امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

چند مدتی است بازار دوربین‌های دوگانه در تلفن‌های هوشمند بالارده مانند ال‌جی G6، هواوی P10، آنر 8 و بسیاری دیگر از آن‌ها، به شدت داغ شده است.

دوربین دوگانه قرار گرفته بر روی هر مدل عملکرد متفاوتی دارد و هر کدام به گونه خاصی باعث ایجاد تمایز به نسبت دوربین تک لنز می‌شوند. اگر می‌خواهید با کارایی‌های متفاوت این دوربین‌های دوگانه و عملکردشان بیشتر آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید و  در ادامه همراه ما باشید.

برای شروع بگذارید با پرسیدن این سوال پیش برویم. تکنولوژی دوربین دوگانه چیست؟ به طور کل و به زبان ساده دوربین دوگانه به معنای وجود دو سنسور عکاسی به جای یک عدد در تلفن هوشمند شما است. شما می‌توانید از این دو سنسور به طور تکی و یا با هم استفاده کنید. معمولا گوشی‌هایی که از دوربین دوگانه بهره برده‌اند، دارای دو سنسور متفاوت با کارایی خاص هستند. یکی از سنسورها در این دوربین‌های دوگانه به صورت معمولی و با بالاترین کیفیت ممکن تصاویر را به ثبت می‌رساند. در واقع این لنز می‌تواند همان تک‌ لنز موجود در سایر گوشی‌ها باشد. اما سنسور دوم وظیفه کمک‌رسانی به سنسور اول، برای بهبود کیفیت تصاویر و عکاسی بهتر را دارد. در این وضعیت سنسور دوم معمولا با اندازه‌گیری عمق اشیا به فوکوس بهتر در تصاویر کمک زیادی می‌کند. در نتیجه تصاویر گرفته شده توسط هر دو سنسور با کمک بخش نرم افزاری دستگاه تصویر نهایی را برای‌تان به ثبت می‌رساند.

اما موضوعی که در این قسمت مطرح می‌شود این است که هر کمپانی سازنده تلفن همراه، از دوربین دوگانه به نحوی استفاده کرده و هر کدام تکنولوژی خاص خودشان را در حوزه این تکنولوژی به کار گرفته‌اند. بنابراین در هر مدل گوشی ساخته شده توسط کمپانی‌های مختلف باید شاهد عملکرد متفاوتی در دوربین دوم باشیم. در ادامه به این عملکرد‌های خاص که در دوربین‌های دوگانه وجود دارند، می‌پردازیم.

به طور کل تاثیر دوربین دوم در عکاسی می‌تواند به دو صورت باشد. اولین مورد افزودن افکت‌های خاص به تصاویر است که انواع آن را در ادامه توضیح داده‌ایم.

هر آن‌چه که باید درباره دوربین دوگانه بدانید +عکس

ثبت کردن عکس‌ها با عمق بیشتر و  3D

یکی از فواید موجود در استفاده از دوربین دوگانه، افزودن عمق بیشتر به تصاویر و یا به عبارتی سه بعدی‌تر کردن آن‌ها است. دو گوشی آنر 6X و هواوی میت 9 را برای مثال نام می‌بریم که توسط دوربین دوم می‌توانند با آنالیز بهتر فاصله و عمق اشیا، تصاویر سه بعدی‌تر به ثبت برسانند. البته این موضوع را بهتر است بدانید که چنین قابلیتی وظیفه اصلی دوربین دوم نیست و کلید اصلی گرفتن این دسته از تصاویر، اندازه‌گیری صحیح فواصل بین اجزای مختلف بوده است.

افکت بوکه در تصاویر

یکی دیگر از توانایی‌های دوربین دوگانه، افزایش بسیار زیاد میزان شارپنس تصاویر است. این مورد در اچ‌تی‌سی وان M8 دیده شده بود و توسط آن شما می‌توانستید بخش خارجی سوژه عکاسی‌تان را افکت دهید و یا سوژه را به دل‌خواه از عکس جدا کنید و در تصویر دیگری بگذارید. این افکت باعث ایجاد یک فوکوس تاثیر گذار با عمق بالا خواهد شد.

واقعیت افزوده

یک کانسپت دیگر در این زمینه در لنوو Phab 2 Pro و ایسوس ذن‌فون AR وجود داشته که در آن علاوه بر دوربین اصلی که به صورت معمولی بوده، یک عدد دوربین با لنز فیش‌آی هم در آن قرار گرفته است. این تکنولوژی با عنوان time-of-flight نام‌گذاری شده است. کار کردن این تکنولوژی بسیار آسان بوده؛ به صورتی که توسط مادون قرمز نور منعکس شده و عمق اجسام هم به صورت دیجیتالی محاسبه می‌شوند. در آخر یک تصویر با درک عمق به شما نمایش داده می‌شود.

گوگل علاقه زیادی به استفاده از این تکنولوژی در پروژه تانگو دارد. از آن‌جایی که پروژه تانگو و بخش Daydream در کنار هم کار می‌کنند، به نظر می‌رسد به زودی شاهد توسعه بیشتر دوربین‌های time-of-flight و استفاده از آن‌ها برای VR‌ها خواهیم بود.

اما دومین کارایی دوربین‌های دوگانه در تلفن‌های هوشمند، می‌تواند برای بهبود عملکرد کلی دوربین و افزایش کیفیت عکس‌ها باشد. انواع آن را در ادامه قرار داده‌ایم.

هر آن‌چه که باید درباره دوربین دوگانه بدانید +عکس

ثبت تصاویر با جزییات بالا

هواوی P9، میت 9 و آنر 8 هر کدام عملکرد متفاوتی در این زمینه دارند. سنسور دوم قرار گرفته بر روی این گوشی‌ها تصاویر را به صورت سیاه‌ و سفید به ثبت می‌رسانند و در درک جزییات بیشتر کمک زیادی به سنسور اصلی می‌کنند. پس از ثبت عکس سیاه‌ و سفید با جزییات بالا، رنگ‌ها از سنسور اصلی به تصویر افروده می‌شوند. در نتیجه با عکس‌هایی با جزییات بالا روبه‌رو خواهید شد که البته بسیار هم کاربردی و کاربر پسند است.

کمک به عکاسی در نور کم و محیط تاریک


کمبود نور در محیط یکی از مشکلات اصلی در عکس‌برداری است و برای عکاسان به ‌عنوان یک کابوس بزرگ تلقی می‌شود. اگر عکاس حرفه‌ای باشید و در این شرایط قرار بگیرید، بدون شک همراه خود تجهیزات لازم برای تامین کردن نور به صحنه را خواهید داشت. اما اگر عکاس آماتور هستید، مطمئنا نیاز به چیزی بیشتر از فلاش معمولی دوربین خواهید داشت.

یکی دیگر از کاربردهایی که دوربین دوم می‌تواند داشته باشد، کمک به نوردهی بیشتر در تصاویر است. در این حالت دوربین دوم با جذب نور محیط، لنز اول را کمک خواهد کرد و در این صورت تصاویر روشن‌تری به ثبت می‌رسند. با این که عکس‌های گرفته شده در این حالت شاید بهترین کیفیت ممکن را نداشته باشند، اما مطمئنا عملکردی بهتر از دوربین با یک سنسور را خواهند داشت.

زوم با کم‌ترین افت کیفیت

در برخی از تلفن‌های هوشمند از دوربین دوگانه برای دسترسی به زوم باکیفیت‌تر و بهتر از دیجیتال استفاده می‌شود. برای مثال در آی‌فون 7 پلاس سنسور دوم با کمک به سنسور اول، تصاویر زوم شده باکیفیتی را به ثبت می‌رساند. زوم قابل استفاده در این گوشی تقریبا مشابه زوم اپتیکال بوده و توسط آن می‌توانید عکس‌های زیبایی را بگیرید.

در ال‌جی G6 سنسور دوم می‌تواند عکس‌هایی را با زاویه عریض به ثبت برساند. استفاده از این لنز برای عکس‌هایی که می‌خواهید از مناظر بگیرید بسیار کاربردی خواهد بود. برای گرفتن عکس‌هایی که در آن‌ها می‌خواهید جزییات بیشتری نمایان شود، می‌توانید از سنسور اصلی آن استفاده کنید. ترکیب شدن این دو قابلیت به زوم کردن باکیفیت در تصاویر شما کمک زیادی می‌کند./آی تی رسان

مجموع رتبه (0)

0 از 5 ستاره

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
  • هیچ نظری یافت نشد