امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



احکام سفر,تنهایی سفر رفتن

یکی از ویژگی‌‌های تنهاییشفر کردن، این است که خودتان میتوانید برنامه‌تان را تغییر دهید

 

مسافرت‌های تنهایی امری است که امروزه خیلی باب شده و در این قرن روز به روز در حال افزایش است. به هر حال با روی کارآمدن شبکه‌های مجازی و گسترش‌ آن‌ها مردم هر روزه گوشه گیرتر شده و علاقه بیشتری به گذراندن اوقات‌شان به تنهایی را پیدا کرده‌اند. پس طبیعی است که مسافرت‌های تنهایی رو به افزایش باشد.


 
اما نکاتی هست که باید در اینگونه سفرها به آن‌ها دقت کنید تا سفری خوش و بدون دغدغه داشته باشید که ما هم در ادامه لیستی از این نکات را برای شما آماده کرده‌ایم.
 
1. نیازی نیست حتما شب را در هتل یا مسافرخانه بگذرانید.
زمانی که شما برای اقامت تان در اینترنت دنبال جایی می‌گردید اغلب هتل‌ها و مسافرخانه‌هایی سطح بالا پیدا می‌کنید که در آن‌ها شما با افراد دیگر ملاقات خواهید کرد که خود راهی برای ایجاد ارتباط است ولی سعی کنید خانه یا اتاقی‌ سنتی با حال و هوای همان منطقه پیدا کنید چراکه در آن احساس راحتی بیشتری خواهید کرد و خستگی سفر از تن‌تان خارج می‌شود. حتی وقتی اجاره می‌کنید دیگر با خیال راحت می‌توانید وسایل خود را در آن جا گذاشته و به گشت و گذارتان بپردازید.

پس اگر بدنبال مکانی آرام با فضایی سنتی هستید، اتاق یا خانه با قیمتی مناسب اجاره کنید؛ اگر بدنبال برقراری ارتباط به همراه فضایی لوکس و بروز هستید به هتل بروید که با این کار شانس خود را برای پیدا کردن یک همسفر بالا می‌برید.

2. در ابتدا یا انتهای سفر مضطرب و نگران نشوید.
درسی که ما باید بعد از سال‌ها تجربه سفرهای تنهایی به شما بگوییم این است که باید در شب اول و آخر سفر احساسات و هیجانات خود را کنترل کنید. چراکه در آن زمان شما در آسیب پذیرترین حالت ممکن هستید؛ برای مثال در شب آخر استرس زیادی برای برنامه‌ی روز بعد خود دارید که از قطار یا پروازتان جا نمانید یا هر مورد دیگری که امکان پذیر است. در این شب‌ها به خودتان سخت نگیرید و می‌توانید برای جلوگیری از اضطراب هتل‌تان را در نزدیکی فرودگاه یا ایستگاه قطار بگیرید یا صبح روز بعد بجای استفاده از حمل و نقل عمومی، آژانس گرفته تا با خیالی راحت به مقصد برسید.
 
3. احساس تنهایی نکنید.
جالب است نه؟ شما به دلخواه خودتان تنهایی سفر کرده‌اید پس چرا باید احساس تنهایی کنید؟ افراد زیادی هستند که در هنگام سفر بر روی دیگران تمرکز می‌کنند برای مثال بر روی افرادی که بصورت گروهی یا با زوج‌شان به سفر آمده‌‌اند و همین باعث می‌شود احساس تنهایی به سراغ آن‌ها برود. این کار را نکنید و از مسافرت‌تان لذت ببرید.

4.همیشه پول نقد به همراه داشته باشید.
نداشتن پول کافی در جیب‌ در مواقع ضروری همیشه مشکلی است که مسافران را تهدید می‌کند اما مشکل جدی‌تر می‌شود هنگامیکه بدون پول و تنها باشید. آن جاست که باید از غریبه‌ها کمک بگیرید چراکه اگر پولی نداشته باشید مطمئناً کسی به شما خدمتی ارائه نمی‌کند. پس حداقل 100 هزار تومان برای اطمینان در جایی غیر از جیب اصلی‌تان پولی نگه دارید.

 احکام سفر,تنهایی سفر رفتن

 نداشتن پول کافی در جیب‌ در مواقع ضروری همیشه مشکلی است که مسافران را تهدید می‌کند

 
5. کارهایی هستند که باید خودتان به تنهایی انجام دهید.
در مورد قبلی گفتیم که نباید احساس تنهایی کنید حالا دلیلی می‌آوریم که بهتر آن را درک کنید. فرض کنید شما عاشق رفتن به موزه‌های باستانی و بازدید از خانه‌های سنتی هستید و بالعکس همسفری به روز و دوستار تکنولوژی دارید که اصلا علاقه‌ای به موزه ندارد؛ خب نتیجه چه می‌شود؟ نه شما به خواسته‌ی خود می‌رسید نه همسفرتان. به همین دلیل است که تنهایی ویژگی‌ای به نام آزادی عمل دارد که به واسطه‌ی آن هر زمانی که بخواهید به هر مکانی می‌توانید بروید.

 
6.مسموم نشوید!
 همان‌طور که گفتیم همیشه مقداری پول به همراه داشته باشید، حالا می‌گوییم همیشه قرص و داروهای لازم را همراه‌تان داشته باشید. شاید مسمومیتی کوچک پیش آید و یا حتی ممکن درجایی باشید که امکان دسترسی به هیچ پزشکی نباشد و آن جاست که خودتان باید تا رسیدن دکتر، با قرص‌ها خود را کنترل کنید.
 
7. در برابر تغییرات مقاومت نکنید.
 یکی از ویژگی‌‌های فوق العاده تنهایی به مسافرت رفتن این است که بدون لزوم مشورت با همسفرتان می‌توانید برنامه‌تان را تغییر دهید. این آیتم به راحتی و در هر جایی نمی‌توانید بدست بیاورید؛ پس اگر ایده جدیدی به ذهنتان رسید، انجامش دهید.


8. به کارهای ریسکی نه بگویید!
در هنگام سفرهای تنهایی ممکن است ریسک‌هایی سر راه‌تان قرار بگیرد که در شرایط سفر با دیگران، اصلا همچنین ریسکی ظاهر نشود. پس اگر تنها هستید حتما به تابلو‌های خطر توجه نمایید و کارهایی که نمی‌دانید انتهایش چه پیش می‌آید را به هیچ عنوان انجام ندهید.

9. از برنامه خارج نشوید.
فراتر رفتن از برنامه می‌تواند همه معادلات و پیش بینی‌ها را بهم بریزد. فرض کنید قبل از پرواز یادتان می‌افتد که نیاز به پول دارید و به دنبال دستگاه کارتخوان می‌گردید اما غافل از اینکه زمان‌تان در حال از دست رفتن است و همین اتلاف وقت باعث می‌شود از پرواز جا بمانید و کل سفرتان خراب شود. پس خارج از برنامه عمل نکنید و یا از قبل پیش بینی کنید.

10. رزرو را فراموش نکنید.
ایستادن در صفوف طولانی به خودی خود کار سخت و طاقت فرسایی است چه برسد به اینکه تنهایی و بدون هیچ همزبانی بخواهید آن را تحمل کنید. پس اگر قصد بازدید از موزه یا مکانی شلوغ را دارید از قبل در اینترنت بدنبال رزرو یا خرید بلیت آن باشید.

وسایل سفر,وسایل ضروری سفر

در هنگام سفرهای تنهایی ممکن است ریسک‌هایی سر راه‌تان قرار بگیرد

 

 11. به خودتان سخت نگیرید.
سفرهای تنهایی به همان اندازه‌ای که هیجان انگیز هستند، می‌توانند کسل کننده باشند. پس این ما هستیم که انتخاب می‌کنیم چه نوع سفری داشته باشیم. نکات خیلی کوچکی هستند که با رعایت آن‌ها می‌توانید سفری بیاد ماندنی را برای خودتان به ارمغان بیاورید. برای مثال بجای تاکسی گرفتن تا هتل برای خود از باجه‌های کرایه خودرو، خودرویی کرایه کرده و خود به رانندگی بپردازید تا از حس و حال رانندگی در مکانی جدید هم بهره مند شوید.
 
12.منزوی و خجالتی نباشید و بحث‌ها را تمام نکنید.
اگر می‌خواهید بیابید که دیگران در سایر سرزمین‌ها چگونه زندگی می‌کنند و سبک زندگی‌شان چگونه است، تنها سفر کردن بهترین راه است. بسیاری از افراد خجالتی بوده و تمایلی به ادامه گفت و گو ندارند اما سعی کنید اینگونه نباشید و با دیگران ارتباط برقرار کنید و درنهایت از این خجالت شما کاسته می‌شود. برای مثال وقتی که آدرسی می‌پرسید ارتباط را قطع نکنید و آن را با سوالاتی مانند اطلاعات درباره افراد ساکن آن منطقه ادامه دهید. هرچه در این راه پیش روید، این کار برایتان آسان‌تر می‌شود.

 

13. به ساعت اهمیت ندهید.
یکی دیگر از ویژگی‌های عالی سفرهای تنهایی این است که شما هر برنامه‌ای را می‌توانید برای خود بچینید و هر زمان که دوست داشتید به آن عمل کنید. مثلا هر زمان که دوست دارید از خواب بلند شوید، ناهار بخورید، چرت بزنید یا هر چیز دیگری. زمان، زمان شماست و هرطور که دلتان می‌خواهد از آن استفاده کنید.

وسایل سفر,وسایل ضروری سفر

سفرهای تنهایی به همان اندازه‌ای که هیجان انگیز هستند، می‌توانند کسل کننده باشند

 

14. نگران نباشید از این که شخصی هم محله‌ای پیدا می‌کنید.
در شهرهای بزرگ مردمانی می‌توانید پیدا کنید که لهجه‌شان شبیه لهجه خودتان است؛ این جاست که باید خوشحال باشید چراکه آن‌ها هم شاید روزی مانند شما مسافر آن مکان بوده‌اند و شرایط شما را می‌دانند و می‌توانند کمک‌تان کنند. از جای خواب گرفته تا راهنمایی درباره قوانین آن مکان. همچنین سایت‌هایی نظیر TravBuddy.com هم هستند که اطلاعات کافه‌هایی که افراد محلی هر منطقه در آن کار می‌کنند را دارند و شما را در این رابطه راهنمایی می‌کنند.

15. اطرافیان را بی خبر نگذارید.
مهم‌ترین نکته که می‌تواند بسیار کمک کننده باشد این است که حداقل یک نفر را از برنامه‌هایتان با خبر بگذارید تا اگر اتفاقی برای شما افتاد و از شما خبری نشد، آن شخص پیگیرتان شود و به کمک‌تان بیاید؛ که امروزه گوشی‌های هوشمند، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی این کار را برای شما خیلی راحت کرده‌اند.

منبع: bartarinha.ir

نظرات (0) کلیک ها: 756

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



هیچ هایکینگ چیست,رایگان‌سواری در ایران

رایگان‌سواری؛ سوار شدن بر خودرو یا کامیون عبوری به قصد سفر و بدون پرداخت کرایه است

 

رایگان‌سواری نوعی مسافرت رایگان است که فرد مسافر معمولاً با ایستادن کنار جاده و نشان دادن انگشت شست یا اشارات مختلف خواهان آن می‌شود تا رانندگانی که مایل به سوار کردن او باشند متوقف شوند. این مسافرت ممکن است کوتاه‌مدت یا طولانی باشد.

رایگان‌سواری یا به انگلیسی هیچ هایکینگ (به انگلیسی: hitchhiking) سوار شدن بر خودرو یا کامیون عبوری به قصد سفر و بدون پرداخت کرایه است.

رایگان‌سواری نوعی مسافرت رایگان است که فرد مسافر معمولاً با ایستادن کنار جاده و نشان دادن انگشت شست یا اشارات مختلف خواهان آن می‌شود تا رانندگانی که مایل به سوار کردن او باشند متوقف شوند. این مسافرت ممکن است کوتاه‌مدت یا طولانی باشد.

بسیاری از افراد مختلف این کار را انجام می‌دهند ولی همه موفق نیستند شما باید نشان بدهید که می‌خواهید سوار ماشین بشوید و باید ژست بگیرید. این ژست گرفتن چند روش دارد: در آمریکای شمالی یک ژست معمولی هست که به ماشین عبوری انگشت شست را نشان می‌دهند و ماشین هم می‌ایستد و مسافر را سوار می‌کند. در بخش‌های دیگر جهان نیز این روش شایع است که بصورت معمولی می‌ایستند و انگشت شست را به سمت مقصد اشاره می‌کنند و همزمان دست دیگر را به سمت پایین تکان می‌دهند. البته این نوع فرهنگ تا حدودی نشان می‌دهد که رایگان‌سواری در کشورها و نقاط مختلف با هم کمی فرق دارد. بهتر است اسم شهری که می‌خواهید به آن بروید را هم روی یک کاغذ درشت بنویسید که اگر مسیر راننده به آن شهر می‌خورد برای شما توقف کند.

 هیچ هایکینگ چیست,رایگان‌سواری در ایران

رایگان‌سواری نوعی مسافرت رایگان است که فرد مسافر معمولاً کنار جاده می ایستد

 
چگونه هیچهایک یا رایگان سواری خوبی باشیم
رای اینکه هیچهایک خوبی باشید، باید برخی نکات را بدانید ، در این مقاله به این نکات میپردازیم.

1. خود را خوب معرفی کنید
لبخند زدن را فراموش نکنید. ممکن است زمان زیادی برای ماشین ایستاده باشید، خسته و عصبی نشوید، بلکه لبخند بزنید و با خود آهنگ بخوانید و یا به موسیقی گوش دهید.


از اینکه در گوشه ای بنشینید و یا کتاب بخوانید، اجتناب کنید. باید کارهایی انجام دهید که بیشتر دیده شوید.


همچنین دستان خود را در جیب نگه ندارید، بلکه برای دیده شدن از آنها نیز استفاده کنید.

 هیچ هایکینگ چیست,رایگان‌سواری در ایران

مسافرت هیچ هایکینگ، ممکن است کوتاه‌مدت یا طولانی باشد

 
2. تمیز و موقر باشید
تمیز بودن هم در رابطه با لباس و هم بدن شماست. اگر لباس و بدن شما کثیف باشد، دیگران فکر می کنند شما بی خانمان و یا یک فراری هستید، زیرا ظاهر شما هیچ شباهتی به مسافران ندارد. مو و صورت خود را تمیز و آراسته کنید و در عین حال لباس تمیزی به تن کنید.


3. انتخاب لباس با توجه به منطقه
مردم بیشتر به سمت کسانی کشیده می شوند که شبیه به آنها لباس بپوشند. سعی کنید با توجه به منطقه ای که در آن قرار دارید، لباس بپوشید. گاهی باید بومی بپوشید و گاهی نیز لباس های مرتب و شیک به تن کنید.


4. به دیگر هیچهایک ها احترام بگذارید
اگر در مسیر هیچهایکی دیدید، سعی کنید با او صحبت کنید و حتی هم مسیر شوید. هر چه تعداد شما بیشتر باشد، سفر امن تری خواهید داشت. در این راه می توانید از تجربیات یکدیگر نیز استفاده کنید و در این مورد به دانش خود بیافزایید.


5. با راننده رفتاری دوستانه داشته باشید
صحبت کردن با راننده را فراموش نکنید. راننده نیز حتما یک همسفر برای خود می خواهد،
نه مسافری که اصلا صحبت نمی کند. نگران نباشید، صحبت کنید و سوالات خود را بپرسید.
با گفت و گو می توانید بیشتر با راننده آشنا شوید. مکالمه ی دوستانه سفری بهتر را برای شما رقم می زند.


6. در مکان مناسب پیاده شوید
برای ادامه ی مسیر باید در مکانی مناسب پیاده شوید و از قبل به آن فکر کرده باشید. در مکانهای امن و شلوغ مانند ایستگاه بنزین و گاز، رستوران ها و یا در مکان توقف کامیون ها پیاده شوید./beytoote

 


منبع:

 wikipedia.org

talab.org

نظرات (0) کلیک ها: 579

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



برای تجربه هیجان و ترس، نیازی به نشستن پای فیلم های ژانر وحشت هالیوودی ندارید؛ می توانید به قصه ها و افسانه های قدیمی گوش دهید و به تماشای اشکال عجیب و غریب پدیده های طبیعی بنشینید تا هیجان و ترس را از نزدیک بچشید.
 


بارها شینیده ایم که ایران کشوری است چهارفصل و برای هر گردشگری با هر سلیقه ای چیزی دیدنی در چنته خویش دارد؛ از تاریخ گردی گرفته تا طبیعت گردی و ماجراجویی. عموما هم ماجراجویی را مساوی با هیجان گرفته اند، اما این بخش در گردشگری بسیار مفصل تر از این هاست.
 
مدتی است که گردشگری وحشت به یکی از تفریحات جذاب در جهان تبدیل شده است و ما هم میخواهیم به شیوه خودمان، به همین بخش از گردشگری بپردازیم و دلایل علمی این باورها را هم بررسی کنیم. برای این کار، هم سازه های ساخت دست انسان را که موضوع وحشت شده اند، معرفی می کنیم و هم پدیده هایی از طبیعت را می بینیم که از گذشته های دور محلی برای ترس و قصه پردازی بوده اند.

می خواهیم سراغ دودکش جن ها، تالاب ارواح و دره اژدها برویم. جایی را ه می گویند ستاره ای در آن سقوط کرده و نفرین شده را ببینیم و به مکانی برسیم که آن را بخشی از کره مریخ دانسته اند؛ غار آدمکش، قنات تاریک، جنگل جیغ کش و کلبه وحشت.

جنازه ها لای جرز دیوار
قبرستان پیشینه ای طولانی در ترس دارد؛ مخصوصا اگر گورستانی عجیب و غیرمتعارف باشد. قبرستان روستای «تیس» در حوالی شهر چابهار، یکی از آن هاست؛ جایی که از قدیم آن را به «گورستان جن» می شناسند. محلی های این روستا، این باور قدیمی را از والدین خود شنیده اند که زیر این سنگ قبرها اجساد اجنه دفن شده است. چرا چون اندازه سنگ قبرهای این روستا بسیار بزرگ و غیرطبیعی است و روی آن ها اشکال عجیبی دیده می شود.

قصه های عامیانه رایج در منطقه، این ابعاد و اشکال سنگ قبرها را نه کار انسان که کار اجنه می دانند. می گویند کسی تا به حال انسانی ندیده که تیشه برداشته و برای دفن جسدش سنگ سخت را بتراشد.

جالب تر آن که در قصه های منطقه این طور آمده که شب ها اجنه بر سر قبر اجسادشان نشسته، تا صبح عزاداری می کنند و صدای ناله ها و گریه های این عزاداران در تمام روستا می پیچد؛ گرچه یک نفر از اهالی این منطقه می گوید که خودش تاکنون چنین صدایی نشنیده اما پدربزرگش می گوید شب ها صداها عجیبی در روستا شنیده می شد.

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

گورستان تیس به دلیل وجود سنگر قبرهای بزرگ و عجیبش در میان مردم به محلی ترسناک تبدیل شده 


روستای تاریخی «تیس» حالا تا 100 متری گورستان جن پیش رفته است، اما با این حال غروب که می شود، کمتر کسی جرئت دارد از نزدیکی این گورستان گذر کند، چه رسد به آن که بخواهد یک شب تا صبح کنار این گروهای عظیم الجثه بخوابد.
  

گورستان تیس به دلیل وجود سنگر قبرهای بزرگ و عجیبش در میان مردم به محلی برای قصه های ترسناک تبدیل شده است و نمونه آن را می توان در 35 کیلومتر شرق شهرستان «مشکین شهر» در جایی به نام «گورستان یری» هم دید؛ در این گورستان عجیب، 450 گور شناسایی شده که ابعاد کوچک ترین آن ها سه متر و بزرگ ترین آن ها هشت متر است. همین هم باعث شده تا این محل همچون «گورستان جن» تیس، محلی شود برای رواج قصه ها و افسانه هایی که غالبا ترسناکند؛ گرچه داستان گورستان های عجیب در ایران فقط منحصر به این دو نیست، اما بهتر است سراغ یکی از عجیب ترین گورستان های ایران برویم که به تازگی کشف شده و هم در علم باستان شناختی مفید بوده و هم ترس و خوف بسیاری را به همراه آورده است. داستان کشف این گورستان، از زلزله ای آغاز شد که هزاران نفر را با خود برد.

سال 1382، زلزله ای بزرگ بم را لرزاند و هزاران انسان را زیر آوارها مدفون ارگ تاریخی بم را ویران کرد. با آغاز مرمت این ارگ، پرده از رازی مخوف نیز برداشته شد؛ راز دفن اجساد کودکان در لا به لای دیوارهای ارگ بم. باستان شناسان، اسکلت 68 کودک و نوزاد را تشخیص دادند که به صورت عمودی لا به لای دیوارهای خشتی و گلی ارگ بم دفن شده بودند.

در مورد این که چرا این کودکان لا به لای دیوار دفن شده اند، بین باستان شناسان اختلاف است. قصه هایی نیز میان کرمانی ها رایج است؛ «فاطمه امینی زاده» کرمانی ساکن تهران، یکی از این داستان ها را برای ما تعریف می کند: «من شنیده ام علت این دفن ها حمله آقامحمدخان قاجار به بم و محاصره یک ساله ارگ توسط اوست. گویی ساکنین ارگ که راهی به گورستان بیرون شهر نداشتند، چاره ای جز دفن اجسادشان در لا به لای دیوار ندیده اند».

البته جدای این قصه که خود را به واقعه ای تاریخی وصل می کند، در بین برخی از مسن ها، داستان های ترسناکی هم از وجود موجودات عجیب و راه و رسم کشتن به ها توسط آن ها رواج دارد. یکی از نکات درباره این شیوه تدفین، آن است که بیشتر اجساد کشف شده، پسر بودند. برخی هم مدعی هستند پس از زلزله سال 1382 معلوم شده که همه اجساد کودکان باستانی نیست و از سده های گذشته هم در دیوارهای بم دفن شده اند. البته هیچ کدام از این نظریه ها توسط کارشناس میراث فرهنگی تایید نشده است و هنوز پژوهشگران در حال به دست آوردن شواهد تازه ای برای این معما هستند.  

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

 .............

 

•    سوراخ های مرگ: آیین های تدفین قرن ها پیش شکلی متفاوت با امروز داشته است. وجود گورستانی های عجیب در اطراف روستاها و پیدا شدن استخوان های آدمی در مکان هایی که تصوری از قرارگیری جنازه ها در آن نداریم، باعث شده حول آن قصه هایی شکل بگیرد. دفن کودکان لای جرز دیوارهای ارگ بم نمونه ای از آن بود. نمونه دیگر قلعه مقبره های «کوهکن» در نزدیکی شهر «جالق» استان سیستان و بلوچستان است که می گویند روی سوراخ های دیوار آن اسکلت هایی پیدا شده است.
 
قلعه آدم خوار
حمام های قدیمی، قنات ها و قلعه ها، از مهم ترین مکان هایی هستند که داستان های ترسناک درباره شان گفته می شود. مکان هایی متروک که ظاهرشان هم ترس آور است. یکی از این مکان ها که قصه های زیادی هم دارد، «قنات قصبه گناباد» است که از میان هزاران رشته قنات بازمانده در کشورمان ایران، نامش افسانه های بسیاری را با خود یدک می کشد.

این قنات در بخش مرکزی شهرستان «گناباد» در خراسان رضوی قرار گرفته است و افسانه ها و باورهای مخوفی درباره آن از زمان های بسیار قدیم در می ان مردم رواج دارد. «نرگس جمعه زاده» از اهالی گناباد، برای ما از این باورها می گوید: «من از زبان مادربزرگم قصه این قنات را زیاد شنیده ام. همیشه می گفت ساخت این قنات به این عمق، از دست بشر بر نمی آید و اجنه این قنات را حفر کرده اند». 

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

 «قنات قصبه گناباد، در بخش مرکزی شهرستان «گناباد» در خراسان رضوی قرار گرفته است

 
او به ما می گوید که براساس همین شنیده های محلی که از قدیم رایج بوده، نام شهر گناباد هم در اصل «جن آباد» بوده و بعدها به شکل «جناباد» و سپس «گناباد» درآمده است.

افسانه ای دیگر ساخت این قنات را به دیوها نسبت داده است. حتی برخی مقنیان هم معتقدند که در زمان های بسیار قدیم، شخصی به نام «طاهر با شناس» به دیوها دستور داد چاهی حفر کننده و به نقب زدن بپردازند و به این ترتیب اولین قنات را احداث کردند.

بنابر اطلاعات تاریخی، درباره زمان دقیق و علت احداث این قنات در بین پژوهشگران اختلاف نظر وجود دارد. نخستین کسی که توصیف نسبتا مفصلی از آن آورده، «ناصر خسرو قبادیانی» است، با این حال بیشترین چیزی که درباره اش می دانیم از افسانه هایی است که دهان به دهان میان اهالی این شهر می چرخد.

«رضا سلیمان نوری» خراسان پژوه ساکن «مشهد»، به برخی از این افسانه ها اشاره می کند: «بر طبق یک افسانه، احداث قنات گناباد را به فرمان بهمن یکی از سلاطین قدیم ایران برای کفاره گناهی بزرگ منسوب کرده اند. براساس داستان معروف «دوازده رخ» در شاهنامه فردوسی، بنای قنات در شهر گناباد به قبل از پادشاهی کیخسرو می رسد. گذشته از روایات اسطوره ای که حکایت از قدمت دیرپای این قنات دارد، بررسی های باستان شناسان با استفاده از سفال های جمع آوری شده از کنار دهانه چاه های اصلی، قدمت آن را به دوره هخامنشیان رسانده اند. اما در اکثر متون کهن هر جا که نامی از گناباد به میان آمده نام قنات گناباد از پیشینه کهن تری برخوردار است.»

 

 قلعه آدم  خوار هم یکی دیگر از دست ساخته های متروک مانده بشر است که محلی برا قصه پردازی شده است. می گویند قرن ها پیش، مردمانی که به روستای «کورعباسلو» در استان اردبیل می رفتند، پس از بازدید از قلعه باستانی «بوینی یوغون» به صورت مرموزی ناپدید می شدند. گویی این قلعه آن ها را می بلعید. کم کم این دژ در میان اهالی روستا به قلعه ای آدم خوار مشهور شد و داستان های بی شماری درباره آن دهان به دهان میان مردم پیچید.

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

 قلعه آدم خوار هم یکی دیگر از دست ساخته های متروک مانده بشر است


امروز، معمای این قلعه مخوف را به نوعی حل کرده اند. گویی استحکام این قلعه و دیوارهای مرتفع 300 متری اش، آن را از دو طرف غیرقابل نفوذ کرده بود. هر بار که بازدیدکننده ای به سوی دیوارهای مرتفعش روانه می شد، دیگر باز نمی گشت. گویا چون بازدیدکننده ها از سوی به قلعه رفته و از سوی دیگر بر می گشتند، گمشده تلقی می شدند. با وجود این به گفته «سوسن پیرفرشی» یکی از شهروندان اردبیل، قصه های قدیمی این قلعه آدم خوار هنوز میان برخی اهالی رد و بدل می شود. او می گوید با وجود توجیه باستان شناسان، قصه ها همچنان به صورت سینه به سینه راه خود را می روند.

فقط دست ساخته های بشر نیستند که محل ترس می شوند، طبیعت شگفتی های بسیاری در خود جای داده است زمین اگر دست به کار شود، می تواند پدیده هایی خلق کند که اعجاب و شگفتی انسان را برانگیزد.

• خرابه های پرقصه: دست ساخته های متروک شده انسان، به مرور زمان مکان هایی برای شکل گیری قصه ها و افسانه های عموما ترسناک می شوند. قلعه های تاریخی و متروک، یکی از مهم ترین آن ها هستند. از این دست قلعه ها که حالا قصه هایی تقریبا شبیه به م دارند و در افسانه های محلی، عموما این قلعه های متروک را خانه جن و ارواح دانسته اند، قلعه «زاهدان کهنه» در 27 کیلومتری شرق زابل و هفت کیلومتری شمال شهرستان «زهک»  تا سال های محلی برای این نوع قصه بوده است.

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

قلعه «زاهدان کهنه» در 27 کیلومتری شرق زابل و هفت کیلومتری شمال شهرستان «زهک» قرار دارد

  
خانه جن ها
«این جا را خانه جن و ارواح دانسته اند، حتی داستان هایی درباره ربودن دختران جوان توسط اجنه در این دره، در بین مردم منطقه رایج است. برخی باورهای قدیمی هم از ممنوع بودن ورود زن حامله به این منطقه می گوید. قدیم ترها اگر زنی فرزند ناقص به دنیا می آورد، آن را با اجنه این دره مرتبط می دانستند. نه تنها زن حامله که بر طبق باورهای بومی های این منطقه، هیچ کسی نباید حتی به آن نزدیک شود چه رسد به آن که درون آن قدم بگذارد.»

بسیاری از قصه ها و افسانه های رایج در میان مناطق، درباره پدیده هایی است که در اطراف آنها وجود دارد؛ مثل افسانه هایی که درباره «کال جن» در میان مردم شایع است و این یکی را «رضا سلیمان نوری» خراسان پژوه، برایمان روایت کرد. 

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

 «دره جنی» یا «کال جن» دره ای است در اطراف روستای «ازمیغان» و در شمال شهر طبس

 

 ظاهر مسحورکننده این دره با دخمه هایی در دل دیواره ها و اشکال عجیب و نامتجانسش، هر قصه و افسانه ای را پرکشش می کند. در امتداد برخی پیچ و خم ها، دیواره های بلند و سر به فلک کشیده، حتی اجازه رویت آسمان را هم نمی دهد. نقوش و برجستگی ها و خلل و فرج کف رودخانه حاصل از فرسایش آب، رمز و راز این جا را دوچندان می کند.

«دره جنی» یا «کال جن» دره ای است در اطراف روستای «ازمیغان» و در شمال شهر طبس در استان خراسان جنوبی. این دره در امتداد خروجی قناتی قرار دارد که در نزدیکی آن واقع شده است. «کال» به دره یا مسیر ایجاد شده توسط سیلاب ها و جریان آب گفته می شود و بخش دوم یعنی «جن» عنوانی است که افراد بومی این منطقه به آن اضافه کرده اند.

برخی افراد نظیر «رضا سلیمان نوری»، ظاهر عجیب و نامتعارف آن را دلیل ارتباط دره با اجنه می دانند. «محدثه ملکی» کارشناس ارشد ایران شناسی نیز که درباره این دره زیاد شنیده است، علت این نام گذاری را عدم آثار حیات در این دره، در طول قرن های متمادی می داند. طبق نظر کارشناس سازمان میراث فرهنگی بنای این مکان به دوران ساسانیان باز می گردد و به نظر می رسد محل چله نشینی یکتاپرستان بوده است.

گذاشتن نام جن روی پدیده ها، فقط منحصر به «کال جن» نمی شود؛ «دودکش جن» در نزدیکی «ماهنشان» زنجان، یکی از شگفت انگیزترین و پرقصه ترین پدیده هایی است که این نام را با خود دارد؛ سنگ بزرگی درون یک دشت، با چند ستون بزرگ رویش که هر کدام سری قارچ شکل و همچون آدمیانی کلاه به سر دارد.

این پدیده، به «قلعه بهستان» هم شهرت دارد؛ چرا که در زیر آن دژی قرار دارد که قدمت آنرا به مادها یا ساسانیان نسبت داده اند. هم کناری این دو (دژی که ساخت انسان در دل یک پدیده عجیب) باعث شده مردم از قدیم این سنگ بزرگ را محلی برا قصه ها و افسانه های ترسناک کنند؛ جایی که جن ها در آن زندگی می کنند و موجودات زنده نمی توانند شب را در کنارش بمانند.

جالب است که در حوالی ماهنشان که در نزدیکی این «دودکش جن» قرار گرفته، دریاچه ای هست که محلی ها آن را «پری» می نامند؛ قدیمی های این روستا می گویند که از اجدادشان شنیده اند در گذشته درون این دریاچه پری دیده شده است. موقعیت این دریاچه هم باعث شده قصه های قدیمی حول و حوش آن بیشتر شکل بگیرد؛ این دریاچه در میان یک دشت وسیع قرار گرفته است و به همین دلیل مثل یک سراب جلوه می کند.

ستاره ها روی زمین
از طبیعت ایران، نمایش هایی مثل «کال جن» یا «دودکش جن» کم ندیده ایم؛ دره «چاهکوه» قشم با آن همه اشکال عجیب و غریبش، یکی از حیرت انگیزترین و جادویی ترین پدیده های طبیعت ایران است. «دره خزینه» لرستان و «دره راگه» در دشت رفسنجان هم از نظر اعجاب و شگفتی چیزی کم از آن ها ندرند، اما دو منطقه به نام های «دره ارواح» دزفول و «دره اژدها»ی کرمانشاه، به دلیل نام شان کمی بیشتر جلب توجه می کنند که آن هم به دلیل شکل و موقعیت خاص و دور از دسترس شان است.   جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

 دره «چاهکوه» قشم، یکی از حیرت انگیزترین و جادویی ترین پدیده های طبیعت ایران است

 

 البته همه قصه ها و افسانه ها مربوط به جن و پری و ارواح نیست و برخی روایت های قدیمی از حضور دیگر سیاره ها در ایران حکایت می کند. مثلا کوه های سفیدی که در جاده چابهار به گواتر قرار دارند و به خاطر اشکال عجیب و غریب شان، «کوه های مریخی» لقب گرفته اند؛ کوه های کوچک و بزرگی کنار هم که رو به دریا قرار گرفته و منظره عجیب و حیرت انگیزی درست کرده اند.

یکی دیگر از این نوع پدیده ها، دره ای است که به تازگی هم مکانی باری فیلمبرداری فیلمی با موضوعی ترسناک و ماورایی بود؛ «اژدها وارد می شود» ساخته «مانی حقیقی» در جایی ساخته شد که آن را «دره ستاره ها» می نامند. جایی غریب که سنگ و خاک به اشکالی عجیب درآمده و به همین دلیل از گذشته های دور درباره آن حکایت های خاصی رواج داشته است.

«احمد صفری» یکی از اهالی قشم، افسانه این دره را به ما می گوید: «پدربزرگ ها و مادربزرگ های ما همیشه قصه این دره را تعریف می کردند. می گفتند ستاره ای از آسمان افتاده وسط دره و این شکل ها را ایجاد کرده است. می گفتند به همین دلیل نفرین شده است و شب که می شد هیچ کس جرئت نداشت داخل این دره شود، چون فکر می کردند شب ها اجنه در این دره رفت و آمد دارند.»

صفری این قصه ها را باور ندارد و می گوید که مدت هاست پژوهشگران می دانند که وزش باد در طول سال ها باعث ایجاد این اشکال عجیب شده است. او می گوید: «این دره در طول سال ها به دره ارواح و اجنه معروف بوده، چون شب ها صداهایی از این دره به گوش می رسد که واقعا ترسناک است.» او می گوید احتمالا این صداها، صدای وزش باد لا به لای ستون های سنگی و ماسه ای دره است.

فرسایش، عالم اصلی تغییر شکل زمین است؛ وقتی باد و آب و خاک به هم بپیچند، در طول زمان پدیده هایی شکل می گیرد که حیرت هر انسانی را بر می انگیزد. معمولا عجیب ترین و جالب توجه ترین این پدیده ها را می توان در مناطق کویری دید.

راز باد مسموم
یکی از داغ ترین نقاط روی زمین، منطقه ای است در کویر مرکزی ایران و نزدیک به سمنان، که در طول قرن ها هرگز محلی برای گذر کاروان و عبور انسان نشده و تا جایی که می دانیم هیچ جانوری هم روی آن زندگی نمی کند. این جا «ریگ جن» است؛ جایی که در طول قرن ها حول و حوش آن داستان های ترسناک و خوفناکی شکل گرفته است. هر بار که سفر کویرنوردان به این منطقه ناتمام می ماند یا کسی در آن ناپدید می شود، این قصه ها دوباره بر سر زبان ها می افتد.
 
قصه هایی از گذشته مانده که این جا محلی است نفرین شده؛ جایی که اجنه در آن زندگی می کنند و ارواح پلید و شیاطین فرمانروایان آن هستند و اجازه ورود، به هیچ جانداری را نمی دهند. برخی از محلی ها هم می گویند هرکس پا به این بیابان بگذارد، توسط زمین بلعیده می شود و دیگر باز نمی گردد.   

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

این جا «ریگ جن» است؛ جایی که در طول قرن ها حول و حوش آن داستان های ترسناکی شکل گرفته 

 

«محمد بابایی» که تجربه های زیادی از سفر به کویر دارد، می گوید: «کویر به خودی خود سرشار از رمز و راز است، چه برسد به کویری مثل ریگ جن که نامش اتفاقات بی پاسخ بسیاری را به همراه دارد».

ریگ جن علامت سوال های بسیاری در خود دارد که به اسرارآمیزترین منطقه ایران شهره شده است. بارها گردشگران و کویرگردان در گل و لجن و نمک این منطقه فرو رفته اند و خیلی از آن ها دیگر برنگشته اند.

سال های متمادی خبر فرو رفتن در گل و لجن این بیابان به هیچ مسافری جرئت ورود به این کویر را نمی داد. کار به جایی رسید که عبور از این کویر، رویای کویرنوردان ایرانی و غیرایرانی شده بود؛ نداشتن چشمه و چاه از یک طرف و باتلاق های سهمگین نمک و تپه های ماسه از طرف دیگر، این منطقه را به دفینه گاه موجودات زنده تبدیل کرده است. البته امروز کویرنوردانی توانسته اند به «ریگ جن» سفر کنند و حتی کل آن را بپیمایند و برگردند.


«راضیه اکبریان» که سال هایی طولانی ساکن سمنان بوده، می گوید: «رفتن به این بیابان همیشه برای من جذاب بود، ولی شنیده هایم در مورد اتفاقات مخوف این منطقه، هرگز اجازه این کار را به من نداد». وقتی از او میپرسم مثلا چه چیزهایی شنیده است؟ پاسخ می دهد: «حضور جن ها و صدای صحبت کردن آن ها با یکدیگر، شایع ترین چیزی است که درباره این منطقه شنیده ام».

دانشمندان درباره اتفاقات رخ داده در این منطقه که باعث فرورفتن ناگهانی انسان در خاک می شود، دلایلی را عنوان می کنند و یکی از عوالم آن را باد قوی و پرسرعتی می دانند که در کویر می وزد و باعث ایجاد کانال های طولانی در این منطقه می شود.

به طور کلی بادها یکی از مهم ترین پدیده ها در شکل گیری اشکال عجیب و غریب روی زمین هستند که خودشان دیده نمی شوند و همین هم رمز و رازها و داستان های بسیاری را درباره شان به وجود آورده است. آن ها یکی از سازنده های اصلی کلوت های شهداد در کرمان هستند؛ یکی از اعجاب انگیزترین پدیده های طبیعی، سازه های خاکی معروف به «نبکا» که از زمین سر برآورده اند و طول شان گاهی به 10 متر می رسد.

بادها در هر منطقه ای از ایران اسمی و عملکردی دارند. دریانوردان ایرانی از قدیم برای آن ها نام های مختلفی گذاشته اند و ساکنان کویر هم انواع آن ها را به خوبی می شناسند. شاید «باد شمال» برای دریانوردان جنوب ایران یادآور توفان و خطر است.

«باد سام» برای اهالی مناطق خشک و گرم، باد مرگ است. البته باد سام که مرحوم دهخدا آن را «باد سموم» معنی کرده، در بین بسیاری از مردم ایران شناخته شده است. اهالی آبادان باد داغی را که از سمت عربستان می وزد، به این نام می شناسند و می گویند همین باد است که همیشه با خود خاک و شن می آورد. حتی «حمزه اصفهانی» هم در کتاب «تاریخ سنی ملوک الارض و الانبیاء» درباره این باد و گذر آن در آبادان به سال 234 هجری قمری نوشته است: «باد سموم شدید وزید که مردم مانند آن ندیده بودند. مدت آن زیاد از 50 روز بود.
 
آغازش از سوم حزیران (تقریبا مطابق تیرماه) و انجامش آخر تموز (تقریبا مطابق مردادماه)، این باد کوفه، بغداد و واسط را فراگرفت و به عبادان رسید و از اواسط به اهواز رفت و همگی رهگذران و کاروان ها را بکشت و چون به همدان رسید، مزارع را بسوخت و در صحرای سنجار موصل هر بشر و شجر و دابه را هلاک کرد و بازارهای موصل چند روز تعطیل شد و راه دهات از شهر منقطع گردید.»

مازندرانی ها هم باد گرمی را که به محصولات کشاورزی شان خسارات فراوان وارد می کند، «باد سام»، «خشکه باد» و «گرم وا» می نامند.

به طور کلی این باد گرم در ایران بسیار مشهور است؛ از منجیل در گیلان تا زابل در سیستان و بلوچستان، هر کس درباره این باد داستانی برای تعریف کردن دارد، اما اهالی شهرها و روستاهای کویر مرکزی، داستان ترسناک تری دارند؛ می گویند باد سام به هر که بخورد، او را از درون می پوساند. یعنی ظاهرش سالم می ماند اما اجزای داخلی بدنش، نیست و نابود می شود.
 
غار مرگ و جنگل جیغ
مرگ و نیستی، یکی از عوامل ترس هر موجود جانداری است. وقتی پای مرگ در میان باشد، انسان ها می ترسند و درباره عامل مرگ قصه ها روایت می شود. تونلی تاریک که انسان را می بلعد می تواند یکی از مهم ترین مکان ها برای گردشگری وحشت باشد، به شرط آن که برای رفتن درون آن، غارنورد حرفه ای باشید.
 
از غار «پرآو» صحبت می کنیم؛ غاری بر بلندای کوهی عظیم به همین نام، که در 12 کیلومتری کرمانشاه و در کنار روستای «چالابه» واقع شده است و داستان های ترسناک بسیاری درباره اش می گویند؛ غاری صعب العبور و عمیق که جان عده ای را گرفته و به همین دلیل آن را «غار قاتل» نامیده اند.

ماجرای قصه های این غار بعد از اولین رصد آن آغاز شد. «افشین یوسفی» کوهنورد و غارنورد حرفه ای به ما می گوید که نخستین بار هیئت های انگلیسی در دهه 40 توانست این غار عمودی را تا انتها پایین برود و سختی و سرمای بیش از اندازه این غار باعث شد تا دهه های بعد از آن هیچ ایرانی نتوانست این کار را انجام دهد.    

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

غار مرگ، می تواند یکی از مهم ترین مکان ها برای گردشگری وحشت باشد

 
وقتی برای نخستین بار در مهرماه 1370 یک گروه غارنورد از «کانون کوهنوردان کرمانشاه» به عنوان اولین فاتحان ایرانی، توانستند تا انتهای غار را پیمایش کنند، گروه های دیگری هم سعی کردند که وارد آن شوند که اتفاقات ناخشوایندی در آن افتاد؛ تاکنون حدود پنج غارنورد در این غار جان باخته اند که جسد دو تن از آن ها هنوز داخل این غار 700 متری است. همین هم باعث شد ترس از غار بیشتر شود؛ به خصوص برای اهالی روستاهای اطراف آن.

«محمد اقدسی» که در کرمانشاه ساکن است می گوید: «خاطره غاری که جان بسیاری را بی رحمانه گرفته، از ذهن مردم پاک نشده است. این غار به عنوان غار قاتل شناخته می شود. خیلی ها آن را خطرناک ترین و ترسناک ترین غار می دانند».

از غار بیرون بیاییم و به جنگلی عجیب برویم؛ جنگلی که جیغ می کشد؛ در توابع بخش «طرقبه» در جنوب شهرستان «مشهد»، روستایی است به نام «سربرج». پدیده ای وحشتناک در دل این روستا، سالانه جاذبه گردشگری هزاران ایرانی و غیرایرانی شده است. البته به غیر از کسانی که در میانه راه پشیمان شده و راه بازگشت را در پیش گرفته اند.

«جنگل جیغ» را همان «جنگل سربرج» به گفته اهالی این روستا شب ها آرام و قرار ندارد. از غروب آفتاب تا طلوع خورشید صدای جیغ ها و فریادهای درختان این جنگل، وحشت و اعجاب بسیاری از اهالی را برانگیخته است. تا جایی که دهیاری روستا دست به کار شده تا راز این درختان را فاش کند.     

جاهای ترسناک ایران،مکانهای ترسناک ایران

«جنگل جیغ» را همان «جنگل سربرج» به گفته اهالی این روستا شب ها آرام و قرار ندارد

 
با اعزام کارشناس به این منطقه و انجام تحقیقات وسیع روی آن، اعلام شد این صداها مربوط به نوع خاصی از جیرجیرک است که در زبان محلی به آن «کز» می گویند. سال های پربارش که آب رودخانه «سربرج» خشک یا کم آب نیست، این جیرجیرک ها به درختان حمله کرده و لا به لای شاخ و برگ آن ها پنهان می شوند. نکته قابل توجه این جاست که تنها چند سالی است که این صداها از جنگل بیرون می آید، یعنی دقیقا از سال 1390 تاکنون که همواره آب در رودخانه جاری است.

با وجود این تحقیقات و نسبت دادن علت این فریادهای شبانه جنگل، برخی معتقدند این صداها شباهتی به صدای جیرجیرک ندارد. «دلارام کاردار» یکی از اهالی مشهد که درباره این جنگل زیاد شنیده است، می گوید: «من از بچگی با صدای جیرجیرک بزرگ شده ام و فکر می کنم صدای جیرجیرک با صدای جیغ فرق دارد».

البته از طرفی کارشناسان تعداد جیرجیرک های هر درخت را تا 3000 جیرجیرک تخمین زده اند. گرچه صدای این جنگل باعث ترس شده، اما جایی هم هست که شکل درختان ترس ایجاد می کند.

«انبوه درختان خشک شده در میان این دریاچه، منظره ای مخوف و غیرعادی ایجاد کرده است». این را «محسن نیکجو» از اهالی مازندران درباره مکانی می گوید که نام محلی آن هم خوفناک است؛ «دریاچه ارواح» یا «تالاب ارواح». از درون آب های این دریاچه، شاخه های خشکیده ای سر برآورده اند که برای اهالی روستای «چلندر» که در کنار این دریاچه هستند، محلی برای قصه های عجیب و غریب شده است.

این دریاچه که در اصل «دریاچه ممرز» نام دارد، تحت حفاظت سازمان محیط زیست است و بدون مجوز نمی توان نزدیک آن رفت. بکر بودن و شکل عجیبی که درختان و دریاچه در این منطقه درست کرده اند، باعث شده قدیمی ها این مکان را متعلق به ارواح سرگردان بدانند و توصیه کنند که کسی شب را آن جا نماند.

واقعیت این است که تمام این قصه های ترسناک یا بر اثر حادثه ای مانند مرگ انسان به وجود آمده اند یا شکل ظاهری شان باعث ترس شده یا دور از دسترس بودن و تاریک بودن شان آن ها را رازآلود کرده است. هرچه هست، این قصه های شفاهی به عنوان میراث ناملموس طبقه بندی می شوند و توانایی آن را دارند که به قصه هایی ماندگار تبدیل شوند. فردوسی سال ها پیش با جمع آوری قصه های شفاهی و اسناد تاریخی، شاهکاری خلق کرد که هنوز هم زنده و پویاست. جدای از این، می توان همراه این قصه ها به سفر رفت؛ نه سفری معمولی، بلکه سفری به عمق ترس و وحشت.

منبع: ماهنامه همشهری سرزمین من

نظرات (0) کلیک ها: 618

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



شهر مینسک، پایتخت بلاروس، برای بسیاری از ما چندان شناخته شده نیست. بیشتر افراد، مینسک را به شهری که روزی قسمتی از اتحاد شوروی بود می شناسند و با جاذبه های مینسک آشنایی ندارند. دلایل زیادی برای بازدید از شهر مینسک وجود دارد. از معماری های تاریخی گرفته تا دیدنی هایی که لبخند به لبتان می آورند، مینسک از آن دسته مقاصدی است که ارزش یک بار سفر کردن را دارد. این شهر همچنین از ارزان ترین شهرهای اروپا به حساب می آید.

 

با جاذبه های مینسک در بلاروس آشنا شوید.

 جاذبه های مینسک

شهر مینسک، پایتخت بلاروس، برای بسیاری از ما چندان شناخته شده نیست

 
۱- کلیسای سنت سیمون
این کلیسای کاتولیک که بیشتر به کلیسای قرمز شناخته می شود، در سال های ۱۹۰۸ تا ۱۹۱۰ توسط خانواده ای اشرافی، برای یادبود دو فرزند از دست رفته شان ساخته شد. این کلیسا با دو برج آجری و قرمز رنگش، به نماد غم و اندوه برای افرادی تبدیل شد که جوان هایشان را از دست دادند. این کلیسا در زمان حکومت بولشویکس، به سینما و بعد از آن به استودیوی فیلم تبدیل شد. در زمان کمی بعد از آن یعنی در سال ۱۹۹۰، این کلیسا به کاربرد اولیه اش برگشت و امروزه در معرض دید عموم قرار دارد. می توانید از ساعت ۷ صبح از این کلیسا بازدید کنید. 

جاذبه های مینسک

کلیسای سنت سیمون، بیشتر به کلیسای قرمز شناخته می شود

 
۲- جزیره اشک ها
جزیره اشک ها، یک منطقه ی کوچک، آرام و ساکت در مرکز شهر مینسک بلاروس است. این بنا یادبودی کلیسا مانند است برای سربازان بلاروسی، که در طول جنگ شوروی در افغانستان کشته شدند. این یادبود که در وسط پارک شهر قرار گرفته است توسط پل کوچکی از خشکی جدا می شود. 

جاذبه های مینسک

جزیره اشک ها، یک منطقه ی کوچک، آرام و ساکت در مرکز شهر مینسک بلاروس است

 

۳- میدان ویکتوری
میدان ویکتوری در مرکز شهر مینسک، در میان خیابان های زاخارووا و خیابان استقلال قرار دارد. نماد این میدان، ستون هرمی شکل گرانیتی آن است که ۳۸ متر ارتفاع دارد و در بالای آن تصویری ۳ متری از نماد نظام پیروزی قرار گرفته است. مشعل دائمی این یادبود، از سال ۱۹۵۴ شعله ور بوده است. این میدان در گذشته دایره شکل بود اما بعد از بازسازی در سال ۱۹۸۴، شکل بیضی به خود گرفت. میدان ویکتوری یکی از جاذبه های مهم مینسک است که تاریخ کشور بلاروس را زنده نگه داشته است. 

جاذبه های مینسک

میدان ویکتوری در مرکز شهر مینسک، در میان خیابان های زاخارووا و خیابان استقلال قرار دارد.

 
۴- کتابخانه ی ملی بلاروس
کتابخانه ی ملی بلاروس، سمبل معماری هنرمندانه است که به فرم خاص طراحی و منظره چشم گیر شبانه اش شهرت دارد. این کتابخانه ی ۷۴ متری، در ۲۳ طبقه ساخته شده است و ظرفیت نگهداری بیش از ۱۴ میلیون نسخه کتاب را دارد. در بام این کتابخانه می توانید چشم انداز دیدنی شهر مینسک را ببینید. 

جاذبه های مینسک

کتابخانه ی ملی بلاروس، سمبل معماری هنرمندانه است

  
۵-پارک گورکی
پارک گورکی یکی از زیباترین پارک های عمومی مینسک است که در کنار میدان ویکتوری و پارک یانکا کوپالا قرار گرفته است. تاریخ ساخت این پارک به سال ۱۸۰۰ بر می گردد. اگر به دنبل جایی هستید که بهترین نما را به شهر مینسک داشته باشد، بهتر است سوار چرخ و فلک ۵۶ متری و معروف فری در این پارک بشوید. 

جاذبه های مینسک

پارک گورکی یکی از زیباترین پارک های عمومی مینسک است

 
۶- سیرک دولتی بلاروس
این بنا به دستور ولادیمیر لنین ساخته شد تا مقام و رتبه ی سیرک را در حد نوعی هنر ملی بالا ببرد. درزمان شوروی، این هنر نمایشی سرگرم کننده در تمام کشورهایی که قوانین سخت گیرانه داشتند، خصوصا کشور بلاروس، جایی برای خود باز کرد. سیرک دولی بلاروس در سال ۱۹۵۹ ساخته شد و اولین سیرک دائمی اتحاد جماهیر شوروی به حساب می آید. امروزه سیرک دولتی بلاروس، یک گروه بین المللی و شناخته شده است که چندین جایزه مختلف را از آن خود کرده است و در سراسر دنیا به اجرای برنامه می پردازد.

  جاذبه های مینسک

سیرک دولتی بلاروس، به دستور ولادیمیر لنین ساخته شد

  

منبع: eligasht.com

نظرات (0) کلیک ها: 736

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



جاهای دیدنی کالیفرنیا

تپه‌های شنی رنگین موجود در لاسن، گستره‌ای از سنگ‌های متخلخل هستند

 

 سفر به تپه‌ های شنی رنگارنگ پارک ملی لاسن کالیفرنیا حتما آرزوی هر گردشگر علاقه مند به طبیعت خواهد بود. چرا که در پارک ملی آتشفشانی لاسن واقع در ایالت کالیفرنیا، تپه‌های شگفت انگیزی وجود دارد که این تپه‌های شنی رنگارنگ و دیدنی در اثر پدیده‌های زمین‌شناختی بوجود‌ آمده‌اند، گویا با قلمو نقاشی شده‌اند.


تپه‌های شنی رنگین موجود در لاسن، گستره‌ای از سنگ‌های متخلخل هستند که در اثر اکسیداسیون خاکستر‌های آتشفشانی بوجود آمده‌اند. زمانی که مواد مذاب آتشفشانی از دهانه‌ی آتشفشان خارج می‌شوند، این خاکستر‌ها اکسایش یافته و این تپه‌های شنی را در پارک ملی لاسن (Lassen) در کالیفرنیای شمالی بوجود می‌آوردند. بر روی نوک این تپه‌ها، خاکستر‌های آتشفشانی در اثر اکسایش به رنگ روشن در‌آمده‌اند زیرا این خاکستر‌ها، بر روی مواد مذاب روان که هنوز داغ و آتشین بودند، فرود آمده‌اند.این تپه‌های شنی به همراه بستر‌ها و لایه‌هایی که از مواد مذاب آتشفشانی ایجاد شده‌اند، همگی در نزدیکی مخروط‌ آتشفشانی Cinder cone واقع شده‌اند. این مخروط آتشفشانی ۲۱۳ متر ارتفاع دارد و تخمین زده می‌شود آخرین بار در دهه‌ی ۱۶۵۰ فوران کرده است.

 جاهای دیدنی کالیفرنیا

  سفر به تپه‌ های رنگارنگ پارک ملی لاسن کالیفرنیا حتما آرزوی هر گردشگر علاقه مند به طبیعت خواهد بود

 
مخروط آتشفشانی Cinder cone در این پارک از مواد مذابی تشکیل شده است که از جنس بازالت و به صورت روان و شل بوده‌اند. در طی فوران آتشفشان، مواد مذاب به صورت قطراتی همراه با گاز از دهانه‌ مخروط به سمت بالا پرتاب می‌شوند؛ اما پس از سرد شدن و سخت شدن این مواد مذاب، سنگ‌های آذرین متخلخل ایجاد می‌شوند. زمانی که حباب‌های گاز، درون این مواد آتشفشانی محبوس می‌شوند و نمی‌توانند خارج شوند، باعث می‌گردند که سنگ آذرین ایجاد شده، شکل متخلخل و حفره دار داشته باشد. سپس این مخروط آتشفشانی مانند بسیاری از مخروط‌ های آتشفشانی دیگر خاموش شده و از فعالیت باز ایستاده است. در واقع در یک دوره‌ای از زمان، چندین جریان مذاب بازالتی از درون این مخروط فوران می‌کند و لایه‌ها و پهنه‌هایی از مواد مذاب با نام Fantastic lava beds ایجاد می‌شود سپس این مخروط از فعالیت باز می‌ایستد.

جاهای دیدنی کالیفرنیا

 مخروط آتشفشانی Cinder cone در این پارک از مواد مذابی تشکیل شده است

 
مخروط آتشفشان Cinder cone نیز در حقیقت از دو مخروط آتشفشانی تشکیل شده است. آثار و بقایای یک مخروط آتشفشانی اولیه که تقریبا به طور کامل مدفون شده، بر روی دامنه‌ی جنوبی مخروط آتشفشانی بزرگتر، مشهود و قابل رؤیت است. به احتمال زیاد، بخش عمده‌ای از مخروط‌ آتشفشانی اولیه توسط جریان‌های مواد مذاب که از درون مخروط آتشفشانی بزرگ تر فوران می‌کرده است، مدفون شده و از بین رفته است.

 جاهای دیدنی کالیفرنیا

 مخروط آتشفشان Cinder cone نیز در حقیقت از دو مخروط آتشفشانی تشکیل شده است

 
قطعاتی از سنگ‌های قرمز و سخت آذرین با نام اسکوریا (Scoria) در مواد مذابی که تپه‌های رنگین را بوجود‌ آورده‌اند، دیده شده است. این سنگ‌های آذرین قرمز، بخش‌هایی از مخروط آتشفشانی اولیه بوده‌اند که توسط جریان گدازه‌ها و مواد مذاب مخروط آتشفشانی بزرگ‌تر از روی دامنه‌ پرشیب آن شسته شده و به سمت سطح هموارتر آورده شده‌اند که بعدها این تپه‌های شنی را بوجود آورده‌اند.

جاهای دیدنی کالیفرنیا

 تپه‌های شنی رنگین موجود در لاسن، در اثر اکسیداسیون خاکستر‌های آتشفشانی بوجود آمده‌اند

 
یک مسیر پیاده‌رویی به سمت نوک مخروط آتشفشان Cinder cone وجود دارد. کسانی که این مسیر را طی می‌کنند و به نوک مخروط می‌رسند به طور حتم از تماشای چشم‌انداز این منطقه که در اثر فعالیت‌های آتشفشانی بوجود آمده است، شگفت زده خواهند شد. بخاطر وجود سنگ‌های سستی که در این منطقه وجود دارد، بالا رفتن از این مخروط آتشفشانی کار بسیار دشواری است و امکان سر خوردن و افتادن شما به پایین تپه‌‌ی مخروطی وجود دارد. این تپه‌های شنی رنگین در ضلع جنوب شرقی این مخروط آتشفشانی و درست در پشت پهنه‌های بازالتی Fantastic lava beds واقع شده‌اند. 

جاهای دیدنی کالیفرنیا

  پارک ملی لاسن کالیفرنیا

    جاهای دیدنی کالیفرنیا

 تپه‌های شنی رنگارنگ پارک ملی لاسن کالیفرنیا

   جاهای دیدنی کالیفرنیا

تصاویر پارک ملی لاسن کالیفرنیا

  جاهای دیدنی کالیفرنیا

 
منبع:  mihanpost.com

نظرات (0) کلیک ها: 589

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



تصاویر حمام علی قلی آقا

 «حمام علی قلی آقا» در محله بیدآباد اصفهان در شمال زاینده رود است

 

حمام علیقلی خان اصفهان یا همان موزه حمام علیقلی خان که حمامی در اصفهان بوده در دوره حاضر تغییر کاربری داده و تبدیل به موزه مردم شناسی شده است این بنا در منطقه یک، خیابان بیدآبادی، محله علیقلی آقا واقع شده است. مجموعه تاریخی علی قلی آقا از اثرات هنری معماری و شهر سازی دوران پر عظمت صفویه است که در محله بید آباد اصفهان واقع گردیده و شامل بازار و چهار سوق، مسجد، مکتب خانه، حمام، زور خانه و کاروانسرا و دکاکین کسبه مختلف بوده که متاسفانه به مرور زمان قسمت هایی از این مجموعه تخریب و بجای آن بناهای جدید احداث گردیده است.


حمام علیقلی آقا اصفهان به وسیله علیقلی آقا از درباریان دو پادشاه صفوی، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی در مجموعه ‌ای که خود، بانی آن بوده، به سال ۱۱۲۵ هجری قمری ساخته شده است. این حمام از نوع معماری سبک اصفهان در اواخر عصر صفوی است. بنای حمام شامل دو حمام بزرگ و کوچک و فضای چال حوض است. هر یک از این دو حمام از دو بخش اصلی سربینه و گرم خانه تشکیل یافته است، به طوری که در آن دوره مردان و زنان به صورت جداگانه می ‌توانستند از آن استفاده نمایند.

 تصاویر حمام علی قلی آقا

 «حمام علی قلی آقا» از نوع معماری سبک اصفهان در اواخر عصر صفوی است

 
استفاده از حمام برای همه مردم آزاد بوده و از سحرگاه تا نیم روز مردها و از ظهر تا غروب زنان استحمام می کردند. البته در بعضی دوره ها مانند دوره قاجار، ثروتمندان و افراد با نفوذ ساعاتی گرمابه را قرق یا اجاره می کردند و اجازه ورود را تا زمانیکه خود مشغول استحمام بودند به مردم عادی نمی دادند.

مخزن حمام از سوختن چوب و زغال گرم می شد و حتی دود حاصل از آن را به داخل لوله هایی که در کف وجود دارد هدایت می کردند تا برای ضدعفونی و گرم کردن سایر قسمت ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد، بدین ترتیب از کمترین انرژی موجود، به بهترین وجه استفاده می کردند.

  تصاویر حمام علی قلی آقا

 بنای «حمام علی قلی آقا» شامل دو حمام بزرگ و کوچک و فضای چال‌حوض است

 
در چند جای حمام در کنار حوضچه ها، سنگ های یک تکه و سفید رنگی به اندازه یک متر دیده می شود که سطح آنها آجدار و دارای برجستگی های ملایمی است. تعجب نکنید اگر بگوئیم که از این سنگها برای ماساژ دادن استفاده می کردند. این سنگها مانند تکیه گاه صندلی و عمود بر حوضچه ها طراحی شده اند و از حفره بالای آنها آب گرم  بر سطح آجدار جاری می شد ونقش یک ماساژور را بازی می کردند.

آب به خاطر اختلاف سطح میان مخازن و حوضچه ها و فواره ها، به گردش در می آمده و برای به جریان انداختن آب، لوله ها را شیب دار طراحی کرده اند. یکی از مواردی که هنگام بازدید حمام توجه شما را به خود جلب خواهد کرد وجود تعداد زیادی  فواره ها و جوی های آب است که تقریبا همه جا دیده می شوند. این فواره ها باعث م یشوند تا صدای دلنشین آب در فضای بسته حمام بپیچد و در همه جا به گوش برسد تا کسانی که برای شستشو به گرمابه آمده اند، ساعتی به آرامش برسند و خاطر از دغدغه های روزمره بشویند.

  تصاویر حمام علی قلی آقا

 علیقلی‌آقا سازنده مسجد علیقلی‌آقا و برادرش خسروآقا سازنده حمام خسروآقا است

 
یکی از نکات جالب این گرمابه، سیستم نوردهی آن است. روشنایی از روزنه هایی تأمین می شود که بر روی سقف گنبدی شکل حمام تعبیه گردیده، دراین روزنه ها شیشه های محدبی و عدسی شکل وجود دارد. خاصیت محدبی این شیشه ها علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی، باعث شکست نور شده و روشنایی را پخش می کند. در واقع مهندسان  و معماران بنا از خاصیت ذره بین، برعکس استفاده نموده و براحتی فضای داخل حمام را روشن کرده اند. ویژگی جالب دیگر اینکه شیشه ها از یک طرف نور را عبور می دهند و کسی که در پشت بام باشد نمیتواند داخل حمام را ببیند. 

تصاویر حمام علی قلی آقا

حمام علی قلی آقای اصفهان، یکی از آثار دوره صفوی این شهر است

 
مشخصات موزه حمام علیقلی آقا اصفهان :
ورودی حمام بزرگ یک فضای هشت ضلعی بوده که به هشتی مشهور است و پس از عبور از دو راهروی عمود بر هم به بینه (رخت کن) متصل می گردد بینه یک هشت ضلعی کامل بزرگ است. پوشش طاق و گنبد آن بر روی هشت ستون سنگی قرار گرفته است. برای تأمین روشنائی بینه نورگیرهای شیشه داری بنام جام گاه در سقف تعبیه گردیده است. ازاره های بینه به فاصله ۱۴۰ سانتیمتردارای کاشیکاری هفت رنگ با نقوش گل و بوته و برگ و اسلیمی بوده و قسمت بالایی تزئینات آهک بری سفیدرنگ به زمینه مشکی مربوط به دوران صفویه ونقاشی با موضوعات متنوع مربوط به دوران قاجار است.

 

سربینه با راهرو موربی به گرمخانه متصل می گردد. در ضلع دیگر این راهرو لنگ شوی خانه و سرویس بهداشتی قرار گرفته است. گرمخانه حمام فضای تقریبا مستطیل شکلی است که بر روی هشت ستون سنگی و دیوارهای جانبی قرارگرفته، کف گرمخانه با سنگ های مرغوب مرمرین پوشیده شده است که زنبورک هایی در زیرداشته، از طریق تون هوای گرم به داخل زنبورک وارد شده و باعث گرم شدن کف می گردیده است. دور تا دور دیوار گرم خانه تا ارتفاع ۱۴۶ سانتیمتر با تزئینات کاشیکاری با نقوش گل و مرغ و اسلیمی مزین شده است. خزینه حمام در کنار گرمخانه قرار گرفته و از طریق پله هایی کوتاه بدان می رسند.

 

در طرفین خزینه نیز دو محل استحمام اختصاصی طراحی شده که به شاه نشین مشهور است. در ضلع جنوبی گرمخانه ساختمان چهارحوض و در طرفین آن نیم هشتی های زیبایی (شاه نشین های غربی و شرقی) قرار دارد. ابعاد تقریبی استخر ۵*۱۳ متر با عمق ۲۵/۱ است. کف محوطه باسنگ فرش شده و ازاره دیوار آن تا ارتفاع ۱۶۸ سانتیمتر دارای کاشیکاری هفت رنگ با طرح هایی نظیر درخت سرو و شکوفه، ترکیب بندی هایی با نقوش درختان میوه و گل و بوته و اسلیمی است. بر روی یکی از جرزهای مشرف به گرمخانه یک تابلو کاشی تصویر مردی ایستاده با لباس و عمامه و عصا بدست مربوط به دوران صفویه که احتمالا تصویربانی حمام یعنی علی قلی آقا می باشد را نشان می دهد.

تصاویر حمام علی قلی آقا

 مجموعه حمام علی قلی آقا از دو حمام بزرگ و کوچک تشکیل شده است

 

حمام کوچک ساختار معماری مشابه حمام بزرگ دارد. با این تفاوت که در مقیاس کوچکتری اجرا گردیده است. آب مورد استفاده در حمام از چاه گاو تأمین می شده که بوسیله گاو در فضایی به نام گاورو واقع در ضلع غربی بنا بیرون کشیده و به مخزنی واقع در پشت بام انتقال داده می شد و از آنجا با تنبوشه های سفالین به خزینه ها و آب نماها و چهارحوض هدایت می گردید. ازدیگر بخشهای حمام سیستم گرمایش آن شامل تون (آتشدان)، انبار سوخت، تیان (ظرف مخصوص گرم کردن آب) و گودال جمع آوری خاکستر می باشد که در ضلع غربی بنا واقع شده و همچنین دودکش ها و کانال های انتقال گرما به زیر حمام است. سیستم دفع فاضلاب به روش گنداب بوده. بدین ترتیب که فاضلاب از طریق کف شوی های دو محل گرمخانه و بینه به کانالی هدایت گردیده و سرانجام در محوطه بزرگی در پشت حمام سرازیر شده در آن محل پس از خشک شدن به خارج شهر حمل می گردید.

این بنا با وسعت 983 مترمربع اکنون به عنوان موزه مزدم شناسی در معرض دید عموم گردشگران قرار گرفته است.

 

منبع: makanbin.com

نظرات (0) کلیک ها: 594

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



عکس های کتابخانه سلطنتی نیاوران

 کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران مکان نگهداری بیش از 23 هزار جلد کتاب است

 

 کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران مکان نگهداری بیش از 23 هزار جلد کتاب با 16 هزار عنوان است. از کتاب‌های قدیمی این کتابخانه می‌توان به دیوان حافظ متعلق به 144 سال پیش اشاره کرد. این کتاب در سال 1252 هجری خورشیدی به ناصرالدین شاه قاجار هدیه شده است.


 
قدیمی ترین کتابخانه ایران، کجاست؟
از آثار تاریخی که در این مجموعه وجود دارد می‌توان به یک کتاب چاپ سنگی متعلق به 408 سال پیش اشاره کرد. این کتاب یکی دیگر از قدیمی‌ترین کتاب‌های نگهداری شده در کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به حساب می‌آید و در سال 1609 میلادی در فرانسه چاپ شده و اثری تاریخی است. 

 عکس های کتابخانه سلطنتی نیاوران

از کتاب‌های قدیمی کتابخانه سلطنتی، می‌توان به دیوان حافظ متعلق به 144 سال پیش اشاره کرد


 برخی از کتاب‌های موجود در کتابخانه سلطنتی این کتابخانه به امضای افرادی چون پروین اعتصامی، علی نقی وزیری، منوچهر آتشی، جان اف کندی، والت دیزنی، جواهر لعل نهرو، رولف بنی و گریشمن رسیده‌اند.

آثاری به خط میر علی هروی، احمد نیریزی، وصال شیرازی، زین العابدین حسنی، محمد اصفهانی و محمد تقی مشهدی در کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران دیده می‌شوند. در کلکسیون این کتابخانه نیز 350 تابلوی نقاشی از افرادی چون جعفر روحبخش، منصوره حسینی، ناصراویسی، ابوالقاسم سعیدی، محمود فرشچیان، سالوادور دالی، خوان میرو، اندی وارهول و آلن بایاش در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند. این آثار نشان دهنده بخشی از تاریخ هنر معاصر هستند. 

عکس های کتابخانه سلطنتی نیاوران

یکی از آثار تاریخی کتابخانه سلطنتی یک کتاب چاپ سنگی متعلق به 408 سال پیش است

 
در این میان می‌توان گفت از مهم‌ترین مجسمه‌های جای گرفته در کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران می‌توان به مجسمه «هیچ» اشاره کرد.
  
پیانویی در گوشه این کتابخانه دیده می‌شود که گویی در میتینگ‌های دوستانه و خانوادگی دوره پهلوی نواخته می‌شده است. از جاذبه‌های دیگر این کتابخانه می‌توان به لوستر بزرگی ساخته فرانسوی‌ها اشاره کرد که نور آن مناسب با نوری بوده که باید در هنگام مطالعه از آن استفاده کرد. این لوستر از بیش از سه‌ هزار استوانه شفاف تشکیل شده است.
 
خاطرنشان می‌شود یک گروه متخصص، کتابخانه اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران را در فروردین 1383 به طور کامل شناسایی و ساماندهی کردند.

 عکس های کتابخانه سلطنتی نیاوران

 

منبع: yjc.ir

 

نظرات (0) کلیک ها: 608

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



آستان امامزاده عبدالله  در شهرستان ری

آستان امامزاده عبدالله (علیه السلام) در شهرستان ری

  

آستان امامزاده عبدالله (علیه السلام) در شهرستان ری، بخش مرکزی، شهرری، خیابان فدائیان اسلام، روبروی سه راه ورامین، خیابان فرعی که مستقیماً به بقعه منتهی می شود، واقع شده است. بنای اصلی ساختمان بقعه به احتمال قوي مربوط به قرن يازدهم و از آثار دوره صفوي بوده و تزيينات و ايوان شرقي رواق فعلي آن توسط ميرزا كاظم خان نظام الملک در سال 274 قمري صورت گرفته و گنبدي بزرگ بر فرازآن و ايواني هم در شمال حرم احداث شده است.

  آستان امامزاده عبدالله  در شهرستان ری

بنای اصلی ساختمان بقعه امامزاده عبدالله به احتمال قوي مربوط به قرن يازدهم و از آثار دوره صفوي بوده

 

درسالهاي 1329 و 1378 شمسي تعمير و مرمت بسيار عالي و دقيق به ويژه در داخل حرم اين بقعه صورت پذيرفته است. كاشيكاري ازاره ايوان و حرم با نقاشيهاي ديواري و مقرنس كاري و رنگ آميزي داخل حرم به شيوه اي صحيح و با سليقه انجام گرفته است. در كتيبه كاشي خشتي ايوان بقعه اشعاري به خط نستعليق موجود است كه شامل مدح باني عمارت و تاريخ 1274 قمري است. درب خاتم بنا هم توسط ميرزا كاظم خان نظام الملک وقف گرديده و داراي تاريخ 1276 ق است. از فعاليتهاي عمراني سالهاي اخير احداث سر درب ورودي محوطه بقعه است كه مورد توجه مردم قرار گرفته است.

 آستان امامزاده عبدالله  در شهرستان ری

درسالهاي 1329 و 1378 شمسي تعمير و مرمت بسيار عالي و دقيق در بقعه امامزاده عبدالله صورت گرفت

 
رواق بزرگی در مشرق حرم داشت و دربی هم از رواق و درب دیگری از حرم هردو درب به جنوب باز می شد. ضريح بقعه از جنس فولاد با روكش طلاست كه در سال 1368 شمسي ساخته و نصب شده است. بقعه متبركه امامزاده جليل القدر ابوعبدالله حسين (علیه السلام) با توجه به نزديكي بقعه مزبور به حرم حضرت عبدالعظيم (علیه السلام) شهرري و محوطه بزرگ و با صفای آن قابليت پذيرائي از زوار و جهانگردان در روزهاي هفته به ويژه ايام متبرك اسلامي وجود دارد. ضمناً كتابخانه و فروشگاه از امكانات جانبي اين بقعه است كه در اختيار علاقه مندان قرار دارد. این اثر به شماره 2313 در تاریخ 1378/2/14 به ثبت آثار ملی رسیده است.

آدرس :استان تهران ـ شهرستان ری ـ بخش مرکزی ـ شهرري، خیابان فدائیان اسلام

 آستان امامزاده عبدالله  در شهرستان ری

تزيينات و ايوان شرقي رواق فعلي بقعه امامزاده عبدالله توسط ميرزا كاظم خان نظام الملک صورت گرفته

 آستان امامزاده عبدالله  در شهرستان ری

  

منبع:seeiran.ir

نظرات (0) کلیک ها: 545

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



عکس های چشمه اعلاء,منطقه چشمه اعلا

چشمه اعلا در فاصلهٔ حدود هفتاد کیلومتری شمال شرقی تهران است

 

چشمه اعلا در فاصلهٔ حدود هفتاد کیلومتری شمال شرقی تهران است. دربارهٔ چشمه‌های آبی مناطق مختلف گمانه زنی‌های فراوانی وجود دارد، اما چیزی که مشخص است، آب چشمه اعلا، از باران و برف سالیانه که به خاک نفوذ می‌کنند، می‌جوشد. برف‌های روی قلهٔ دماوند مسیری بسیار طولانی را از میان لایه‌های مختلف در داخل کوه طی می‌کنند تا به مخزنی در دل کوه برسند. چشمه اعلا دماوند تا کنون از آسیب موجودات زنده در امان مانده‌است. چشمه اعلا با دو مظهر مشخص در شمال شهر دماوند و جنوب ارتفاعات دماوند واقع است. اطراف چشمه پوشیده شده از رسوبات آبرفتی دوران چهارم زمین شناسی و آهک‌های سخت دولومینت است. مظهر چشمه در مجاورت همین آب معدنی طبیعی از رشته آب‌های بیکربناته کلسیک سبک سرد و خوراکی است.


منطقه چشمه اعلا
منطقه گردشگری چشمه اعلا از تفرجگاه‌های حاشیهٔ پایتخت است و در فاصله حدود ۴۵ کیلومتری شرق تهران و در ۴ کیلومتری شهر دماوند قرار دارد. منطقه‌ٔ ییلاقی چشمه اعلا با آب و هوای دلپذیر و خنک در ایام فراغت و تابستان پذیرای هزاران گردشگر است. روستای چشمه

 

اعلا جزو دهستان حومهٔ بخش مرکزی شهرستان دماوند است و راه فرعی ماشین رو به دماوند دارد. آب و هوای چشمه اعلا کوهستانی و سردسیر است و سکنهٔ اصلی آن حدود ۱۵۲ تن هستند. محصولات اصلی چشمه اعلا شامل، قیسی. گیلاس .زردآلو . سیب . گردو. آلبالو. و عسل است.

عکس های چشمه اعلاء,منطقه چشمه اعلا

منطقه گردشگری چشمه اعلا از تفرجگاه‌های حاشیهٔ پایتخت است

 
چشمه اعلا دماوند
در سال ۱۳۵۲ شرکت " پریه " فرانسه پس از بررسی چشمه‌های معدنی در ایران، چشمه اعلا را با توجه به خصوصیات مناسب آب آن تایید و برای اولین بار در ایران اقدام به احداث کارخانه بسته یندی آب نمود. متأسفانه این مسئله از سوی ساکنین مکرراً اعلام شده است: (( آبی که از سوی این کارخانه بسته بندی میشود همان آب چشمه اعلا نمی‌باشد)) این کارخانه در فاصله 200 متری چشمه اعلا، چاه عمیقی را حفاری کرده و تمامی بطری های آب این کارخانه ازآب آن چاه پر میشود. 

عکس های چشمه اعلاء,منطقه چشمه اعلا

آب چشمه اعلا، از باران و برف سالیانه که به خاک نفوذ می‌کنند

 
آب چشمه اعلا و فشار خون
نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که آب معدنی چشمه اعلا دماوند، تاثیر معنی دار خود را بر کاهش فشار خون در مبتلایان به پرفشاری خون با تاثیر بر میزان کاتیون‌های کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم نشان داده که این تاثیر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد.

 

منبع: wikipedia.org

 

نظرات (0) کلیک ها: 517

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال



باغ ایرانی در تهران

نمونه هایی از باغ های زیبای تهران

 

 قدم زدن در کوچه باغ های قدیمی در هر سن و سالی و در هر فصلی از سال، لذت بخش است.


 
شاید باورتان نشود اما درست در وسط همین پایتخت شلوغ و پرسر و صدا هنوز هم می توان باغ هایی را با درختان تنومند و سر به فلک کشیده و جوی های روان پیدا کرد که با قدم زدن در آنها روح انسان تازه می شود و یک بار دیدنشان احتمالا بارها شما را به آنجا خواهدکشاند. در این مطلب شما را با نمونه هایی از این باغ های زیبا آشنا می کنیم.

باغ ایرانی
 بوستان باغ ایرانی همان طور که از نامش پیداست، براساس الگوی باغ ایرانی طراحی و ساخته شده است. الگوی باغ ایرانی، آنقدر در دنیای طراحی و معماری باغ ها دارای ظرفیت های زیباشناسی ارزنده بوده که در دنیا، این سبک کاملا منحصر به فرد و با نام ایران شناخته می شود. حتی ساختمانی که درواقع رستوران و کافی شاپ این مجموعه است هم نمونه ای از بناهای قدیم تهران است. این باغ، حفاظ دارد و از ساعت 7 صبح تا 12 شب، پذیرای بازدید علاقه مندان است و بازدید از آن برخلاف دیگر بوستان های تهران، شبانه روزی نیست.
 
خبر خوب اینکه این مکان بهینه سازی شده و معمولا جسمی- حرکتی بدون محدودیت های شهری می توانند در محیط زیبای باغ تردد کنند. باغ 3 ورودی دارد که هر ورودی نگهبان دارد. حوض های متعدد، سبک هندسی قرارگیری درختان و همچنین حوض وسیع و فواره، عمارت یا کوشک در وسط باغ و رعایت تقارن ها در طراحی، زیباترین باغ تهران را به مقصدی خاص برای گردشگران طبیعت پایتخت تبدیل کرده است.

 نشانی: خیابان شیخ بهایی شمالی، 20 متری پیروزان، کوچه شهید صابری
باغ های تهران,باغ های ایران

 بوستان باغ ایرانی همان طور که از نامش پیداست، براساس الگوی باغ ایرانی طراحی و ساخته شده است


  باغ نگارستان 

 باغ نگارستان یکی از بناهای قدیمی و ارزشمند تهران قدیم است که به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. این بنا چه از نظر تاریخچه، معماری و هنر به کاررفته در ساخت آن و چه از نظر موقعیت کنونی و آثاری که در موزه های آن به نمایش درآمده، اهمیت بسیار زیادی دارد و مکانی است که شما می توانید آرامشی بی حد و وصف را در آن بیابید.

به محض پاگذاشتن در باغ حس و حال خانه های قدیمی سراسر وجودتان را پر می کند. در این باغ می توانید از موزه کمال الملک دیدن کنید، از خوردن صبحانه در کافه طهرون و در زیربنای زیبایی که با الهام گرفتن از حافظیه شیراز بنا شده، لذت ببرید، از موزه ها و بناهای دیگری که در آنها گالری و نمایشگاه های موقت برپا می شود، دیدن کنید و از فضای آرامش بخش باغ با معماری یک باغ ایرانی لذت ببرید و برای لحظاتی هم که شده، از شلوغی و هیاهوی شهر دور باشید.

 نشانی: میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع

باغ های تهران,باغ های ایران  باغ نگارستان یکی از بناهای قدیمی و ارزشمند تهران قدیم است


باغ موزه هنر ایرانی 

 باغ موزه هنر ایرانی در منطقه الهیه قرار گرفته و بافت آن کاملا با خانههای قدیمی در آن منطقه هماهنگی دارد. در طراحی این باغ از باغ فین کاشان الهام گرفته شده و یک بنای کاملا مرمت شده است. وجود درختان سر به فلک کشیده، جوی های پرآبی که از هر سو روانه هستند و صدای خوش پرندگان و... باعث می شود این مکان یک مکان عالی برای ملاقات های بهاری شما با دوستانتان باشد. مخصوصا اینکه میان درختان سبز باغ میزهایی چیده شده که خبر از وجود کافه ای در انتهای باغ دارد.

می توانید به ساختمان قدیمی با شیشه های رنگی که اصالت خانه های ایرانی را دارد، هم سری بزنید و از نمایشگاهی که در آن برقرار است دیدن کرده و روحتان را نیز تغذیه کنید. در فضای اطراف کافه انتهای باغ، آخر هفته ها بوفه صبحانه متنوعی چیده می شود که امتحان کردن آن خالی از لطف نیست. آرامش این باغ موزه هر کسی را تحت تاثیر قرار می دهد.

 نشانی: میدان تجریش، خیابان مقصودبیک (شهید دربندی)، کوچه دکتر حسابی، شماره 10

باغ های تهران,باغ های ایران باغ موزه هنر ایرانی در منطقه الهیه قرار گرفته و بافت آن با خانه های قدیمی در آن منطقه هماهنگی دارد


  باغ موزه مینیاتور  

 کشور عزیزمان ایران جاذبه های گردشگری فراوانی دارد اما برای بسیاری از ما این فرصت ایجاد نمی شود که به همه شهرهای دیدنی ایران سر بزنیم و از آثار باستانی ارزشمندشان دیدن کنیم. باغ موزه مینیاتور تهران اولین موزه مینیاتوری کشور است که در سال 1392 به همین منظور افتتاح شده و محیطی بسیار دلنشین دارد که متاسفانه به دلیل تبلیغات کم و نامناسب، کمتر شهروندی در پایتخت حتی اسم آن را شنیده است.

شاید سرزدن به هر 12 اثر تاریخی ایران که در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده، در یک روز کاری ناممکن به نظر برسد، اما شما با سر زدن به باغ موزه مینیاتور می توانید ماکت های مینیاتوری این آثار را که با دقت و ریزه کاری ساخته شده اند، ببینید.
 
این باغ موزه با زمینی به مساحت حدودا 3 هکتار، کاملا هندسه باغ های ایرانی را دارد و در دل خود ماکت هایی از 12 اثر تاریخی ایرانی جای داده که کار دست هنرمندان ایرانی است. با قدم زدن در این باغ موزه ضمن دیدن این ماکت های مینیاتوری می توانید حس و حال باغ های ایرانی را کاملا درک کنید و لذت ببرید.

 نشانی: خیابان جانبازان غربی، نبش بزرگراه امام علی (ع)
  باغ های تهران,باغ های ایران

باغ موزه مینیاتور تهران اولین موزه مینیاتوری کشور است

 

منبع: هفته نامه سلامت / برترین ها

نظرات (0) کلیک ها: 815