرار خواهدداد. به ناگاه می بیند کالایی را بی آنکه بخواهد خریداری کرده است. داشتن بودجه خرید و برنامه ریزی هفتگی و ماهانه برای تامین نیازها می تواند از این گونه دام های خرید جلوگیری نموده و منانع هدر رفتن پول شما شود.

 

12- بی توجهی به هزینه های نادیدنی 

هزینه های نادیدنی؟! آیا چنین چیزی ممکن است؟ بله. ممکن است! در زندگی اغلب ما هزینه های پنهانی وجود دارند که به صورت ماهانه به بودجه فشار وارد می آورند، بی آنکه حتی متوجه آنها شویم. به طور مثال، قبوض ماهانه، هزینه های ایاب و ذهاب درون شهری و خرید اینترنت موبایل، از آن دست هزینه هایی هستند که بدون ثبت دقیق تمام پول های صرف شده و بودجه چندان به چشم نمی آیند. اما پس از رصدکردن آنها در طول یک ماه از مقدار پول صرف شده تعجب خواهیدکرد. سعی کنید در اولین فرصت فهرستی از تمام هزینه های آشکار و پنهان خود تهیه کنید و دقت داشته باشید که هیچ پولی را بدون آگاهی از مورد هزینه ای آن نپردازید. با این کار می توانید نشتی های بودجه را شناسایی کرده و مانع اتلاف پول خود شوید.

 

13- پرداخت حق عضویت 

امروزه بسیاری از مجلات، مراکز فرهنگی و وب سایت ها برای ارائه خدمات خود شرایطی را برای عضویت مطرح نموده و با آب و تاب شما را به خرید این گزینه ها تشویق می کنند. تسلیم شدن در برابر این گونه وسوسه ها نیز از جمله موارد اتلاف پول است. ممکن است شما به صورت موردی نیاز به خدمات یک وب سایت داشته باشید و یا بخواهید مجله ای خاص را بخوانید. اما اگر مبلغی را برای دوره های شش ماهه یا یک ساله پرداخت کنید، آنگاه ناچار خواهید بود برای هدرنرفتن پول خود، به هر حال این مبلغ را مصرف کنید. این صورتی آشکار از دور ریختن پول است. توصیه ما نیز همان کلید همیشگی است؛ نیاز خود را شناسایی کنید و تنها همان یک نیاز را برطرف سازید!

 

14- خرید اقلام لوکس و گران قیمت 

به راستی آیفون تازه به بازار آمده با آیفون یک مدل قدیمی تر شما چه تفاوتی می کند؟ ارزش دارد چند میلیون تومان را صرف خرید آن کنید؟ البته که نه! به هر میزان که در کار خود موفق بوده و درآمد سرشاری داشته باشید، باز هم اتلاف پول قابل توجیه نیست. اگر وسایل شخصی و زندگی شما از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند، هرگز برای چشم و هم چشمی و یا رقابت بیهوده با دیگران پول خود را دور نریزید. سعی کنید این مبالغ را پس اندازکنید و یا سرمایه گذاری نمایید. حتی می توانید مبالغ مورد نظر خود را صرف کمک به دیگران کنید. به راستی پولی که می توان با آن زندگی یک فرد را نجات داد و یا موفقیت و آینده فرزندان را تامین کرد، باید در جیب شرکت های تولیدکننده محصولات گران قیمت ریخته شود؟

 

15- پاساژگردی 

بسیاری از مردم ایران در ایام تعطیل و یا پس از ساعت کار به همراه خانواده و دوستان به مراکز خرید و پاساژهای تجاری می روند و شروع به نگاه کردن مغازه ها می کنند. اگر نیاز واقعی وجود داشته باشد، این کار هیچ ایرادی ندارد اما در اکثر موارد، افراد بی آنکه نیاز یا برنامه ای داشته باشند، صرفا برای گردش به مراکز خرید می روند. غافل از این که این گردش های بیهوده می تواند باعث خرید محصولات بدون کاربرد شود و منابع را هدر دهد.

 

اگر قصد تفریح، آرامش یا بودن در کنار عزیزان تان را دارید، بهتر است پارک ها و طبیعت را انتخاب کنید. می توانید با هم بازی کنید و یا به صورت انفرادی به مطالعه یا شنیدن موسیقی بپردازید. بدون شک، هر کدام از این گزینه ها را که انتخاب کنید، از گردش بی هدف در مراکز خرید کم ضررتر خواهدبود.

 

منبع: ماهنامه معیشت

 

نظرات (0) کلیک ها: 850

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



مدیریت مالی چیست

عدم توانایی در مدیریت پولی و مالی معضل اساسی بسیاری از خانواده ها است‎

 

عدم توانایی در مدیریت پولی و مالی معضل اساسی بسیاری از خانواده ها است. چرخه نادرست اقتصادی، هزینه زیاد و اتلاف منابع، نتیجه ماه ها تلاش افراد را به سادگی بر باد می دهد و آنها را در آستانه ورشکستگی و فقر قرار می دهد. بدهی هایی که در نتیجه چنین دشواری هایی ایجاد می شود، آرام آرام شرایط را سخت تر می کند و در نهایت خانواده با بحرانی تمام عیار مواجه می شود.

 

به همین دلیل، متخصصان مالی در سراسر جهان پیوسته با ارائه توصیه های حساب شده به افراد سعی دارند مانع از فروپاشی زندگی آنها شوند. اگر می خواهید از فقیرشدن خود جلوگیری کنید، موارد زیر را به دقت مطالعه کنید. نمونه های مورد اشاره از جمله مهم ترین عوامل بی ثباتی مالی و کاهش کیفیت زندگی است.

 

1- گیرافتادن در تله بدهی 

افراد در برابر سختی های طولانی اغلب دچار ناامیدی می شوند از دست دادن رویکرد مثبت و امید به آینده آنها را وارد چرخه ای بی پایان از بدهی ها می سازد. به این صورت که برای کنترل و بازپرداخت قرض های قبلی ناچار هستند وام های تازه ای دریافت کنند و برای برگرداندن این مباغل جدید، بار دیگر دست به دامان افراد و موسسات مالی شوند. عقب افتادن پی در پی بازپرداخت ها آرام آرام بر حجم جرایم و سود اقساط می افزاید و در نهایت باعث تسلیم شدن فرد می شود. به علاوه، تصمیم گیری دقیق در چنین شرایطی دشوارتر است و عجله برای کنترل شرایط باعث پیچیده تر شدن وضعیت می شود.

 

برای پرهیز از چنین شرایطی، گام اول آن است که از هر نوع بدهی جدید پرهیز کنید. برای بازپرداخت مبالغ قبلی اقدام به فروش وسایل بلااستفاده نمایید و در درآمد خود بیفزایید. اما هرگز به میزان بدهی ها اضافه نکنید. به یاد داشته باشید که تا زمان خروج از دور باطل بدهی، مشکلات تمام نخواهندشد.

 

2- احساس ناتوانی در برابر مشکلات 

فشار شدید و طولانی مدت ذهن و روان شما را سته می کند. در این حالت، به مانند ورزشکاری که قوای بدنی خود را از دست داده، دچار نوعی حالت بی تصمیمی می شوید. انرژی روانی کافی برای کنترل وضعیت ندارید و نمی توانید با تصمیمات دقیق در برابر مشکلات ایستادگی کنید. در این شرایط بهتر است تحلیل دقیق وضعیت مالی را به آرامی آغاز کنید. از مشاوران کمک بگیرید و سعی کنید بار دیگر فرمان زندگی را در اختیار خود بگیرید. به یاد داشته باشید که یاس و ناامیدی چیزی را حل نمی کند و اگر از تلاش کردن دست بکشید، اوضاع بدتر و بدتر خواهدشد.

 

3- دانش اندک مالی 

مدیریت امور پولی و مالی، آن هم در جهان پیچیده فعلی، تخصصی تمام عیار است. از این رو، برآورده ساختن نیازهای مالی آموزش دائمی را طلب می کند. هیچ فرد موفقی را نمی توان یافت که بدون آگاهی دقیق از چند و چون مدیریت مالی و با کمک گرفتن از تخصص دیگران مسیر موفقیت را پیموده باشد. به همین دلیل، اگر خواستار دوری از فقر و ورشکستگی هستید، بهتر است هرچه سریع تر بر دانش مالی خود بیفزایید و با آگاهی بهتر وارد عمل شوید.

 

4- بی توجهی به ضرورت های فردی 

از دید بسیاری از متخصصان نخستین دلیل فقیر ماندن افراد، بی توجهی به نیازها و اولویت های مستقیم خودشان است. به طور مثال، پس از دریافت حقوق ماهانه یا سود سرمایه گذاران، باید در اولین گام حساب پس اندازتان را تقویت کنید و یا برای بیمه بازنشستگی و سلامت برنامه ریزی نمایید. اگر انجام این امور را به تامین سایر نیازها وابسته نمایید، در اغلب موارد چیزی برای پوشش دادن نیاز به پس انداز و بیمه باقی نخواهدماند.

 

این امر به معنای آن است که احتمالا مدتی بیشتر در برابر خطرات مالی قرار خواهید گرفت. درواقع، برنامه ریزی مالی باید فراتر از نیازهای روزمره و قابل چشم پوشی، دامنه وسیع تری را در بر گیرد و شرایط با ثبات آینده نیز در آن لحاظ شود. غفلت از این نکته بسیار مهم، نه تنها شما را فقیر نگاه خواهدداشت، بلکه زندگی عزیزانتان را هم تحت تاثیر قرار می دهد. بدون پشتوانه مناسب مالی، آینده فرزندان شما به مخاطره خواهدافتاد و فقر همچون میراثی نامطلوب زندگی آنها را نیز متاثر خواهد ساخت.

 

مدیریت مالی چیست

مدیریت امور پولی و مالی، آن هم در جهان پیچیده فعلی، تخصصی تمام عیار است‎

 

5- نبود صندوق پس انداز اضطراری 

شاید مهم ترین نمونه از میان برنامه های آینده نگرانه ایجاد حساب پس اندازی برای موارد ضروری است. دلیل این اهمیت آن است که اطلاعات شما در خصوص آینده بسیار اندک است. نمی توانید به دقت از سرمایه گذاری های خود مطمئن باشید، میزان بدهی های آتی نامشخص است. آسیب های سلامتی در کمین شما است و هرلحظه ممکن است به مقدار قابل توجهی پول نیاز پیدا کنید. به همین جهت، بهتر است در اولین فرصت اقدام به ایجاد صندوق پس اندازی برای موارد اضطراری نمایید تا در صورت نیاز، از این صندوق استفاده نموده و مانع از آسیب رساندن به حساب های سرمایه و سایر دارایی های خود شوید.

 

البته این اقدام نیازمند درک دقیق از اولویت پس انداز نسبت به سایر هزینه ها است. همان طور که اشاره شد، مبالغ پس انداز باید پیش از هر اقدام دیگری کنار گذاشته شوند و  آن گاه باقیمانده پول صرف امور روزمره گردد.

 

6- عدم اصلاح رویه های مالی

همیشه راه بهتر و ارزان تری برای انجام امور تامین نیازها وجود دارد. فقط باید زمانی را به یافتن آن اختصاص دهید. این ویژگی هزینه های متفاوتی چون خرید مایحتاج غذایی، لباس، تحصیل و حتی خودرو و خانه مسکونی را در بر می گیرد. به علاوه روش های مدیریتی و پس انداز نیز همیشه به نحو بهتر قابل انجام هستند. برای دستیابی به چنین اصلاحاتی باید زمان خاصی را به بازبینی زندگی مالی خود اختصاص دهید و با استفاده از خلاقیت و تفکر انتقادی، نقاط ضعف را برطرف سازید. ممکن است لازم باشد فروشگاه مورد مراجعه خود را تغییر دهید. بانک مناسب تری پیدا کنید و یا زمینه سرمایه گذاری متفاوتی را انتخاب نمایید.

 

7- ناآگاهی از هزینه ها 

فقدان بودجه بندی مناسب و عدم اشراف بر هزینه های ماهانه نیز از جمله دلایل اصلی دشواری پولی و فقر است. اگر نسبت به هزینه های خود در طول روز ناآگاه باشید و ندانید با پول خود چه می کنید، به طور طبیعی امکان کنترل هزینه ها و یافتن راه های جایگزین وجود نخواهدداشت. بدون این امر نمی توانید پس انداز کنید و فرصت سرمایه گذاری خود را نیز از دست خواهیدداد. لذا مسیر موفقیت شما مسدود و درهای فقر به رویتان باز می شود. برای جلوگیری از این وضعیت، در ابتدا فهرست دقیقی را از تمام هزینه های خود در طول یک ماه تهیه کنید. کوشش شما باید این باشد که تا حد امکان هیچ هزینه کوچک یا بزرگی در این فهرست غایب نباشد. پس از آگاهی دقیق از ریتم هزینه ای می توانید با آرامش خاطر بودجه ای متناسب تهیه کرده و برنامه مالی خود را تدوین نمایید.

 

8- تفکیک نکردن نیاز از تمایل 

اغلب افراد در تشخیص نیازها و جداسازی آنها از تمایلات ناتوان هستند. آنها تمام امیال آنی و خواسته های درونی خود را نیز می نامند. مثلا تصور می کنند نیاز دارند لباسی گران قیمت بخرند یا رفتن به رستوران برای آنها ضروری است. در حالی که در موراد زیادی مساله صرفا یک تمایل و نه نیازی حقیقی است. شما طبیعتا برای رفتن به محل کار خود به یک «وسیله نقلیه» نیاز دارید، اما این وسیله می توانداز مترو و اتوبوس یا اتومبیل شخصی چند میلیون تومانی متغیر باشد.

 

9- سرمایه گذاری روی اشیا به جای خودتان 

بسیاری از ما به جای صرف پول برای ارتقای کیفیت های فردی، سرمایه خود را در خانه و خودرو هزینه می کنیم. اقلامی که هر چند سودمند هستند، اما در نهایت ارزوش افزوده چندانی به همراه نخواهندداشت. افراد موفق در طول زندگی همواره بخشی از درآمد خود را صرف آموزش، ورزش، ارتقای سطح سلامت و توانایی های فردی می کنند. آنها به این موارد نه همچون هزینه، بلکه به عنوان گونه ای از سرمایه گذاری بلندمدت نگاه می کنند. سرمایه ای که در این امور صرف می شود، در طول زمان از طریق افزایش درآمد، کارآفرینی و رضایت بیشتر از زندگی به آنها باز می گردد.

 

10- عجله برای ثروتمندشدن 

رویای رفتن راه صدساله در یک شب همواره در ذهن انسان ها حضور دارد و به خصوص افراد جوان را به حرکت وا می دارد. اما این رویا در اکثر موارد موجب ورشکستگی و ناکامی می گردد. چرا که عجله برای دستیابی به ثروت هنگفت موجب پذیرش سطوح بالاتر و غیرمعقولی از ریسک می شود. این ریسک نامطلوب در کنار تصمیمات نادرست افراد را به سوی شکست سوق می دهد و نتیجه واقعی تلاش های آنها را نیز نابود می سازد. از این رو بهتر است به جای عجله کردن برنامه ای بلندمدت، آرام ولی دائمی داشته باشید.

 

منبع: ماهنامه معیشت

 

نظرات (0) کلیک ها: 983

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

این پرسش ها را هر روز از خود بپرسید


انگیزه پیشرفت

پیشرفت شخصی نیازمند آگاهی و جهت یابی است‎

 

پیشرفت شخصی نیازمند آگاهی و جهت یابی است. اگر فردی درست بودن مسیر پیش روی خود را ارزیابی نکند، ممکن است سال های سال به تلاش در جهتی نادرست بپردازد و در نهایت چیزی جز ناکامی به دست نیاورد. این موضوع درخصوص اغلب حوزه های زندگی صادق است. به همین جهت باید مانند یک مدیر، زندگی خود را تحلیل کنید و هر لحظه برای تغییر و اصلاح آماده باشید. بدون این گونه اقدامات اصلاحی، انرژی هدر خواهید داد و نتایج مطلوبی به دست نخواهیدآورد.

 

پرسش های ساده زیر به همین هدف طراحی شده اند. آن ها راهی برای ارزیابی شرایط، اهداف و نزدیکی یا دوری شما به آن ها هستند. باید هر شب پیش از رفتن به رختخواب (یا پس از بیدارشدن) این پرسش ها را بپرسید و سطح پیشرفت خود را مورد سنجش قرار دهید. پرسش ها به نحوی طراحی شده اند که به جای درگیری های جزیی، مسائل کلان زندگی شما را هدف قرار دهند. با پرسیدن این پرسش ها و تداوم در این اقدام روزانه، تاثیر دلنشین و مثبت ناشی از آن پس از چند ماه شگفت آور خواهدبود.

 

1- آیا امروز اندکی بهتر شده ام؟ 

اگر هر روز اندکی از روز قبل بهتر شوید، بدون شک در مسیر پیشرفت قرار دارید. این گونه طرح سوال باعث می شود تا مقایسه با دیگران متوقف شود. باید همیشه روی زندگی خود تمرکز داشته باشید. دیگران را فراموش کنید و خودتان راهر روز با خودتان مقایسه کنید. این بررسی می تواند از درآمد و مسائل مالی گرفته تا اخلاق و آرامش و لذت از زندگی را در بر داشته باشد.

 

این پرسشی عام است که پاسخی جزیی می طلبد؛ به این معنا که بهتر شدن را نمی توان در زمینه ای خاص محدود کرد و هر تغییر کوچکی نیز در این میان اهمیت دارد. به این ترتیب شما در پایان هر روز اعتماد به نفس خود را تقویت خواهید کرد و از آنچه به دست آورده اید سپاسگزار خواهید بود.

  

2- آیا امروز شخصیتم را بهبود بخشیده ام؟ 

شخصیت شما چیزی است که با آن شناخته می شوید. باید ویژگی های عمومی و جزیی شخصیت خود را براساس اصول جهان شمولی مانند صداقت، شفقت، مهربانی و کمک به دیگران شکل دهید. شخصیت نیرومند و موثر، یک روزه ساخته نمی شود. این فرایند طولانی مدت است و باید پشتکار زیادی صرف آن شود. باید هر روز اندکی از روز قبل بهتر شوید و ویژگی های مثبت خود را تقویت کنید. در همان حال نقاط ضعف را نیز آرام آرام برطرف سازید.

 

نکته دیگر در این جا نقش پیشرفت یکپارچه شخصیتی است. باید ماند مدیری هوشمند تمام وجود خود را تحت کنترل درآورید و روی نقاط ضعف سرمایه گذاری کنید. این کار از شما انسانی درخشان خواهدساخت.

 

3- آیا با نهایت توان کار کرده ام؟ 

هر روز باید از خود بپرسید که چه میزان برای کار انرژی گذاشته اید. اغلب ما بخش بسیار کوچکی از زمان و توان خود را صرف کار می کنیم و در مقابل، انتظار بازدهی شگفت آور داریم. اما واقعیت آن است که منفعت و پیشرفت نیازمند کار با تمام توان است. اگر پاسخ امروز شما به این پرسش منفی بوده است، سعی کنید فردا پاسخ را مثبت سازید! با تمام توان کار کنید و نتیجه آن را ببینید.

 

4- چه چیز تازه ای یاد گرفته ام؟ 

در کنار کارروزانه، نکته های تازه بیاموزید. مهم نیست که این نکات  را چگونه و از کجا می آموزید: شاید شما در برخورد با یک فرد ناآرام با ملایمت رفتار کرده و مهارت کنترل خشم را بیاموزید یا مقاله ای خوانده و مطلبی تخصصی را دریابید؛ فرقی نمی کند. مهم آن است که به آگاهی شما افزوده شود. این نکات تازه هر چه باشند، به لحاظ اهمیت، پایین تر از آموخته های ظاهرا مهم قرار نمی گیرند. سعی کنید با مطالعه، درون نگری و موارد مشابه هر روز بیشتر بیاموزید. یادگرفتن یک زبان جدید و حتی یک لغت تازه می تواند معنایی تازه به زندگی شما بدهد. خوشبختانه دامنه آموزش آنقدر بی پایان است که شما با کمترین تلاش ده ها نکته را در هر روز خواهید آموخت.

 

انگیزه پیشرفت

اگر هر روز اندکی از روز قبل بهتر شوید، بدون شک در مسیر پیشرفت قرار دارید‎

 

5- آیا به سلامتی خود اهمیت داده ام؟ 

در پایان هر روز از خود بپرسید: «چقدر به سلامتی خود اهمیت دادم؟» برای مثال، بررسی کنید که در طول روز چه خورده اید و کدام یک از آن ها نامطلوب بوده اند. این بررسی باعث می شود بتوانید در روزهای بعد از این خوراکی ها بپرهیزید. به علاوه حتما تحرک و روزش روزانه را مورد بررسی قرار دهید و کمبودها را جبران کنید.

 

6- آیا از زمین محافظت کرده ام؟ 

زندگی ما روی این کره خاکی به شکل باورناپذیری مشترک است. درواقع هر آسیبی که به زمین بزنیم در کوتاه ترین زمان، گریبان خود یا فرزندان مان را خواهدگرفت. از این رو آسیب زدن به هر یک از بخش های زمین در نهایت آسیب به خود ما خواهدبود. در پایان هر روز از خود بپرسید: «چقدر برای محافظت از زمین تلاش کردم؟» مثلا آیا کمتر کاغذ مصرف کرده یاد، مواد نفتی کمتری به کار بردید، با خودروی شخصی رفت و آمد کرده اید یا خیر؟ پاسخ های منفی شما به این پرسش ها، معنایی جز آسیب رسانی به زمین ندارد. این رویه را اصلاح کنید.

 

7- آیا به عزیزان و دوستانم ابراز محبت کرده ام؟ 

بسیاری از ما خود را در فعالیت های روزانه غرق و هدف اصلی از زندگی را فراموش می کنیم. از خود درباره ابراز عشق و محبت به خانواده و دوستان بپرسید. اگر پاسخ شما به این پرسش منفی است، نه فردا که همین الان برای اصلاح آن اقدام کنید! به عزیزان خود بگویید که دوستشان دارید و چقدر از وجودشان به خود می بالید.

 

8- آیا زمانی را با همسرم به شادی گذرانده ام؟ 

زندگی مشترک تنها کنار هم بودن نیست. همسران باید زمینه خوشبختی و شادمانی یکدیگر را نیز فراهم کنند. شاید نتوان روزانه زمانی را صرف تفریح و گردش کرد؛ اما چند دقیقه صحبت دوستانه میان زن و مرد کاملا امکان پذیر است. فرصتی که باعث تحکیم روابط و احساس خوشبختی هر دوی آن ها خواهدشد.

  

9- آیا از کسی کینه به دل گرفته ام؟ 

پیش از رفتن به رختخواب تجربه های روزانه را مرور کنید. آیا تجربه نامطلوبی داشته اید؟ کسی شما را ناراحت کرده است؟ اگر چنین است فورا او را ببخشید. ممکن است در ابتدا انجام این کار دشوار باشد. اما اگر مدتی تمرین کنید، یقینا مهارت شما بیشتر می شود و به سرعت افراد را خواهید بخشید. همچنین اگر کسی را ناراحت کرده اید، با او تماس بگیرید و عذرخواهی کنید. خشم و کینه جسم و روان شما را تضعیف می کند و باید با تمام توان از آن بپرهیزید.

 

10- آیا از زندگی راضی و خشنودم؟ 

از آنچه دارید راضی و خشنود باشید. هرگز سعی نکنید موقعیت یا دارایی خاصی را هدف اصلی قرار دهید. برای شادمانی و خوشبختی درونی کوشش کنید. هر چند رسیدن به اهداف برای ما اهمیت دارد، اما احساس رضایت امری درونی است و ارتباط مستقیمی با میزان موفقیت مادی و خارجی ما ندارد. همیشه مواهب الهی و داشته های خود را بشمارید و سپاسگزار باشید.

 

منبع: ماهنامه معیشت

نظرات (0) کلیک ها: 934

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



آموزش مدیریت زمان

هر روز زمانی را به برنامه ریزی و تفکر اختصاص دهید‎

 

موضوع ما 8 ترفند ضروری برای مدیریت زمان است که اگر این 8 مورد را به تمامی اجرا نمی کنید، برای اجرای کامل شان از امروز تصمیم بگیرید و نتایج آن را به نظاره بنشینید.

 

آیا به دنبال ترفندهای مفیدی در زمینه مدیریت زمان هستید؟ به این هشت ترفند ساده ای که به راحتی می توانید انجام شان دهید، نگاهی بیندازید. این ترفند ها نه تنها کارایی شما را افزایش می دهند، اعتماد به نفسی را که برای رسیدن به اهدافتان احتیاج دارید، نیز به شما می بخشند.

 

اهداف تان را بشناسید و بر اساس ارزش و اولویت مرتب شان کنید. 

شما چند هدف دارید؟ اگر هیچ هدفی ندارید، امروز حداقل یکی انتخاب کنید. اهداف برای مدیریت کارآمد زمان عنصری ضروری هستند. شاید اهداف زیای داشته باشید. اگر چنین است، سازماندهی شان کنید. شما برای هر کدام از بخش های ضروری زندگی تان به یک هدف احتیاج دارید: به عنوان مثال هدفی برای کسب و کار، هدفی برای سلامتی و هدفی برای امور مالی. هر روز یک هدف ارزش و اولویت بیشتری پیدا می کند.

  

اولویت بندی کنید و امروز فقط روی یک کار مهم متمرکز شوید. 

شما اهدافی ایجاد کرده اید. با این حال نمی توانید هدف را یک باره به دست آورید بلکه باید کارهای کوچک تری را انجام دهید تا به هدف تان دست یابید. به مهم ترین و در اولویت ترین هدف تان فکر کنید و امروز قدم بزرگی در راه رسیدن به آن بردارید. اگر می توانید قبل از انجام هر کار دیگری به آن هدف بپردازید.

 

در هر لحظه اولویت های خود را به خاطر داشته باشید. 

قبل از آن که صبحگاه خانه را ترک کنید، برای روز کاری خود برنامه ای بچینید. شاید لیست کارهایی که باید انجام شوند، نامحدود بود. پنج کار مهم روزتان را انتخاب کنید، اولویت بندی شان کنید و به ترتیب اولویت انجام شان دهید. اگر مطمئن نیستید که باید در لحظه چه کاری انجام دهید، با خود فکر کرده و مهم ترین کار آن زمان را انتخاب کنید. کمتر پیش می آید که اولویت اصلی شما در روز چک کردن شبکه اجتماعی تان باشد!

 

آموزش مدیریت زمان

کارهایتان را اولویت بندی کنید و امروز فقط روی یک کار مهم متمرکز شوید‎

 

ارزش مالی هر ساعت خود را حساب کنید. 

اگر بدانید که هر ساعت از روزتان چند هزار تومان ارزش دارد، راحت تر می توانید وقت تان را مدیریت کنید. اگر نمی دانید که هر ساعت از وقت تان چقدر می ارزد، حدس بزنید یا از رئیس تان بپرسید. اگر کار آفرین و به عبارت دیگر رئیس خودتان هستید، مطمئنا می دانید که هر ساعت چه ارزشی دارد. پس به راحتی می توانید کارهای بی فایده را کنار بگذارید.

 

هیچ چیز کامل نیست. فقط انجام شان دهید و نهایت تلاش تان را بکنید. 

شما می خواهید نهایت تلاش تان را بکنید. اما بدانید که کمال گرایی وقت تان را هدر می دهد. هیچ چیز کامل نیست. اگر به چنین چیزی قائل هستید، بدانید که فایده ای ندارد و سعی کنید ساده بگیرید.

 

کارتان را در نیمی از زمانی که باید، انجام دهید. 

سعی کنید محدوده زمانی سفت و سختی برای خود قائل شوید. به عنوان مثال فرض کنیم که برای انجام کاری همیشه سه ساعت زمان می گذاشتید. حالا سعی کنید آن را در نصف آن زمان، یعنی 90 دقیقه انجام دهید. احتمالا از دیدن این که توانستید در زمان کمتری کارتان را انجام دهید، شگفت زده خواهید شد.

 

هر روز زمانی را به برنامه ریزی و تفکر اختصاص دهید. 

اگر قبل از شروع و انجام هر پروژه ای لیست برنامه های اولویت بندی شده داشته باشید، در هر روز زمان زیادی را صرفه جویی خواهید کرد. هر روز زمانی را به برنامه ریزی پروژه ها و کارهای تان اختصاص دهید؛ حتی اگر شده قبل از خواب این کار را انجام دهید.

 

اگر کس دیگری می تواند کاری را انجام دهد، آن کار را به او واگذار کنید. 

شما متوجه شدید که هر ساعت از وقت تان چه مقدار ارزش دارد. به تمام کارهایی که هر روز انجام می دهید نگاهی بیندازید و تصمیم بگیرید که چه کارهایی را نباید خودتان انجام دهید. به عنوان مثال فرض کنیم هر ساعت از وقت تان 50 هزار تومان ارزش دارد. پس اگر وقت تان را صرف چک کردن شبکه اجتماعی کسب و کارتان کنید، آیا به صرفتان خواهد بود؟ خیر. پس شاید بتوانید شخصی را با هزینه کمتر به این کار بگمارید و در عین ایجاد یک فرصت شغلی، استفاده بهتری از وقت خود کرده باشید.

  

منبع: مجله پنجره خلاقیت

 

نظرات (0) کلیک ها: 843