امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,دیوان عالی آمریکا

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه درباره مصادره اشیاء باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند جهت پرداخت بیش از ۷۱ میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد.

به گزارش فارس، دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه درباره مصادره اشیاء باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند جهت پرداخت ده‌ها میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد. 

 

شاکیان این پرونده قصد مصادره مجموعه‌ای از آثار هنری ایران را دارند که در «موزه تاریخ طبیعی فیلد» و «دانشگاه شیکاگو» نگهداری می‌شود. قرار است از پول ناشی از این مصادره برای پرداخت ۷۱.۵ میلیون دلار غرامت صادر شده به نفع آنها در محاکم قضایی آمریکا استفاده شود. 

 

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه به استدلال‌های شفاهی عده‌ای از شهروندان آمریکا که مدعی هستند در حمله‌ای در سال 2016 زحمی شده‌اند را شنید. قرار است قضات دادگاه در این مورد رأی صادر کنند که دارایی‌های یک کشور خارجی را چه زمانی می‌توان مصادره کرده و از آن برای پرداخت غرامت به قربانیان ادعایی تروریسم استفاده کرد. 

 

یک دادگاه سطح پایین‌تر قبلاً حکم داده بود قربانیان آمریکایی یک حمله انتحاری در بیت‌المقدس نمی‌توانند مجموعه آثار هنری ایران در این موزه و دانشگاه را مصادره کنند.

 

 قربانیان ادعایی این حمله، حماس را به سه مورد بمب‌گذاری انتحاری در یک مرکز خرید در شهر بیت‌المقدس  که در سپتامبر سال 1997 روی داد، متهم کرده‌اند. آنها می‌گویند ایران به دلیل فراهم آوردن آموزش و حمایت از حماس، متهم اصلی این حمله است.

 

پس از صدور حکم دادگاه بدوی علیه دولت ایران، شاکیان پرونده در صدد یافتن اموال متعلق به دولت جمهوری اسلامی برآمدند تا از طریق مصادره و فروش آنها، حکم دادگاه در مورد دریافت غرامت را به اجرا بگذارند.

 

از جمله اموالی که آنان کشف کردند، سه مجموعه اشیاء باستانی شامل ظروف سفالی، زیورآلات و لوح‌هایی با نوشته‌های عیلامی بوده که در موزه تاریخ طبیعی فیلد در شیکاگو و موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به نمایش گذاشته شده است.

 

پس از صدور رای دادگاه بدوی به نفع قربانیان حملات انتحاری در بیت المقدس، این موزه با رد ادعای شاکیان، استدلال کرد که اشیاء باستانی مشمول قوانین مصونیت از پیگرد بوده و نمی‌توان از آنها برای تامین منابع مالی پرداخت غرامت استفاده کرد.

مجموع رتبه (0)

0 از 5 ستاره

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
  • هیچ نظری یافت نشد