امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

میزان موفقیت مزایده‌های خصوصی‌سازی +اینفوگرافیک

در زیر، میزان موفقیت مزایده‌های خصوصی‌سازی از نظر تعداد و ارزش را می بینید.

میزان موفقیت مزایده های خصوصی سازی (تعداد)

میزان موفقیت مزایده های خصوصی سازی

میزان موفقیت مزایده های خصوصی سازی

میزان موفقیت مزایده های خصوصی سازی

منبع: اقتصاد آنلاین
نظرات (0) کلیک ها: 499

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

حفظ نشاط بازار با حضور عرضه‌های اولیه/ نباید به دلیل ترس از خروج نقدینگی از این عرضه‌ها ممانعت کنیم

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ ارائه عرضه های اولیه توانسته روحی تازه به کالبد بازار سرمایه ببخشد.

 هدی بذرافشان؛ از ابتدای سال تاکنون سهام تعداد 10 شرکت برای اولین بار عرضه شده است که از این تعداد نماد 4 شرکت در بورس و 6 شرکت در فرابورس گشایش یافته است. این در حالی است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تنها شاهد 4 عرضه اولیه بوده‌ایم. این عرضه‌ها به روش ثبت سفارش بوده و تمامی آن‌ها بازدهی مثبتی نسبتاً مطلوبی داشته اند.

به طور کلی پذیرش شرکت‌های خصوصی در بورس و فرابورس منجر به افزایش شفافیت کل اقتصاد می‌گردد؛  از طرفی حضور و فعالیت شرکت‌ها در بورس امکان تامین مالی برای شرکت‌ها را از این طریق فراهم می‌کند و همینطور فرصت‌های جدید تر سرمایه گذاری را پیش پای سهامداران قرار می دهد.

کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند؛ به طور کلی افزایش تعداد پذیرش موفق شرکت‌ها در بورس‌های سراسر دنیا به عنوان یک محرک دیده می‌شوند، به این دلیل که با عرضه اولیه در واقع سیگنالی به بازار ارسال می‌شود که وضعیت کلی بازار مناسب بوده و چشم انداز خوبی برای آن وجود دارد؛علاوه بر این استقبال سهامداران نیز موید این امر بوده است.

محسن محمدی در گفت و گو با خبرنگار بورس اقتصاد آنلاین در خصوص عرضه های اولیه و تاثیر بر بازار سرمایه گفت: درست است که  عرضه های اولیه سال جاری چند برابر سال های گذشته  بوده  اما این اتفاق توانست روحی  تازه بر کالبد  بازار سرمایه  بدمد.

مدیر عامل سرمایه گذاری ایرانیان افزود:  نباید  به دلیل احساس ترس از خروج نقدینگی از سهم های دیگر و ورود به سهم های جدید از عرضه اولیه ممانعت کنیم.

وی با بیان اینکه  عرضه های اولیه متناسب با شرایط بازار است، تصریح کرد: این عرضه ها نه آنقدر زیاد بوده  که روند معاملات بازار را بهم ریخته و با خروج نقدینگی از سهم های قبلی آسیب رساند و نه انقدر قطره چکانی که شادابی و طراوت را از بازار بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه ضمن اشاره به اینکه رکود و رخوت با حضور عرضه های اولیه از بازار گرفته شده خاطرنشان کرد:  عرضه های امسال  را مناسب ارزیابی و امیدوارم با تمهدیداتی که  سازمان بورس و اوراق بهادار  و فرابورس می اندیشند حد تعادل در همه شرایط معاملات در بازار رعایت شود./اقتصاد آنلاین

نظرات (0) کلیک ها: 408

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

کارشناس بازار سرمایه معتقد است عرضه اولیه شرکت‌ها به بورس، منجر به جمع‌آوری نقدینگی سرگردان و افزایش عمق بازار می‌شود و در بازار فعلی که از کمبود نقدینگی رنج می‌برد، توجیه ندارد.

عرضه‌های اولیه بورسی فعلاً توجیه ندارد
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از اتاق ایران؛ یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه گاهی شرکت‌های عرضه شده در بازار سرمایه، بالاتر از ارزش ذاتی خود قیمت‌گذاری شده‌اند، گفت: ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه می‌تواند به افزایش عمق بازار کمک کند، اما همگام با آن نیاز به نظارت هر چه بیشتر در پذیرش شرکت‌هاست.

مدتی است که روند ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه به اوج خود رسیده است و از ابتدای سال تا به امروز شاهد ورود 10 شرکت به بازار سرمایه بودیم.

نخستین عرضه اولیه در تیرماه سال 96 و با ورود شرکت «به پرداخت» ملت با سرمایه 950 میلیارد ریال به بازار سرمایه بوده و آخرین شرکت که تابه‌حال عرضه شده، شرکت «فولاد کاوه جنوب کیش» با سرمایه هفت هزار میلیارد ریالی است.

کارشناسان درباره روند اجرای عرضه‌های اولیه، دیدگاه‌هایی را مطرح می‌کنند، در نگاه اغلب کارشناسان، اگرچه عرضه‌های اولیه می‌تواند باعث جذب سهامداران جدید و عمق بخشیدن به بازار سرمایه شود، اما نگرانی‌هایی نسبت به گران‌فروشی در عرضه‌های اولیه وجود دارد.

به نظر فعالان بازار سرمایه و کارشناسان، برخی از شرکت‌های جدید در هنگام عرضه اولیه و ورود به بورس، به قیمتی بالاتر از ارزش ذاتی، قیمت‌گذاری شده‌اند.

حمیدرضا مهرآور، کارشناس بازار سرمایه درباره عرضه‌های اولیه شرکت‌های جدید در بازار سرمایه، گفت: به‌طورکلی معمولاً معیارهای سنجش عمق بازار سرمایه مبنی بر تعداد سرمایه‌گذاران فعال و از طرفی تعداد شرکت‌های عرضه شده در بازار سرمایه است، به همین دلیل ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه می‌تواند عمق و کارایی بازار را افزایش دهد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سامان اضافه کرد: از سوی دیگر هرچقدر شرایط ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه تسهیل شود، به همان اندازه، عمق بازار نیز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه به خودی خود یک مزیت مناسب به‌حساب می‌آید، ادامه داد: ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه می‌تواند یک محرک برای ورود سرمایه‌گذاران جدید نیز باشد، زیرا عمده شرکت‌هایی که عرضه می‌شوند سود خوبی را برای سرمایه‌گذاران به همراه دارند و همین عامل هم موجب می‌شود هر بار افراد بیشتری اقدام به دریافت کد بورسی کنند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان داشت: همین عامل هم رفته‌رفته، موجب افزایش تعداد سرمایه‌گذاران فعال در بازار سرمایه می‌شود که می‌تواند به افزایش عمق بازار کمک کند.

وی گفت: در سال 96 در عرضه اولیه «به پرداخت ملت» 67 هزار کد معاملاتی اقدام به خرید عرضه اولیه کرده‌اند که این تعداد در عرضه اولیه فولاد کاوه به 150 هزار کد معاملاتی رسیده که نشان از افزایش چشمگیر خریداران است.

مهرآور درباره رشد خریداران در عرضه‌های اولیه، خاطرنشان کرد: دلیل افزایش خریداران، یا فعال شدن کدهای معاملاتی قدیم به دلیل عرضه‌های اولیه بوده است و یا اینکه کدهای معاملاتی جدید وارد شده‌اند که گزینه دوم بسیار محتمل‌تر است.

وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت این است که عرضه‌های اولیه در چه زمانی کارایی دارند و می‌تواند برای بازار و سرمایه‌گذاران مفید باشد، گفت: عرضه‌های اولیه در شرایطی مناسب هستند که بازار در شرایط صعودی بوده و ترس از رشد حبابی قیمت در بازار وجود داشته باشد در این هنگام عرضه شرکت‌های جدید می‌تواند نقدینگی سرگردانی را که در بازار وجود دارد به سمت خود جذب کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته عرضه اولیه در شرایطی که بازار در تعادل نسبی باشد نیز کارایی را دارد اما در بازاری که از کمبود نقدینگی رنج می‌برد و ارزش معاملات در آن پایین است کارایی خاصی ندارد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سامان اضافه کرد: اکنون، شرایط عرضه اولیه در بازار سرمایه ایران نیز توجیه ندارد زیرا با وجود ارزش معاملات پایین، سهامدار عمده به هنگام عرضه سهم، بخش زیادی از نقدینگی را از بازار خارج می‌کند.

مهرآور ادامه داد: از طرف دیگر بحث ارزش‌گذاری شرکت‌ها در بدو ورود به بازار سرمایه نیز از عوامل مهم اقبال سرمایه‌گذاران به سهم است.

وی تصریح کرد: به‌طور معمول شرکت‌ها در بدو ورود به بازار سرمایه به دلیل ایجاد جذابیت قیمتی برای سرمایه‌گذاران باید زیر ارزش ذاتی خود قیمت‌گذاری شوند اما گاهی مشاهده شده که شرکت‌های عرضه شده، بالاتر از ارزش ذاتی خود قیمت‌گذاری شده و تنها به دلیل اینکه بحث کسب بازدهی در ذهن سرمایه‌گذاران در عرضه‌های اولیه وجود دارد، اقدام به خرید آن می‌کنند که این دلیلی برای مناسب بودن قیمت نیست.

مهرآور خاطرنشان کرد: در پذیرش شرکت‌هایی که قصد ورود به بازار سرمایه دارند نیز باید حساسیت لازم توسط مقام مسئول وجود داشته باشد و حتی‌الامکان شرکت‌هایی وارد این بازار شوند که دارای پیشینه مناسبی به لحاظ عملیاتی باشند و همخوانی کاملی بین عملیات شرکت در دوره‌های گذشته و آخرین دوره مالی شرکت وجود داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به موارد عنوان ‌شده ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه می‌تواند به افزایش عمق بازار کمک کند ولی همگام با آن نیاز به نظارت هر چه بیشتر در پذیرش شرکت‌ها هم به‌طور حتم باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
نظرات (0) کلیک ها: 588

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

تالارهای مختلف بورس کالا طی مهر ماه سال ۹۶ شاهد معامله بیش از دو میلیون و ۲۷۷ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۳۸ هزار میلیارد ریال بود که به ترتیب رشد ۶.۱۷ و ۵.۶۲ درصدی را در حجم و ارزش تجربه کرد

بازار ۳۸ هزار میلیارد ریالی بورس کالا در مهرماه
 به گزارش ایران اکونومیست ؛ طی ماه گذشته تالار محصولات کشاورزی شاهد معامله بیش از ۲۳۲ هزار ۱۵۰ تن انواع محصول به ارزش ۲ هزار ۶۲۸ میلیارد ریال بود. بر این اساس در این تالار ۲۷۳ هزار قطعه جوجه یکروزه، ۲۰ هزار تن مرغ منجمد، ۱۸۷ هزار و ۸۷۰ تن گندم، ۴۱ هزار و ۵۰۰ تن شکر، ۲ هزار و ۳۵۰ تن کنجاله و  ۲۳۷ تن جو طی ماه مذکور به فروش رسید.
 
این گزارش حاکی است، تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران نیز در ماهی که گذشت شاهد معامله افزون بر یک میلیون و ۴۴۷ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش ۲۱ هزار و ۹۸۸ میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود. در این تالار بالغ بر ۵۸۳ هزار و ۵۰۱ تن انواع قیر، ۲۲۶ هزار و ۵۵ تن انواع مواد پلیمری و ۱۰۴ هزار و ۳۵۲ تن مواد شیمیایی معامله شد.
 
از دیگر کالاهای معامله شده در این تالار می توان به دادوستد ۳۹۷ هزار و ۶۲۰ تن وکیوم باتوم، ۶۴ هزار تن لوب کات، ۵۹ هزار و ۵۵۰ تن گوگرد، ۴۰ تن انواع گاز ها و خوراک، ۸ هزار و ۳۲۶ تن عایق رطوبتی، یک هزار تن سلاپس واکس و ۳ هزار و ۴۵۰ تن روغن اشاره کرد.
 
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا نیز در مهر ماه شاهد معامله بیش از ۵۹۱ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۳ هزار و ۷۰۲ میلیارد ریال بود. در این تالار ۴۶۰ هزار تن انواع فولاد، ۱۴ هزار و ۸۴۰ تن انواع مس، ۵۶۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۶ تن کنسانتره، ۱۵ کیلوگرم شمش طلا، ۶۰ تن روی، ۱۱۰ هزار تن سنگ آهن و ۵ هزار و ۴۰ تن انواع آلومینیوم از سوی مشتریان خریداری شد.
 
بازار فرعی بورس کالا نیز طی مدت مذکور معامله یک هزار و ۳۰۰ تن انواع محصول معدنی، ۲۵۳ تن انواع محصول کشاورزی، ۲ هزار و ۵۲ تن ضایعات و ۵۰۰ تن سولفات را تجربه کرد.
نظرات (0) کلیک ها: 606

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

نخستین ماه از فصل پاییز برای بازار فرابورس ایران در حالی سپری شد که متغیرهای حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات با رشد مواجه شد و در مقابل شاخص کل و ارزش بازار کاهش یافت.

افزایش بیش از 30 درصدی حجم و ارزش معاملات فرابورس ایران
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران، مهر ماه 96 در بازار فرابورس با مبادله 5 هزار و 821 میلیون ورقه در یک میلیون و 548 هزار دفعه به پایان رسید که ارزش دادوستدهای صورت گرفته 47 هزار و 34 میلیارد ریال بود.
بدین ترتیب در مقایسه با مهرماه سال گذشته شاهد افزایش 37، 32 و 158 درصدی حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات بودیم. همچنین در 20 روز معاملاتی این ماه روزانه به صورت متوسط 291 میلیون ورقه به ارزش 2 هزار و 352 میلیارد ریال مورد مبادله قرار گرفت.
در ماه گذشته همچنین رویدادهای مختلفی نیز در فرابورس ایران رقم خورد که از آن جمله می‌توان به 4 عرضه اولیه سهام در بازار دوم، عرضه آخرین مرحله سخاب با نماد «سخاب7» در بازار ابزارهای نوین مالی، پذیره‌نویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم گروه اقتصادی کرمان خودرو، قطعیت معامله 100 درصدی اوراق مستقیم و بی‌واسطه یک طرح صنعتی در بازار دارایی فکری، گشایش نماد اوراق اجاره دولت به منظور بازپرداخت بدهی‌های وزارت علوم و اتمام پذیره‌نویسی واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه توسعه فناوری آرمانی اشاره کرد.
بر این اساس در بازار دوم عرضه اولیه سهام شرکت‌های تولید و صادرات ریشمک در گروه مواد و محصولات دارویی، لیزینگ ایران و شرق در صنعت واسطه‌گری مالی و پولی، آسیا سیر ارس در گروه حمل و نقل و در نهایت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی در صنعت محصولات غذایی به جز قند و شکر صورت گرفت.
بازار ابزارهای نوین مالی نیز میزبان عرضه آخرین مرحله از اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب7»  قرار گرفت که در نتیجه آن قیمت هر ورقه 800 هزار ریال کشف قیمت شد. همانطور که اشاره شد قطعیت معامله طرح صنعتی «لیوان استوانه‌ای با در فشاری» به ارزش 3 میلیارد ریال در بازار دارایی فکری نیز از دیگر رخدادهای این ماه پر خبر به شمار می‌رود.
** در بازارهای فرابورس چه گذشت؟
رصد کلی معاملات انجام شده در بازارهای فرابورس ایران نیز حاکی از آن است حجم دادوستدها به غیر از بازار اول در بازارهای دوم، پایه و ابزارهای نوین مالی افزایش یافته و ارزش دادوستدها نیز به ترتیب در دو بازار اول و دوم با افت و در مقابل در بازارهای پایه و ابزارهای نوین مالی با رشد مواجه شده است.
دادوستد اوراق بدهی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن نیز در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس روند رو به رشدی را در ماه گذشته تجربه کرد به طوری که به ترتیب افزایش 13، 108 و 72 درصدی حجم و 12، 145 و 52 درصدی ارزش معاملات در خصوص این ابزارهای معاملاتی به ثبت رسید.
** رصد معاملات صنایع فرابورسی 
ماه گذشته ارزش خرد معاملات بازار سهام شامل دادوستدهای انجام شده در بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و SME به رقم 8 هزار و 787 میلیارد ریال رسید که از این رقم گروه انبوه‌سازی سهم 13 درصدی را به خود اختصاص داد و در جایگاه نخست ایستاد. در این صنعت یک‌هزار و 129 میلیارد ریال سهام مورد مبادله قرار گرفت. 
پس از این گروه صنایعی مانند «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی»، «حمل و نقل» و «مواد و محصولات دارویی» در جایگاه دوم تا پنجم گرو‌ه‌هایی که بیشترین سهم از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص دادند، ایستادند و به ترتیب سهم 12، 10، 9 و 7 درصدی را در اختیار گرفتند.
در نهایت در آخرین روز معاملاتی مهرماه شاخص کل در ارتفاع 943 واحدی ایستاد که در مقایسه با روز پایانی معاملات در شهریورماه افت 1.5 درصدی را نشان می‌داد، اما کماکان بازدهی آیفکس از ابتدای سال حدود 8 درصد به ثبت رسید.
نظرات (0) کلیک ها: 644

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

فردا آخرین مهلت مردم برای تسویه مانده بدهی اقساط سهام عدالت تا سقف یک میلیون تومان است.
فردا؛ آخرین مهلت مردم برای واریز مانده سهام عدالتسامانه سهام عدالت در نیمه دوم اسفندماه سال گذشته به‌نشانی www.samanese.ir رونمایی شد تا دارندگان سهام عدالت با مراجعه به آن از وضعیت صورتحساب خود آگاه شده و در صورت تمایل نسبت به تسویه باقی مانده اقساط شان اقدام کنند.

بر این اساس، هر چند آخرین مهلت برای تسویه مانده بدهی اقساط سهام عدالت مشمولان ۳۱ شهریور تعیین شده بود، بنا بر نظر شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی این مهلت یکماه دیگر تمدید شد و دارندگان سهام عدالت تنها تا پایان مهرماه (فردا) فرصت دارند نسبت به تسویه مانده بدهی اقساط سهام عدالت خود اقدام کنند.

همچنین بررسی آمارها نشان می‌دهد شمار زیادی از مشمولان سهام عدالت تاکنون مانده بدهی اقساط سهام تخصیصی خود را با دولت تسویه نکرده اند. بر این اساس این مشمولان اجازه دارند در صورت تمایل با پرداخت نقدی و تسویه اقساط خود، سقف مبلغ سهامداری‌شان را تا مبلغ یک میلیون تومان بالا ببرند و در آینده از سود سهام بر مبنای یک میلیون تومان برخوردار شوند.

حالا این پرسش مطرح می‌شود که چنانچه برخی مشمولان تا پایان مهرماه جاری تمایلی به پرداخت نقدی و یکجای مانده ارزش سهام تخصیصی تسویه نشده خود نداشته باشند چه اتفاقی برای سهام عدالت آنها خواهد افتاد؟

این موضوع که چه میزان از سهام هر مشمول به طور قطعی متعلق به خود وی است و چه میزان از سهام را در صورت پرداخت کردن معادل ارزش باقی مانده تسویه نشده مالک خواهد شد در صورتحساب وضعیت دارایی مشمول قابل مشاهده است که برای اطلاع از آن لازم است افراد به سامانه سهام عدالت مراجعه کنند.

گفتنی است، در راستای پرداخت مانده ارزش سهام مشمولان، نه تنها تسویه و پرداخت باقی مانده ارزش سهام تخصیصی اختیاری است بلکه سقف مبلغ قابل پرداخت نیز به اختیار و انتخاب مشمولان است.

بنابراین مشمولان سهام عدالت می توانند جهت تسویه نقدی باقی مانده ارزش سهام عدالت تخصیصی تسویه نشده خود، تا پایان مهرماه به هر مبلغی که تمایل دارند تا سقف یک میلیون تومان پرداخت نقدی داشته باشند و الزامی نیست که سقف مبلغ سهامداری خود را حتما به معادل مبلغ یک میلیون تومان افزایش دهند./ایران اکونومیست

نظرات (0) کلیک ها: 578

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

نقل‌وانتقال ۵ میلیون ورقه بدهی به ارزش مبادلاتی حدود ۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال طی هفته جاری منجر به صدرنشینی اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس شد.

اوراق بدهی در صدر بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران،چهارمین هفته مبادلاتی مهرماه در حالی پایان یافت که یک هزار و ۳۴۶ میلیون ورقه بهادار در ۵۳۲ هزار نوبت معامله شد و ارزش مبادلاتی ۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریالی در بازارهای نه‌گانه فرابورس به ثبت رسید.
 
بیش از نیمی از حجم کل مبادلات هفتگی فرابورس در ۵ روز مبادلاتی هفته منتهی به ۲۸ مهرماه ۹۶، در اختیار بازارهای اول و دوم قرار گرفت و بدین ترتیب شاهد دادوستد ۷۳۵ میلیون سهم به ارزش نزدیک به یک هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال بودیم.
 
شاخص کل فرابورس ایران نیز در پی فرازوفرودهایی در روز ۲۲ مهرماه تا ارتفاع ۹۳۴ واحدی نیز صعود کرد اما در نهایت با افت اندک (یک واحدی) نسبت به هفته گذشته در ارتفاع ۹۲۸ واحدی، مبادلات این هفته را خاتمه بخشید.
 
همچنین تحت تاثیر ادامه پذیره‌نویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو که از روز دوم مهرماه به مدت ۳۰ روز آغاز شده است، هفته جاری تعداد ۸ میلیون ورقه به ارزش معاملاتی ۱۱ میلیارد ریال در بازار سوم مورد مبادله قرار گرفت.
 
عرضه مستقیم و بی‌واسطه اوراق یک طرح صنعتی
 
در آخرین روز کاری این هفته، معامله ۱۰۰ درصدی اوراق طرح صنعتی «لیوان استوانه‌ای با در فشاری» در بازار دارایی فکری فرابورس قطعیت یافت که تعداد کل این اوراق ۱۰۰۰ ورقه و قیمت پایه کل نیز ۳ میلیارد ریال بود. گفتنی است این اوراق به روش مستقیم و بی‌واسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری عرضه شد.
 
از دیگر رویدادهای مهم هفته جاری می‌توان به عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام شرکت شیر پگاه آذربایجان شرقی به روش ثبت سفارش اشاره کرد که هر سهم «غپآذر» در این عرضه ۳ هزار و ۳۵۰ ریال قیمت خورد. در این عرضه که ششمین عرضه اولیه فرابورس در سال جاری به شمار می‌رود تعداد ۲۰ میلیون سهم پگاه آذربایجان شرقی معامله شد.
 
اوراق بدهی در صدر بازار ابزارهای نوین مالی
 
طی هفته جاری نقل‌وانتقال ۵ میلیون ورقه بدهی به ارزش مبادلاتی حدود ۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال منجر به صدرنشینی اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس شد.
 
در ادامه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله با دادوستد ۳۴ میلیون ورقه ETF به ارزش ۳۲۸ میلیارد ریال جایگاه دوم را در این بازار به خود اختصاص دادند و اوراق تسهیلات مسکن نیز رتبه سوم را به لحاظ حجم و ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند.
 
بدین ترتیب مبادلات صورت گرفته در تابلو تسهیلات مسکن به خریدوفروش ۳۴ هزار ورقه تسه به ارزش ۲۶۲ میلیارد ریال منتهی شد که نسبت به هفته گذشته با افت ناچیزی روبه‌رو شده است.
 
در مجموع، نتیجه دادوستدهای انجام‌شده در بازار ابزارهای نوین مالی، جابه‌جایی ۳۹ میلیون ورقه به ارزش حدود ۵ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال بود.
 
تابلوهای مبادلاتی بازار پایه نیز میزبان نقل‌وانتقال ۵۶۳ میلیون سهم در بیش از ۵۷ هزار نوبت دادوستدی بودند که این مبادلات ارزش ۷۸۳ میلیارد ریالی را به ثبت رسانید.
 
در نهایت در صدر جدول ارزش مبادلات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت، به ترتیب نام گروه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات؛ انبوه‌سازی، املاک و مستغلات؛ فلزات اساسی و محصولات شیمیایی را می‌بینیم که گروه حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات با در اختیار داشتن ۱۴ درصد از ارزش معاملات خرد، جایگاه نخست و سایر گروه‌ها با سهم ۱۳ درصدی، رتبه‌های دوم تا چهارم را کسب کرده‌اند.
نظرات (0) کلیک ها: 564

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

هفته جاری بورس با فروکش ریسک‌های سیاسی همراه بود. موضوعی که رشد ممتد نماگر این بازار را رقم زد. در این شرایط مهم‌ترین عاملی که می‌تواند روند بورس را تحت‌تاثیر قرار دهد، ترافیک انتشار گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها است. گزارش‌هایی که همواره در آخرین روزهای مهلت قانونی خود منتشر می‌شوند. بنابراین طی روز‌های ابتدایی هفته آتی، هر گونه انحراف در گزارش‌ها نسبت به انتظارات بازار می‌تواند سبب ایجاد نوسان در گروه‌های مختلف بورس تهران شود.

رویارویی انتظارات با واقعیات در بورس تهرانبازار سهام پس از عبور از شوک سیاسی هفته گذشته ناشی از عدم تایید پایبندی ایران به برجام از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا، مسیر عادی خود را در این هفته بازیافت و با رشد ۲/ ۱ درصدی، نخستین هفته سبز رنگ خود را در فصل زرد ثبت کرد. با این وجود، کاهش ارزش معاملات خرد در بورس به زیر محدوده ۱۰۰ میلیارد تومان در برخی روزها، نشان‌دهنده عمق کم بازار و تردید معامله‌گران نسبت به تثبیت روند صعودی است.

در همین حال، با بازگشت توجه سرمایه‌گذاران به عوامل درونی بازار، نگاه‌ها به سمت گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها جلب شده است؛ اطلاعیه‌هایی که انتظار می‌رود انتشار انبوه آنها در دو روز اول هفته آینده مصادف با آخرین مهلت قانونی، نوساناتی را در بورس تهران موجب شود.
رویارویی انتظارات با واقعیات

فصل گزارش‌های ۶ ماهه به دلیل ارسال اطلاعات مالی میان‌دوره‌ای شرکت‌ها که حسابرسی نیز می‌شوند، در تعیین جهت بازار و رفتار سرمایه‌گذاران از اهمیت زیادی برخوردار است. فصل جاری گزارش‌های ۶ ماهه نیز از این قاعده مستثنی نیست و پس از چند ماه بی‌خبری رسمی از وضعیت صورت‌های مالی شرکت‌ها، تحلیلگران به شدت منتظر دریافت اطلاعات موثق مالی از بنگاه‌ها هستند. در شرایط فعلی، انتظارات از وضعیت صنایع مختلف کاملا متفاوت است و از این‌رو میزان تطابق محتوای واقعی گزارش‌ها با انتظارات قبلی، نقش اساسی در نوسانات کوتاه‌مدت بازار خواهد داشت.

در میان صنایع مختلف، انتظارات از گروه معدنی و فلزی در بالاترین سطح خود قرار دارد. در این میان، درخصوص محتوای گزارش‌های شرکت‌های بزرگ در بخش فولاد، مس، سنگ‌آهن، سرب و روی و نیز رایانه‌ای‌ها بیشترین خوش‌بینی در بین سرمایه‌گذاران وجود دارد و طبیعتا هر گونه اعلام عملکرد ضعیف‌تر می‌تواند واکنش منفی قابل‌توجهی را رقم بزند. در نقطه مقابل، از گروه‌های دیگر بازار نظیر خودروسازان، بانک‌ها، سیمانی‌ها و حتی داروسازان انتظار خاصی وجود ندارد؛ بنابراین، حتی کوچکترین خبر مثبت درخصوص پوشش مناسب سودآوری یا تعدیل مثبت سهام می‌تواند واکنش صعودی مهمی را در سهام مربوطه رقم بزند. به این ترتیب با مشخص شدن محتوای گزارش‌ها در هفته آینده، در نبرد انتظارات با واقعیات، امکان بروز نوسانات کوتاه‌مدت در بازار وجود دارد.
وزن‌کشی دو عامل موثر بر بورس

در هفته جاری بانک مرکزی یکی دیگر از گزارش‌های ماهانه متغیرهای پولی را منتشر کرد. بر این اساس، حجم نقدینگی کشور در پایان مرداد ماه با رشد ۲ درصدی در مقیاس ماهانه و ۲۴ درصدی در مقیاس سالانه به ۱۳۶۶ هزار میلیارد تومان رسیده و احتمالا برای نخستین‌بار در تاریخ معاصر اقتصاد ایران در آستانه عبور از رقم اسمی ارزش روز کل تولید کالا و خدمات در طول یک سال است. این اتفاق از آن جهت حائز اهمیت است که معمولا در کشورهای درحال توسعه، نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در سطح ۵۵ تا ۶۰ درصد قرار دارد و برای ایران نیز عملکرد سی سال گذشته همین محدوده نسبت را تایید می‌کند. با توجه به نظریه بازگشت به میانگین، در صورتی که این نسبت بخواهد به سمت میانگین‌های تاریخی سوق پیدا کند، این اتفاق لاجرم باید از محل یک موج تعدیل تورمی قیمت‌ها یا رشد فزاینده اقتصادی ایجاد شود؛ وضعیتی که معمولا احتمال تحقق آن به شکل اول بیشتر است. در رویدادی دیگر روند هشدار برانگیز افزایش بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی در مرداد هم ادامه یافته و با رشد ۳درصدی در مقیاس ماهانه و ۲۱۲ درصدی در مقیاس سالانه، سرایت مشکلات بانک‌ها به بانک مرکزی و جبران آن از طریق افزایش پایه پولی (به نوعی چاپ پول) تشدید شده است که به معنای ادامه تنگنای اعتباری در بانک‌ها و امکان تداوم رقابت آنها بر سر منابع پولی در بازار سپرده درآینده است. با تلفیق اطلاعات موجود، آنچه برای سرمایه‌گذاران بورس تهران مهم تلقی می‌شود امکان افزایش نرخ‌های تورم و سود بانکی در افق میان‌مدت است. به این ترتیب، سرنوشت بازار سهام از یک منظر به نتایج وزن‌کشی این دو عامل وابسته خواهد بود؛ وضعیتی که در صورت برنده بودن تورم، زمینه‌ساز افزایش قیمت‌های اسمی سهام و در صورت سبقت نرخ سود و حفظ فاصله کنونی با تورم به معنای ادامه فشار رکودی از محل بالا ماندن نرخ‌های سود موسوم به بدون ریسک خواهد بود.
سی‌امین سالگرد دوشنبه سیاه

امروز مصادف با سی‌امین سالگرد تلخ‌ترین سقوط روزانه تاریخ بازار سهام جهان یعنی افت بیش از ۲۰ درصدی بازارها در روز نوزدهم اکتبر ۱۹۸۷ موسوم به دوشنبه سیاه است. وجه‌تسمیه این اتفاق از آن جهت است که در هیچ مقطعی در کل تاریخ بازارهای مالی تاکنون، میزان افت روزانه بازارها به این حد نبوده است. این تقارن در هفته جاری موجب شده تا به مناسبت سالگرد این اتفاق تاریخی، بحث‌ها درخصوص شباهت‌های موقعیت فعلی به ۳۰ سال گذشته و احتمال تکرار وقایع مشابه بالا بگیرد. واقعیت این است که در سال‌های ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ به دلیل افت ناگهانی قیمت‌های جهانی نفت ناشی از توافقات اوپک، اقتصاد جهان در دوره‌ای از رشد ملایم و نیز تورم اندک به‌سر می‌برد که زمینه را برای جذابیت بازارهای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کرد. در بارزترین نمونه، در ایالات‌متحده، در دو سال طلایی ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶، بازار سهام به ترتیب ۳۱ و ۱۹ درصد رشد را به ثبت رساند. در آن دوره هرگونه نوسان منفی فرصت خرید تلقی می‌شد و به تدریج این تصور در مشارکت‌کنندگان بازار به‌وجود آمد که مسیر صعودی خدشه‌ناپذیر است. با تشدید این روند در سال ۱۹۸۷، شاخص سهام آمریکایی در ۹ ماه اول سال بازده اعجاب‌انگیز بیش از ۴۰ درصدی را ثبت کرد.

مانند هر حباب دیگری، سقوط بازار سریع و ناگهانی اتفاق افتاد. بعد از چند روز منفی در بازار سهام در ماه اکتبر، خیل فروشندگانی که به‌دنبال شناسایی سودهای رویایی و حفظ سرمایه خود بودند، بیشتر و بیشتر شد تا اینکه در روز معروف نوزدهم اکتبر، سقوط جهانی بازارها از شرق دور آغاز و مانند توفان، کل دنیا را درنوردید. در تحلیل دلایل این اتفاق به ارزش‌گذاری بالای سهام، معاملات الگوریتمی کامپیوتر‌ها و نیز دلایل رفتاری مربوط به طمع بیش از اندازه سرمایه‌گذاران در اثر طولانی شدن رالی صعودی اشاره می‌شود. با تطبیق این رویدادها بر شرایط کنونی بازار سهام مشخص می‌شود که هر چند به سبب دامنه رشد‌های قبلی و پایین بودن استثنایی نرخ‌های سود، شباهت دقیقی با ۱۹۸۷ وجود ندارد اما پس از ۹ سال رالی ممتد، وجوه اشتراکی نظیر اعتمادبه‌نفس بیش از حد سرمایه‌گذاران و نیز ارزش‌گذاری‌های فزاینده سهام (که یک گام تا پیک حباب تکنولوژی در سال ۲۰۰۰ فاصله دارد) دیده می‌شود. به این ترتیب باید گفت با توجه به الگوهای تاریخی، ریسک افزایش نوسانات غیرمترقبه در بازارهای جهانی افزایش یافته است؛ مساله‌ای که در صورت به‌راه انداختن یک موج اصلاحی در بازارهای سهام به دلیل امکان سرایت نوسانات به حوزه نفت و فلزات باید به دقت توسط سرمایه‌گذاران بورس تهران رصد شود./ایران اکونومیست
نظرات (0) کلیک ها: 674

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مقایسه صندوق تثبیت بازار سرمایه با صندوق های دیگر اشتباه است/ احتمال شروع فعالیت صندوق تا دو هفته آینده

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اوراق و بهادار با تاکید بر اینکه این صندوق با سرمایه یک میلیارد تومانی دولت ایجادشده، گفت: این صندوق تنها با هدف پوشش ریسک های سیستمی تشکیل شده است، از این رو مقایسه آن با تجربه صندوق های دیگر و تاکید بر راه حل موقتی و کوتاه مدت بودن این صندوق حرف اشتباهی است.

هفته گذشته  چهارمین جلسه هیات امنای صندوق تثبیت بازار سرمایه به ریاست دکتر کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی، چارچوب کلی نحوه استفاده از منابع، آیین نامه‏ ها و بودجه این صندوق، به تصویب رسید

هدف اصلی از راه اندازی این صندوق، اطمینان بخشی برای مقابله با مخاطرات و نوسان‏های قابل توجه در بازار سهام و پوشش ریسک‏های خاص وارده بر بازار به منظور کاهش آسیب سهامداران خرد است.سرمایه این صندوق طبق قانون ، یک میلیارد تومان بوده که توسط دولت تامین شده و قرار است منابع آن از طریق تخصیص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی و کاهش کارمزد سازمان بورس و سرمایه‌گذاری و خرید و فروش سهام تامین شود.

محسن خدا بخش در گفت وگو با خبرنگار بورس اقتصاد آنلاین در خصوص جزییات صندوق ثبیت بازار سرمایه  گفت : صندوق با تامین  سرمایه یک میلیاردی از سوی دولت ایجاد و در حال حاضر کارهای ثبتی آن انجام و قرار است بخشی از  منابع آن را سازمان بورس و اوراق بهادار  و بخش اصلی آن از محل صندوق توسعه ملی تامین شود.

وی افزود: با پیگیری های صورت گرفته امیدواریم بتوانیم تا دو هفته آینده شاهد اجرایی شدن فعالیت این  صندوق تثبیت بازار باشیم.

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس با تاکید بر اینکه در بیشتر کشورهای دنیا نیز چنین صندوق هایی وجود دارد، تصریح کرد: در واقع این صندوق ها در همه بازارهای دنیا با هدف کنترل بازارهیجانی و ریسک های سیستماتیک ایجاد می شود و به نوعی کمک به پایداری بازار می کند.

این مقام مسئول  در پاسخ به این سوال که پیشتر صندوق توسعه بازار با هدف افزایش نقد شوندگی و جلوگیری از هیجانات غیر منطقی بازار تشکیل شد اما موفق عمل نکرد، چه تضمینی وجود دارد که این صندوق تجربه صندوق توسعه بازار را پیدا نکند؟بیان داشت: اول اینکه صندوق توسعه بازار فقط در راستای بازار گردانی و کمک به نقد شوندگی ایجاد شده، اینکه بگوییم این صندوق موفق عمل نکرده حرف اشتباهی است، ضمن اینکه

صندوق تثبیت بازار نیز برای ممانعت از ریسک های سیستمی و کاهش آسیب سهامداران ایجاد شده است.

خدابخش  به انتقاد برخی کارشناسان بازار سرمایه  مبنی بر اینکه راه حل هایی این چنینی فقط مسکنی کوتاه مدت برای بازار سرمایه است؛اینطور پاسخ داد وخاطرنشان کرد: ما هم باید از ابزارهای کوتاه مدت یا همان مسکن و هم از راهکاربی بلندمدت برای بازار سرمایه استفاده کنیم بازار سرمایه بخشی از اقتصاد کشور است و بخشی از این ابزارهای بلندمدت را سازمان بورس  می تواند پیگیری کند.

نظرات (0) کلیک ها: 620

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

پرداخت نقدی سود سهام عدالت منتفی می‌شود

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس پیشنهاد داده تا پرداخت سود سهام عدالت به صورت نقدی به مردم منتفی شود و جناب رئیس جمهور نیز موافقت اولیه خود را با این پیشنهاد نشان داده اند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم،  محمد رضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در برنامه چوب خط شبکه افق در مورد آخرین  وضعیت سهام عدالت گفت: از همان سال های ابتدایی شروع واگذاری سهام عدالت، ساختار مدیریتی و تصمیم گیری در شرکت های سرمایه پذیر با چالش روبه رو شده و به انحراف کشیده شد.

وی با اشاره به این که چالش ها و مشکلات پدید آمده ناشی از عدم نظارت نسبت به عملکرد شرکت‌ها بود گفت: نه دولت و نه نمایندگان واقعی مردم در جریان‌های تصمیم گیری در سالهای ابتدایی حضور نداشتند و این سرآغاز ایجاد فساد در این بخش بود.

پور ابراهیمی درصد سودی که به مردم تعلق گرفته را ناچیز برشمرد و گفت:‌ یکی از مشکلات، وجود شرکت های زیان‌ده بود. شرایط اقتصادی کشور از جمله کاهش قیمت نفت در سال های اخیر نیز مشکل دیگر پیش رو بود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش قیمت نفت اثر مشهودی بر سوددهی شرکت های زیر مجموعه نفت و محصولات نفتی داشته است، با این وجود سوددهی در سالهای اول می توانست این کمبودها را جبران کند ولی اینطور نشده است.

وی با اشاره به این که  مبلغ سود اعلامی توسط دولت برای مجلس نیز قابل قبول نیست،‌افزود: در این زمینه باید تحقیق و تفحص جدی در زمینه محاسبه این مقدار سود انجام گیرد که در حال پیگیری آن هستیم.

پور ابراهیمی افزود:‌ اگر مبلغ باقیمانده تا یک میلیون تومان توسط مردم پرداخت شود (درحدود 20هزارمیلیارد تومان)، معادل همان مقداری خواهد بود که قرار است به عنوان سود به مردم پرداخت شود یعنی در واقع دولت از مردم گرفته و به آنها بر می گرداند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با توجه به تخقیفات درنظر گرفته شده برای دو دهک اول، 100درصد سود برای آنها تصویب شده و تکلیفشان مشخص است گفت:  با این حال هیچ برنامه ای برای دادن سهام به این دو دهک وجود ندارد.

وی  تغییرات مستمر در شرکت های سرمایه پذیر را خلاف قوانین دانست و گفت: قرار بود بخشی از مالکیت دولت به افراد جامعه منتقل شود که نشد. شرکت های مشمول سهام عدالت بنام مردم ولی بکام دولت شده اند.

پور ابراهیمی با بیان اینکه برای مردم در مورد سهام عدالت سه حق تعریف شده بود گفت:‌ اول اینکه حق ورود به تصمیمات مدیریتی دارند و دوم اینکه حق دریافت سود دارند و سوم اینکه حق مالکیت و فروش سهام را نیز برخوردارند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با نظر مجلس قرار شده است پرداخت سود سهام عدالت به صورت نقدی به مردم منتفی شود و جناب رئیس جمهور نیز موافقت اولیه خود را با این پیشنهاد نشان داده اند گفت:  نفع مردم در عدم پرداخت نقدی و بجای آن افزایش ارزش سهام آنها است.

نظرات (0) کلیک ها: 580